Acasă Jurnalul Bucurestiului Personalitati #Aceeași mizerie?! A vota, votandu-i pe toti, pentru ca… asa merita!

#Aceeași mizerie?! A vota, votandu-i pe toti, pentru ca… asa merita!

74
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Există în societatea românească, în mediul online în special, un curent puternic pentru boicotarea alegerilor de tot felul. Curentul este cu atât mai evident cu cât prezența la vot se prognozeaza a fi ceva mai mică decât cea de acum 4 ani. Voi argumenta în cele ce urmează de ce acest tip de abordare este profund nociv și contra-productiv. De asemenea, îmi voi exprima și argumenta opțiunea pentru necesitatea exprimării votului tuturor partidelor de pe buletinul de cot al fiecăruia dintre noi – inclusiv al celor dezamăgiți. Aceasta este solutia evidenta data fiind propunerea serviciilor de anul acesta, propunere slaba spre proasta. Iar cacatul cu raul cel mic nu mai tine decat la fraieri si trebuie sa se incheie odata si odata! Iar voi cei ce ma cititi acum sigur nu faceti parte din aceasta categorie!

Ce ni se ofera maine? Aceeași mizerie ca si data trecuta doar altfel ambalata!

În decembrie ’89, la mineriade, in iarna lui 2012 am fost printre cei care au ieșit în stradă, să strig împotriva abuzurilor puterii PSD, PDL si ce mai era la ciolan atunci, în special împotriva determinării feroce a președintelui Traian Băsescu de a o termina cu suveranitatea Romaniei și a guvernului de escroci pitici Boc (cu Adriean Videanu în frunte) de a susține proiectul Roșia Montană – pe care-l consider fara doar si poate o crimă majora la adresa oamenilor blanzi ai acestei tari, mediului, patrimoniului și dezvoltării durabile și sustenabile a României. Dar am inceput sa ma plictisesc si sa obosesc de atatea proteste si iesiri inutile. Gata! Varsta isi spune cuvantul fara doar si poate. Trebuie altceva!

Azi am ajuns la concluzia că zilele pe care le trăim sunt orice altceva decat istorice, pentru că,  prin proteste si manifestari on-line nu putem schimba absolut nimic. Tot tovarasii securisti de ieri sunt azi cei de la butoane.

Azi mai dihai ca ieri pentru ca azi isi apara “realizarile”, “furturile”, “tradarile”, “vanzarile” si nimicurile pe care le-au învăţat de la Soros si gasca lui, iar ceea ce înseamnă democraţie de stanga, progresista, aduce a comunism imputit direct sosit din tara sovietelor, tara cucerita de khazari la acel moment nefast al istoriei noastre si de la care adevaratii responsabili se sustrag si azi judecatii, vezi Tismanky si compania.

Putem să facem presiune pe întreaga clasă politică şi să stabilim echilibrul atât de necesar între politic şi societate dar asta este doar o iluzie. Situatia de azi a Romaniei o dovedeste cu prisosinta! Totul se misca doar cand vor altii in noua colonie Romania, tara in care problema presedintelui este sa o suga de la mai multi licurici mai mici sau de la licuriciul cel mare si cam atat. Plus vile, vacante, protocol, plimbari si altele, pe spinarea fraierilor care traiesc cu salarii de mizerie in tara in care preturile sunt aceleasi ca si in Vest! Atat doar ca, la noi, la acelasi pret cumperi doar simulacre de produse, mult mai slabe calitativ celor vandute in Vest! Ca d-aia-i colonie sa manance rahat!

Nu putem schimba nimic, nici politicienii peste noapte, doar îi putem face să rada de teama noastra de ziua de maine, să ne respecte – nici vorba, e o iluzie!

Aici nu mai este vorba de o reacţie la măsurile de austeritate si control, de jaf, ci de o atitudine civică inutila a societăţii faţă de problemele cronice ale clasei politice actuale.

Departe de a fi inutile, protestele din ziua de azi sunt soldate cu suferinta doar la nivelul individului care odata intrat in conflict cu dulaii gunoaielor ce azi conduc tara nu mai pot pleca din acest loc, asta daca rahatul numit jandarmerie sau politie s-a ocupat de el nitel (fie rupandu-i un picior definitiv, fie arestand-ul dimpreuna cu “site-ul cultural”- google it daca nu credeti!).

Dimpotrivă, aceasta desi pare o mare binecuvântare şi o rază de speranţă e doar fumul desertaciunii care ne arată că societatea românească nu a murit acum, e moarta de mult, din secunda in care a crezut ca de-abia ce s-a trezit! Din ’89 adica…

Evident, am continuat să ies la diverse proteste până la aparitia si confiscarea acestora de către tovarasii din USL. Moment in care mi-am spus ca n-are sens!

Din fericire, vara anului acesta, mi-a oferit șansa să ies în stradă din nou, de data aceasta pentru un protest “autentic”, cu masă critică și neconfiscat politic, pentru “Mare Unire”. Si am realizat cat sunt de credul considerand manifestarea in toata încununarea si plenitudinea spiritului civic în România. Si m-am lecuit. Definitiv!

Rămân la convingerea că, în special într-o țară pierduta ca România, democrația directă este extrem de necesară dar nu suficienta.

Implicarea oamenilor din 4 în 4 sau din 5 în 5 ani nu este nici suficientă si nici de dorit. E utila insa celor din sistem.

Clasa politică românească este înclinată din nastere spre abuz, spre comportament „ciocoiesc” si “ciobanesc” – unde mai credeați că a dispărut mentalitatea boierilor în cei 150 de ani, și mai ales, cum sa nu considerați că această mentalitate ține de un tipar cultural neaos?

Or, cultura noastră nu s-a schimbat dramatic în ultimii 200 de ani – dovadă e actualitatea lui Caragiale. Citind realizam ca nu in politicieni sta sansa sa schimbam ceva. O revolutie, da, O Dumnezeiasca Revolutie in care sa innabusim in sange pe cei ce azi si ieri ne-au facut viata un iad ar fi o solutie. Dar cu cine? Cu lasii din ziua de azi, cu leprele care te toarna pentru un banut! Sa fim seriosi! A venit timpul sa-i punem cruce acestei monstruozitati numite Romania. Ori facem o revolutie si schimbam tot ori o ingropam si pribegim aiurea, haladuind cu cosmarul in suflet ca s-ar putea intoarce din morti sa ne bantuie existenta efemera!

Așadar, nu, votul nu e nici important si nici suficient! Iar dinamica culturală care lasa mult de dorit, e mult prea lentă si prea gangava, dacă nu e cumva motivată și impulsionată ideologic de acea “minoritate” cu capul pe umeri, inca activă și in special idealistă, minoritate care a învățat candva, inainte ca Joian sa puna mana pe Ciolan, să ocupe străzile și piețele României, inundandu-le cu mii de piepturi din care razbatea un NU hotarat Comunismului, fie el si mai nou, de stanga progresista si adus sub aripa leprelor lui Soros tocmai din indepartata America, cel care a cumparat partide si politicieni si la stanga si la dreapta ca sa nu aiba cumva surprize la alegerri!

Azi votul e absolut nenecesar! O minciuna!

Votul nu e nici suficient, după cum spuneam, dar nu e nici necesar! De ce? Pentru simplul motiv că este mecanismul fundamental de pierdere al unei democrații si asa inexistente si de inscaunare a unor cretini la conducerea tarii. Cum? Prin jocul algoritmilor de … selectie. Vor spune mulți că la noi asta chiar nu are niciun efect, pentru că toți politicienii sunt la fel. Dar voi argumenta că și această afirmație este relativă și că simplificarea problemei chiar nu ajută.

Să luăm exemplul Pungesti sau Roșia Montană. În acest caz, există absolut toate argumentele pentru a susține că întreaga clasă politică este „la fel”, „aceeași mizerie”. Daca nu era lupta intre cei doi care vroiau sa puna mana pe Pungesti/RM nu se intampla nimic! Cine sunt cei doi? Daca ma intrebati asta atunci treceti la alt articol… Chiar nu are sens sa stam de vorba!

Toate partidele, fără excepție, au susținut atunci si acum pe sestache acel proiect păgubos, complet împotriva intereselor oamenilor și împotriva intereselor României.

Dar înainte să ne lăsăm demobilizați, trebuie să ne întrebăm dacă nu cumva această stare de fapt se aplică în mod absolut sau relativ dinadins. Si concluzia este zguduitoare! Este ABSOLUT zguduitoare!

Daca eram destept în 2012, cand am fost avertizat să plec din țară pentru că vine prăpădul – odată cu acapararea puterii de către Ponta și compania, plecam. Am refuzat să accept evidenta, m-am încăpățânat să rămân și să lupt, am ales să ignor avertismentele – poate si dintr-un anumit confort psihic.

Nu au trecut câteva săptămâni și Ponta et. PSD au început să anuleze punct cu punct, feroce, toate progresele care s-au făcut în ultimii 10 ani. Au demis (ilegal!) Consiliul National de Etică, au „castrat” Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare prin creșterea numărului de membri și popularea acestuia cu sublime nulități academice. Mai departe, au anulat apoi clasificarea universităților, clasificare care promitea în sfârșit așezarea pe niște baze obiective a finanțării instituționale în învățământul superior. Au modificat apoi criteriile de promovare academică astfel încât să fie recompensate „realizări” fără nicio valoare stiintifica si practica, pentru a putea ajunge profesori universitari oameni cu rezultate științifice mai slabe decât un student doctorand din sistemele de cercetare normale. Au desființat apoi  COMPLET finanțarea pentru cercetarea fundamentală, cea care este motorul cunoașterii și vârful oricărui demers academic. Consiliul Național al Cercetării Științifice și-a dat demisia în bloc în semn de protest în acel an de cosmar – 2013, iar nici astăzi nu există un alt Consiliu numit în locul celui demisionar, chiar dacă existența acestui consiliu este prevăzută în lege organică! Iar lista abuzurilor / “realizarilor” poate continua. Nu a fost o restaurație, a fost o involuție feroce si animalica!

Hai să vedem doar ce tupeu a avut PSD-ul în toamna lui 2013, cu legea specială pentru gazele de sist sau cianura la Roșia Montană, sau cu legea insolvenței prin care desființa televiziuni și trusturi întregi de presă pentru ca nu conveneau aiuritilor din partid. Ce credeți că vor face când vor avea toată puterea în mâna lor? O sa-l regretam pe Ceausescu mergand pe mana acestor beizadele ale sistemului.

Argumentul meu este că toți sunt azi exact aceeași mizerie. Sunt evident fiecare din anumite puncte de vedere, dar nu sunt din alte puncte de vedere. Deci, a nu vota este un fals protest, de fapt nu este un protest inutil – este o complicitate, o asumare a mizeriei. Votul oferă o arma cu care se pot azi face mici progrese. Nimeni nu iubește clasa politică actuală, dar cel mai puternic instrument să o obligăm să facă pași în direcția în care vrem, fie ei și pași mici, este să votăm. Da!

Să-i votam insa pe toti de pe buletinul de vot.

Sa nu ratam nici unul!

Si sa scriem cu pixul pe buletinul de vot cate un NU mare de tot pentru fiecare dreptunghi in parte, fara deosebire de forma, semn electoaral, denumire, etc. Sa protestam altfel! Mai destept!

Votul e necesar – dar, repet, nu e suficient! Protestul se poate muta apoi la si in centrele de votare. Cu toate camerele lor de supraveghere cu tot! Ca doar nu le-au adus degeaba. Sa ne aratam unitari si solidari in actiune!

Sa-i votam deci … PE TOTI DEOPOTRIVA!

Sa nu ratam pe nimeni!

Între tururile de scrutin, asta daca e cazul, trebuie să rămânem solidari, activi și mai ales consecventi acestui crez, trebuie să luptăm – si în stradă dacă trebuie pentru ca acest refuz al nostru sa prinda viata. Dar, totul începe cu un vot multiplu acordat tuturor leprelor ce vor sa ne conduca! Acesta in care ii votam pe toti! Pe toti cei 464 (Unde e referendumul cu 300 de parlamentari? In Sparta poate!)

Y sau Z?

Mă adresez acum în special celor care au hotărât să nu iasă la vot în 11 decembrie 2016, argumentând că Y are deja în spate aceiași politicieni corupti pe care nu i-am combătut cu succes în ultimii doua zeci si cinci de ani, politicieni care nu sunt mult diferiti de ai lui Z.

Dar, haideți să vedem totuși că votăm “oameni” și nu partide – aceasta e miza alegerilor. Votăm oameni în carne și oase, “oameni” ca si noi (legea lui Ohm va spune ceva?), indiferent de cine sunt susținuți, votăm deci “pseudomodelele” viitorului coloniei România. Viitorul incepe deci de mâine.

VOTAM PE TOATE DREPTUNGHIURILE!

SA NU RATAM NICI UNUL DECI!

De aceea, chiar dacă președintele României are atribuții executive foarte limitate, si alegerile sale ar trebui sa fie un simbol pentru noi, o declarație a unui corupt si penal dacă vreți asupra a ceea ce așteptăm de la viitor nu ar trebui sa conteze prea mult. Nu-i asa? Sau il lasam sa-si faca planul…

SA-I DAM DECI PARTIDUL PE CARE IL MERITA

cu prisosinta

Iar la nivel uman, nu puteți să îmi spuneți că politicianul Y și Z sunt la fel – unul e un plagiator ordinar, mincinos, exponentul a tot ce e mai retrograd și mai imoral în societatea românească. Al doilea, e si el tot la fel dar in alte domenii, domenii in care poate e mai putin anchetat deocamdata tocmai pentru ca munca lui convine intrucatva sistemului. Cum e asta pentru tine? #Aceeașimizerie, nu-i asa?

Aceasta nu e reclamă electorală, e pur si simplu o constatare de bun simt. Puteți, toți cei dezamăgiți și scârbiți de politică, să spuneți #aceeașimizerie atunci când îl comparați pe Y cu Z, sau mai exact pe X si Y cu Z e un fals? Atunci de ce sa nu-i votati pe toti, ca doar toti sunt la fel! Unul pentru toti si toti pentru unul in varianta 2016, decembrie, 11.

Ca să n-o mai lungim, cred că cei care nu votează sunt efectiv speriați de sistem – speriați să nu legitimeze iar prin vot o „alternativă” la fel de rea (#aceeașimizerie) ca si cea de pana acum. Dar, la o primă vedere, argumentele că Y și X  versus ceilalți Z sunt exact la fel stau în picioare doar într-o anumită măsură, nu-i asa? Nu sunt chiar la fel în toate aspectele relevante. Lucrurile par să fie altfel cu X, iar dacă nu sunt, ce avem de pierdem mereu? Lipsa de unitate in actiune! Rămânem, în cel mai rău caz, acolo unde suntem astăzi cu Z! Dar dacă nu e așa nu e mai bine sa-i votam pe toti? La gramada!

Votați-i deci pe toti și nu uitați să ieșiti în stradă dupa, si ori de câte ori votul vostru a fost înșelat de sistem! Vot și acțiune – nu există altă soluție pentru schimbarea în bine a României. Boicotul e sinucidere. Votul înseamnă responsabilitate. Iar acțiunea, în perioada dintre alegeri, o obligație cetateneasca! Asa ca,

votati-i pe toti, nu mai pierdeti timpul!


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here