Acasă Istorie Dezvaluiri Aktual24.ro : „Asta e, legea sa ma pedepseasca”.

Aktual24.ro : „Asta e, legea sa ma pedepseasca”.

116
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ce ascunde baronul Paul Stanescu, noul ministru al Dezvoltarii. Afaceri cu un israelian prezent in rechizitoriile DNA

stanescu

Jurnalistul Catalin Prisacariu dezvaluie ca noul ministru al Dezvoltarii, Paul Stanescu, a fost asociat intr-o firma cu un israelian implicat in numeroase afaceri dubiose din Romania. Israelianul, Moshe Agavi, apare si in mai multe rechizitorii ale DNA.

Prisacariu arata ca Stanescu a fost asociat cu Moshe Agavi, timp de 11 ani, in firma Olt Lacta Prod SRL. Acest fapt nu a fost mentionat de Stanescu in declaratiile sale de interese.

„Cand consulti declaratia de avere a lui Paul Stanescu, seful PSD Olt, ai impresia ca ai de-a face cu un biet boiernas de tara: are cateva terenuri, un apartament, o Nubira (!) si traieste doar din salariu. Exista, insa, si o omisiune in declaratie. Una importanta. Ce a uitat Paul Stanescu sa mentioneze in declaratia de avere (si/sau de interese) este participatia la o firma care a fost radiata in luna mai a acestui an”, spune Prisacariu pe blogul sau.

paul

Unul dintre administratorii firmei se numeste Moshe Agavi. Acesta a reprezentat niste companii off shore in Romania, are detineau niste sereleuri locale. Una din aceste companii este Seven Hills. O companie care, conform presei economice, era una din cele care reprezentau la Bucuresti interesele imobiliare ale magnatului israelian Beny Steinmetz.

moshe

DNA afirma ca Moshe Agavi i-a fost si complice lui Steinmetz in activitati penale: “Incepand cu luna noiembrie 2006, inculpatul Truica Remus impreuna cu inculpatii Tal Silberstein, Shimon Shevez, Benjamin „Benny” Steinmetz, Moshe Agavi (care a aderat ulterior) si alte persoane, au constituit un grup infractional care a avut ca scop dobandirea intregii averi revendicate nelegal de inculpatul Al Romaniei Paul Philippe, prin oferirea de bani/bunuri persoanelor din cadrul autoritatilor/institutiilor detinatoare a acestor proprietati, instigarea si complicitatea la savarsirea, de catre aceste persoane, a infractiunii de abuz in serviciu, prin punerea la dispozitie si semnarea inscrisurilor necesare si prin traficarea influentei reale asupra functionarilor publici.

Pentru a pune in practica planul infractional, inculpatul Al Romaniei Paul Philippe i-a promis inculpatului Remus Truica si asociatilor lui din grupul infractional o cota parte importanta, intre 50% si 80%, din valoarea bunurilor pe care le revendica in Romania si, ulterior, le-a si dat acestora bunurile, pe masura obtinerii lor, in schimbul interventiei membrilor grupului pe langa functionari publici cu atributii in reconstituirea / retrocedarea dreptului de proprietate din Bucuresti si din alte judete din tara sau asupra judecatorilor, urmand a se reusi, in mod injust, obtinerea bunurilor revendicate si punerea in posesia lor.
De la data constituirii, membrii grupului au fost permanent implicati in activitatea infractionala si s-au informat reciproc, direct sau indirect, asupra evolutiei si realizarii interesului urmarit prin faptele comise, stabilind de comun acord strategia de urmat si gasind impreuna solutiile cele mai economice pentru grup.”

Numele lui Moshe Agavi apare si in comunicatul DNA despre trimiterea in judecata a lui Tariceanu: “Inculpatul Popescu Tariceanu Calin Constantin Anton a mentionat in mod nereal ca nu a avut cunostinta despre:
– retrocedarea catre Paul Philippe Al Romaniei a unor suprafete de teren in Baneasa (fosta ferma regala) si Snagov (trunchiul de padure Fundul Sacului),
– implicarea inculpatilor Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi si a altor persoane in procedurile de retrocedare,
– actele de vanzare–cumparare vizand aceste bunuri.”

Intrebat, in 2011, despre afacerea cu israelianul, Stanescu a sustinut ca a uita sa o treaca in declaratia de interese. “Am uitat de firma asta, am infiintat-o in urma cu cativa ani impreuna cu niste israelieni pe care i-a adus atunci Alexandru Ilie. Firma nu a functionat, ca israelienii au disparut si n-au mai dat pe aici. Au venit ca investitori straini cu propunerea sa facem o ferma de vaci pentru lapte, dar n-au mai venit de-atunci. Din cate stiu eu, exista o hotarare de guvern care spune ca astfel de societati nefunctionabile se dizolva de drept si astept sa se intample acest lucru. Acum, stiu ca trebuia sa pun in declaratia de interese faptul ca sunt asociat in firma, dar daca am uitat, am uitat! Daca spuneti ca am incalcat legea, asta e, legea sa ma pedepseasca” , sustinea viitorul ministru al Dezvoltarii, citat de prisacariu.ro.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here