Acasă Colţul specialistului Sanatate 57 de ani de proiecte inovatoare, premiere medicale, dezvoltare științifică și implicare,

57 de ani de proiecte inovatoare, premiere medicale, dezvoltare științifică și implicare,

68
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

   Zilele Institutului Clinic Fundeni 2016 marchează încă un an de realizări, de progres medical în cadrul Institutului, ce au fost posibile datorită eforturilor și dăruirii echipei, care a pus permanent în centrul tuturor activităților pacientul. 
  Consolidarea și dezvoltarea echipei Institutului Clinic Fundeni, de la medici, la asistenți medicali și personal auxiliar au fost, și în anul precedent, elementele-cheie care au contribuit la reconfirmarea statutului de unitate medicală de elită în sistemul public de sănătate din România.
  „Zilele Institutului Clinic Fundeni sunt un prilej de marcare prin muncă, prin activități științifice și de dezvoltare profesională, a rezultatelor obținute în anul care a trecut, de către o echipă dedicată și performantă, fără de care nu s-ar putea evolua. De altfel, progresul continuu pe care îl urmărim în cadrul Institutului Clinic Fundeni este dependent de această echipă cu un înalt nivel de competențe, pentru care salvarea și îmbunătățirea vieții pacienților este principalul deziderat, mai ales în condițiile în care vorbim despre o unitate medicală care se confruntă cu patologii dintre cele mai dificile”,a declarat conf. dr. Carmen Orban, Managerul institutului. 
  Activitatea intensă a Institutului Clinic Fundenieste confirmată și de numărul ridicat de pacienți care au accesat serviciile medicale disponibile.  Până în acest moment, în anul 2016, 35.483 pacienți au beneficiat de spitalizare continuă, 45.197 de spitalizare de zi, au fost înregistrate4.019 urgențe, au fost efectuate 5.709 operații, iar 32.796 pacienți s-au prezentat la spital având complicații și comorbidități.
   Bilanțul ultimului an de activități ale Institutului Clinic Fundeni a accentuat nivelul ridicat de implicare și de pregătire profesională și științifică a echipei de specialiști, dar și deschiderea față de metodele noi de gestionare a diferitelor patologii, prin numeroase dezbateri și cursuri organizate, care au adus în prim-plan progresul în medicină.
    Dezvoltarea infrastructurii de îngrijire a fost un alt capitol prioritar pentru Institutul Clinic Fundeni, care, la începutul anului 2016 a inaugurat un compartiment de primire pentru pacienți, ce include un birou de internări pentru pacienți cronici, respectiv o sală de așteptare, în vederea optimizării accesului și modalității de așteptare.
  La scurt timp după, a fost deschisă și o sală de kinetoterapie, dotată modern, pentru ca pacienții cu hemofilie să poată beneficia de servicii de recuperare, la cele mai înalte standarde.
De asemenea, extinderea la nivel de infrastructură a Institutului Clinic Fundeni a continuat în luna mai 2016, prin inaugurarea Centrului de Excelență în Medicina Translațională, orientat către cercetare și educație, pentru a servi  în diagnosticarea precoce a mai multor boli, inclusiv a unora din sfera oncologică. Centrul este organizat pe patru nivele, cu patru laboratoare importante: chirurgie experimentală, gastroenterologie, biologie moleculară și anatomie patologică, incluzând de altfel și mai multe spații de studiu.
   Deși deficitul de resursă umană reprezintă una dintre principalele probleme în sistemul public de sănătate, la nivel național, Institutul Clinic Fundeni beneficiază de o echipă extinsă, de aproximativ 1460 de membri, care asigură accesul optim al pacienților la serviciile medicale necesare. 
   Managerul Institutului Clinic Fundeni subliniază importanța îmbunătățirii  infrastructurii.
„Dacă discutăm de medicină performantă, o medicină a anului 2016, care să răspundă atât patologiilor pe care le tratăm, dar și progresului făcut în ultimii ani în medicină, atunci, cred că putem vorbi despre necesitatea realizării unui spital nou, care să corespundă nevoilor actuale de îngrijire a pacienților. Consider că este important ca pe actuala platformă Fundeni să se construiască un spital regional, cel despre care se vorbeste de ani de zile, care să includă circuite funcționale și care să înglobeze spațiile și logistica necesară pentru asigurarea unei abordări integrate a paciențilorInstitutului, pentru a putea acoperi toate patologiile extrem de complicate, precum cele din sfera oncologică, dar și toate tipurile de transplant.”, a mai subliniat  conf. dr. Carmen Orban.
    Zilele Institutului Clinic Fundeni 2016 se desfășoară în perioada 29 septembrie  2 octombrie 2016, la Poiana Brașov. Lucrările științifice se vor desfășura, anul acesta, sub sloganul „Dăruim viața la înălțime” și vor reuni personalități importante din cadrul Institutului și din elita lumii medicale, care au contribuit, sub o formă sau alta, la evoluția Institutului. Ediția de anul acesta va include, pe lângă sesiunile dedicate medicilor și o sesiune dedicată asistenților medicali.
Cornelia Stanciu

Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here