20 de țări din UE semnează azi la Bruxelles înființarea Armatei Federaliste a UE! Mass Media din Romania tace suspect!

2
91
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Cel putin suspecta tăcerea totală a autorităților din România pe acest subiect! Asta desi România participa la semnare.

Oare românii nu trebuie să ştie acest lucru?

Vă amintiți cum ne mințea mai an badita Joian (când am scris în premieră că federaliştii de la Bruxelles şi de la Berlin pun la cale înființarea armatei UE), vă amintiți cum ne mințea acelasi plavan de Joian tot fix acum un an, în direct şi la o oră de vârf, că “nici vorbă de aşa ceva” că “nici vorbă de armata UE”. Individul penal si santajabil tace şi face în timp ce minte cu nerusinare si seninatate. Şi odată cu el şi trepăduşii progresisto-criptocomunisti de la PSD. Mai nou, Iohannis nici măcar nu ne mai spune ce semnează el pe-acolo pe la summit-urile UE. Aflăm din presa străină. La fel fac mai nou şi miniştrii PSD (sau miniștri SRI că nici nu mai ştii de cine aparțin şi cine-i instruiește în primul rând).

Este evident că o asemenea decizie trebuie votată în Parlamentul României şi supusă unui Referendum Național.

Cât timp nu va fi aprobată de parlament semnătura pusă de diverși în numele României e neconstituțională! Dar acestia vor semna sigur ca doar sunt toti penali si santajabili iar Kocovesi atat asteapta!

UE face un pas decisiv către crearea unei armate federale a Uniunii Europene. Noul Imperiu Federalisto-Progresist se crează “pas cu pas” sub ochii noştri

Cooperarea miliatară structurată permanentă în domeniul apărării – numită PESCO – vizează crearea unui armate federale a Uniunii Europene

BRUXELLES (AFP) – UE se va îndrepta spre legături militare mai strânse de apărare luni, cu mai mult de 20 de state semnând un pact militar ca punct de reper care urmărește să intensifice cooperarea militară după Brexit și să creeze o armată federală a Uniunii Europene.

Eforturi similare pentru aprofundarea legăturilor militare au rămas fără rezultate timp de zeci de ani, datorită opoziției feroce a Marii Britanii față de orice ar putea duce la o armată europeană federală.

Dar Brexit a permis Germaniei şi Franței să teaducă din nou în centrul atenției necesitatea unei puternice armate federale europene.

Cooperarea militară structurată permanentă privind acordul de apărare (PESCO) încearcă să întărească apărarea dintre membrii UE și să îmbunătățească coordonarea în dezvoltarea noilor echipamente militare. (N.Red. Prin acest limbaj de lemn tipic UE se anunță de fapt crearea Armatei Federaliste a UE-ului)

Acordul face parte din eforturile depuse de Germania și Franța pentru a reporni Uniunea Europeană după decizia Marii Britanii de a pleca și urmează anunțul din iunie privind crearea al unui Fond european Militar de apărare de 5,5 miliarde de euro ca bază financiară a viitoarei armate UE.

Susținătorii Pactului Militar spun că acesta “va completa NATO”, care își va păstra rolul principal în apărarea Europei. (N.Red. În timp ce voci autorizate din Marea Britanie şi SUA spun că armata UE vrea să înlocuiască NATO).

Ministrul spaniol al apărării Maria Dolores de Cospedal a salutat săptămâna trecută PESCO ca “posibil cel mai ambițios proiect actual al UE”.

Sporirea cheltuielilor pentru apărare

Anunțul de intenție care urmează să fie semnat de miniștrii apărării de la Bruxelles, luni, promite că țările vor oferi “sprijin militar substanțial” la nivelul UE, în domenii precum personal militar , echipamente militare, instruire militară și infrastructură militară, “pentru misiunile militare ale UE.

De asemenea, țările semnatare se angajează să “crească în mod regulat bugetele militare în termeni reali”, precum și să aloce 20% din cheltuielile pentru apărare, achizițiilor și două procente în domeniul cercetării și al tehnologiei.

“Nu am mai fost niciodată aproape de acest lucru”, a spus un oficial al UE.

“Avem mai mult de 20 de state membre … nu doar semnatare de hârtie – ci cu angajamente în ceea ce privește cheltuielile pentru apărare militară și proiecte militare comune” (ale UE).

PESCO ar putea conduce pe termen foarte scurt la crearea unui spital militar european al UE sau a unui centru logistic militar al UE, însă se va concentra în primul rând pe proiecte de dezvoltare de noui echipamente militare ale UE, cum ar fi tancuri sau drone, “în scopul armonizării sistemelor de armament și de eliminare a lacunelor în capacități”.

Franța, Germania, Spania și Italia sunt printre națiunile care se înscriu în nucleul dur al inițiativei.

Marea Britanie și Danemarca – care au renunțat de mult timp la chestiunile de apărare ale UE – nu vor” să participe, împreună cu Irlanda, care încă examinează această problemă.

Participarea la PESCO este “voluntară”, iar cei care aleg să stea aici se pot alătura mai târziu – sub rezerva aprobării panilor deja făcuți de ceilalți.

Țările care nu se află în UE pot, de asemenea, să participe la misiuni specifice – deschizând calea către posibila participare a puterii nucleare a Marii Britanii după plecarea din bloc în 2019 – deși Ea nu va avea niciun rol în luarea deciziilor.

În martie, miniștrii au aprobat planurile de creare a unui sediu militar embrionar pentru coordonarea operațiunilor de securitate din străinătate ale UE.

Țările care se înscriu în PESCO vor face obiectul unei revizuiri anuale pentru a se asigura că își respectă angajamentele.

Pactul a evidențiat viziuni diferite între Paris și Berlin. În timp ce francezii impingeau un grup mai mic de națiuni care să fie angajate în proiecte militare ambițioase, inclusiv eventuale intervenții străine, cum ar fi în Libia sau Mali, Germania dorește strategia pas cu pas care rareori dă greu.

Germania a împins idera ca să includă cât mai mulți membri care să întreprindă scheme militare mai modeste la început apoi tot mai importante. Având în vedere că peste 20 din cei 28 de membri ai UE care se înscriu în prezent, viziunea Berlinului pare să fi câștigat.

Dar Frederic Mauro, un expert în apărare care consiliază Parlamentul European, a declarat că este “profund sceptic” în legătură cu forma finală a pactului.

“Germanii spun că respectă unitatea de opinii şi că vor să înceapă de la început pas cu pas cu lucruri mici: cu un spital de teren, cu înființarea de colegii de ofițeri ai UE în comun, toate aceste proiecte – nu vor ajuta imediat la capacitatea militară independentă a UE”, a declarat Mauro pentru AFP.

*

Pe termen mediu va duce la crearea structurilor militare ale armatei federaliste a UE şi la dizolvarea armatelor naționale.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here