Acasă Istorie Dezvaluiri Aberatia zilei: Legea hidranților obligatorii

Aberatia zilei: Legea hidranților obligatorii

157
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Avem nenumărate localități în care nu există curent si apă curentă.

Avem si  localități fără canalizare, cu toalete amplasate în fundul curții.

Ei bine, ce-i lipseste chelului: TICHIA DE MARGARITAR, au descoperit parlamentarii puterii!

Tot ceea ce ne mai lipsea este o lege prin care fiecare gospodărie va fi obligată să dețină un hidrant.

Daca nu e apa curenta la ce bun hidrantul?

Daca nu e curent la ce bun …?

S-a rezolvat acum și asta: la sfârșitul anului trecut, Ministerul Dezvoltării a înaintat un proiect de lege care prevede că orice gospodărie din România va trebui să dețină hidranți sau alte sisteme corespunzătoare pentru intervenții la incendiu.

Se muta ISU in casa fiecarui roman! Ce-ar fi sa existe si cate un pompier arondat la toate astea? Dati domnilor o lege ceva! Ca in Romania se poate … ORICE!

Prin acest act normativ se intenționează modificarea și completarea Legii nr. 241/2006 a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, astfel încât sistemele de alimentare de oriunde din țară să corespundă normelor de combatere și stingere a incendiilor.

Cand nu e apa curenta hidrantul va functiona cu apa stocata! Pe cheltuiala proprietarului casei! Cam o cisterna de autospeciala!

Cineva trebuie ca a ramas cu ceva hidranti pe stoc si ii prisosesc niste rezervoare! La cate case sunt in Romania e o afacere buna pe spinarea fraierilor care nu pun mana pe topoare si coase sa rezolve pestele imputit rau la cap din Bucale.

În capitolul intitulat „Descrierea situației actuale“, noul proiect menționează: „Referitor la securitatea la incendiu a construcţiilor, Legea nr. 241/2006, republicată, nu conţine prevederi pentru asigurarea condițiilor tehnice necesare echipării, odată cu realizarea infrastructurii de alimentare cu apă a localităţilor, cu instalaţii exterioare de prevenire şi stingere a incendiilor, respectiv cu hidranţi exteriori de la care se pot alimenta autospecialele de pompieri în caz de incendiu.

Mai mult, modul de echipare cu hidranţi exteriori în localităţi, precum şi modalitate de menţinere în funcţionare, este prevăzut numai în reglementările tehnice specifice domeniului construcţiilor“.

Iar punctul 2, intitulat „Schimbări preconizate“, stabilește că, „În scopul realizării unor sisteme de alimentare cu apă care să corespundă nevoilor gospodăreşti şi perspectivei de dezvoltare a localităţilor, inclusiv pentru combaterea şi stingerea incendiilor, prezentul proiect modifică şi completează Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006, republicată, cu:

-obligativitatea echipării reţelelor exterioare de alimentare cu apă cu hidranţi de incendiu exteriori, care vor marcaţi pentru a fi uşor de identificat;

-obligativitatea exploatării corespunzătoare a hidranţilor de incendiu exteriori în caz de incendiu.

Concret, după Art. 4 se introduce Art. 4.1 care stabilește:

„Art. 4.1

(1) Reţelele de distribuţie a apei din unităţi administrativ-teritoriale trebuie să fie echipate cu hidranţi exteriori – subterani şi/sau supraterani, care trebuie să asigure condiţiile de debit şi presiune necesare stingerii incendiilor. Iar în ceea ce privește „Gospodăria proprie în caz de incendiu“, proiectul prevede:

a) rezerva intangibilă de apă necesară funcţionării sistemului de securitate la incendiu, în conformitate cu reglementările specifice în vigoare;
b) sistem de pompare: pompe active, pompe de rezervă, rezervor hidrofor, cu alimentare electrică dublă – atât din reţeaua publică cât şi din grup electrogen propriu;
c) sistem de avertizare la incendiu.“ Noile măsuri vor fi urmărite de primarii din fiecare localitate, pentru a fi duse la îndeplinire.

În plus, noul proiect de lege prevede și sancțiunile pentru cazurile în care hidranții sunt distruși sau deteriorați: „Constituie infracţiune şi se sancţionează cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă de la 30.000 lei la 50.000 lei următoarele fapte:

a) hidranţii sunt distruşi, deterioraţi sau este împiedicat accesul la aceştia şi care poate conduce la pierderi de vieţi omeneşti, vătămare gravă a integrităţii corporale, a sănătăţii persoanelor sau la distrugerea totală sau parţială a construcţiei, ori degradarea unor instalaţii sau utilaje importante.“

Proiectul de act normativ al Ministerului Dezvoltării Regionale va fi vizat și aprobat și de alte ministere din domeniu, după care va fi trimis la Guvern pentru adoptare.

Deci fraierii dintre care unii cu pensii sub 1000RON trebuie sa achizitioneze pompe, bazine de apa, generatoare de curent, adica peste 100.000RON/gospodarie!

Asa ca in intervalul de timp ramas “fraierii” o pot intinde definitiv din Romania cat mai repejor pentru o perioada mai mare de 6 luni si fara sa anunte ANAFura si ‘tu-i mama ma-sii de tara!


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here