A inceput „Pandelizarea” Capitalei!

  89
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  preluare National

  Intre guvernantii tehnocrati si noua conducere a Primariei Capitalei pare sa se duca o adevarata disputa „pe viata si pe moarte” pentru cine reuseste sa-si plaseze mai multi favoriti pe posturi cheie. Iar daca aceasta competitie a ajuns sa penetreze pana si un domeniu precum cel al Culturii, este deja clar la ce stadiu s-a ajuns.

  primarita

  “Pepiniera” din Voluntari a lui Florentin Pandele “pompează” funcţionari în primăria soţiei Gabriela Firea

  Culmea este insa  ca tehnocratii stransi „in cuget si-n simtiri” in jurul actualului ministru, Corina Suteu, dau lupte accerbe pentru a ramane „la butoanele” unor institutii de mare prestigiu, unde au fost instalati dupa instalarea cabinetului Ciolos. Practic, cum alegerile se apropie cu pasi repezi, nu mai este loc de asteptat, asa ca se organizeaza de urgenta, pe banda rulanta, concursuri ca sa fie lasati „prietenii tehnocratilor” pe posturi. Chiar daca, la cum sunt organizate aceste concursuri, contestatarii vor castiga cu siguranta in instante, acestora urmand sa li se recunoasca, prin urmare, si dreptul la posturile meritate. Pana atunci insa, cel putin pana ce se vor termina procesele, „clientela” va ramane pe aceste posturi caldute.

  pandele

  In acest timp insa, la polul opus, se pare ca la Voluntari ar exista o adevarata „Academie de functionari”, cel putin daca ar fi sa ne luam dupa  faptul ca, la nivelul institutiilor aflate in subordinea Primariei Capitalei, au ajuns  sa fie numiti, aproape in exclusivitate,  fosti angajati din „fief”-ul lui Florentin Pandele. Care, printre altele, ca sa dam un singur exemplu, au ajuns acum sa conduca si institutii de cultura precum Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului, adica din Mogosoaia.

  Concursuri in ultima clipa

  Din pacate, exemplele care arata ca nu doar partidele politice, dar nici macar tehnocratii nu au inteles nimic din ce le-a cerut „vocea strazii” dupa tragedia de la „Colectiv” sunt cu duiumul.

  biblioteca

  Biblioteca Naţională şi Muzeul Ţăranului rămân în sfera de influenţă a tehnocraţilor

  Astfel, la Muzeul Taranului Roman ramane inca o enigma cum poti sa fii manager interimar cand nu ai putut trece  un concurs, mai ales daca ai luat doar nota 5,06 la prima etapa. Este vorba despre Liliana Passima, cunoscuta drept una dintre preferatele Corinei Suteu si care, la un examen normal cu contracandidati a picat cu brio, iar drept rasplata a fost numita  manager interimar.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  La conducerea Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti din Mogoşoaia a fost propulsat drept manager un inspector de la Primăria Voluntari

  Apoi a ajuns singura candidata cand  Ministerul Culturii a decis reluarea concursului, ca urmare a recomandarii Corpului de Control al premierului Dacian Ciolos, desi concursul era contestat in instanta. Si, bineinteles, cand candidezi de unul singur, chiar ca nu mai ai cum sa nu castigi! Situatia a fost asemanatoare si mai mult decat tensionata si la Muzeul National de Istorie al Romaniei, insa sentimentul de deja-vu a fost in cele din urma intrerupt dupa ce fostul manager, Ernest Oberlander, a reusit in cele din urma sa-si recupereze postul, in urma unui concurs cu „clopotei”. Iar la Biblioteca Nationala a Romaniei se stie ca proiectul de management al actualului manager nu a trecut de proba de evaluare, luand o nota sub 7. Insa, cel putin aici, partea buna pentru prietenii de la conducerea ministerului este ca nici contracandidatul nu a reusit sa treaca aceeasi proba…

  „Masinaria” numirilor temporare

  Insa daca la nivel central s-a inteles ca doar ce este in mana nu-i minciuna si astfel toti „prietenii tehnocratilor” au dat buluc la concursurile organizate in regim angro, cu totul altfel stau lucrurile in administratia locala. Unde „la putere” sunt, in schimb, numirile temporare. Cum este cea prin care un fost inspector de la Primaria Voluntari a fost propulsat ditamai managerul la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului, din Mogosoaia. Acum insa, ce-i drept, si fostul manager a fost tot interimar, dar provenit pe filiera PNL! In timp ce actualul, Eugen Anghel, a fost propulsat ca manager al unei institutii de cultura care tine de Primaria Capitalei condusa de Gabriela Firea,  fiind recomandat, probabil, doar de statutul de „om de incredere” al lui Florentin Pandele la Primaria Voluntari. Si, mai stii, daca s-o fi si zbatut omul cum trebuie in campania pentru alegerile locale, o fi constatat si asta la CV-ul pentru accederea in functia de sef al unui important centru cultural. Acum, mai amuzant este ca insusi noul manager pare sa fi si uitat unde lucreaza, acesta uitand sa depuna noile declaratii de avere si interese la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului, suindu-le in schimb, la data de 1.11.2016, tot pe site-ul Primariei Orasului Voluntari. Si, fie vorba intre noi, chiar daca a uitat sa declare ca are doi copii, cel putin a trecut sumele castigate de sotie din afacerea privata pe care o detine in zona Cotroceni.

  Infuzia ilfoveana

  Desigur, se naste intrebarea oare ce CV impresionant are fostul inspector de la Voluntari de a beneficiat de marea incredere de a conduce aceasta importanta institutie de cultura, mai ales ca este vorba chiar de unul dintre cele mai ambitioase proiecte ale Primariei Capitalei. Care, ce-i drept, la randul sau a fost „pandelizata” cu mult inainte ca acest fenomen sa loveasca, mai nou, si Cultura. Pentru ca, sa nu uitam, infuzia ilfoveana de cadre a inceput imediat dupa ce Speranta Cliseru a preluat cu „mana de fier” conducerea „alternativa” a  Primariei Capitalei. Asta dupa ce a fost prefect de Ilfov si administrator public al… orasului Voluntari!


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here