Acasă Supliment Cultural Culturale si Altele Mesagerul de Covasna : „Povestea din Ajun” a ajuns la cea de-a...

Mesagerul de Covasna : „Povestea din Ajun” a ajuns la cea de-a XI-a ediție

100
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

A XI-a ediție a Festivalului „Povestea din Ajun” – a debutat recent, la Sfântu Gheorghe. Programul evenimentului cuprinde și anul acesta concerte, ateliere pentru copii și alte activități.

poveste-din-ajun-4Pentru al unsprezecelea an consecutiv, „Povestea din Ajun”(PDA) – „Mesés Karácsony” (MK) continuă la Sfântu Gheorghe, în organizarea Asociației de Tineret „Ecou” și a Consiliului Elevilor din cadrul Colegiului Național  „Mihai Viteazul” .

„La fel ca și în anii trecuți, orașul va fi împânzit de căciulițe colorate în roșu și negru, simbolul spiridușilor care răspândesc spiritul sărbătorilor de iarnă.”- a transmis, ieri, președintele Asociației de Tineret „Ecou”, Alexandru Ujvarosi, printr-un comunicat de presă.

Potrivit aceleiași surse, „Povestea” din acest an a început pe 4 decembrie, printr-un eveniment dedicat celor 90 de voluntari. Aceștia și-au dăruit cadouri unii altora, în prezența lui „Moș Crăciun”.

Programul a continuat cu atelierele de creație adresate copiilor din clasele primare.

Astfel, pe parcursul acestei săptămâni, s-a desfășurat Caravana PDA/MK în cadrul căreia au fost derulate ateliere de creație pentru copiii din clase primare.

„Alături de prietenii noștri de la Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni, am confecționat împreună cu elevii podoabe de Crăciun. O parte din acestea au fost donate către copii aflați în dificultate, celelalte fiind păstrate de micii artiști.” – se arată în comunicatul de presă. Ieri s-a efectuat o vizită la Școala Specială din Sfântu Gheorghe, iar astăzi, între orele 12.00-14.00, Caravana se va încheia cu o vizită la Școala Gimnazială din Vâlcele, a transmis președintele Asociației de Tineret „Ecou”.

Concerte corale, în biserici

Potrivit acestuia, festivalul continuă cu două concerte corale – unul dintre acestea, derulat duminică, pe 11 decembrie, la Biserica Reformată din centrul orașului Sfântu Gheorghe – și celălalt, pe 18 decembrie, la Biserica Unitariană din municipiu- ambele începând la ora 12.00.

Turneu de concerte trilingve

Programul festivalului va cuprinde și un turneu de colinde trilingve, în grădinițe.

„Săptămâna viitoare, pe 15 și 16 decembrie, se va desfășura Turneul de colinde în grădinițe – concerte trilingve susținute de Tătar Hilda și Maria Andraș, în grădinițele <<Albă ca Zăpada>>, <<Pinocchio>>, <<Napsugár>> și <<Csipike>>. De asemenea, între 13 și 15 decembrie, spiridușii se vor urca în mijloacele de transport în comun, pentru a transmite, prin cântece în limbile maghiară și română, bucuria și energia pozitivă specifică sărbatorii Crăciunului.”- a transmis prin comunicatul de presă, Alexandru Ujvarosi.

„Buna desfășurare a acestor evenimente este asigurată de o echipă de 90 de tineri voluntari, de la liceele maghiare și românești din Sfântu Gheorghe. Totodată, aceste programe sunt realizate cu sprijinul financiar și logistic oferit de: <<In-NovaTF>>, <<Arcon>>, <<Tricomserv>>, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni și Colegiul Național <<Mihai Viteazul>>.” –a menționat președintele Asociației de Tineret „Ecou”.

Festivalul „Povestea din Ajun” a fost iniţiat de către un grup de tineri din Asociaţia de Tineret „Ecou”. Primele ediţii s-au desfăşurat în incinta Colegiului Naţional „Mihai Viteazul” din Sfântu Gheorghe, apoi festivalul s-a dezvoltat și s-a derulat în mai multe locații. Printre invitații edițiilor anterioare se numără Ștefan Hrușcă, Felicia Filip, Gheorghe Zamfir, Corul „Madrigal”, Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Alexandra Ușurelu, Mike Godoroja, Dancs Annamari.

Informații suplimentare și detalii despre programul ediției a XI-a pot fi aflate urmărind pagina de facebook a evenimentului – „Povestea din Ajun”.

Ana Alina Costache


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here