ANUALA de artă religioasă si restaurare 2017 la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”

1
176
Afisul ANUALEI de artă religioasă si restaurare 2017
Raspandeste cu incredere
 • 33
 •  
 •  
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
  38
  Shares

Afisul ANUALEI de artă religioasă si restaurare 2017
Afisul ANUALEI de artă religioasă si restaurare 2017

 

De Florii(la Intrarea DOMNULUI in Ierusalim) incepe  ANUALA de artă religioasă si restaurare 2017, organizată de Filiala noastră AFAPRR: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”. Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News sunt parteneri media cu Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” si cu Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România :AFAPRR a Uniunii Artiștilor Plastici din România.

 

Intrarea nouă la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti”, pe aici veti intra ca să vizitati expozitia.

 

In zilele următoare veti putea citi  materiale de presă ample,  veti viziona  filmul vernisajului, iar o galerie foto pe facebook va insoti materialele.  Un eveniment recomandat de ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News.

Am si eu plăcerea să expun pe simeze o filacteră cu „Sf. Trei Ierarhi”.

Vor expune la evenimentul organizat de AFAPRR  si artisti invitati de la alte filiale bucurestene ale Uniunii Artiștilor Plastici din România:  Filiala Pictură,  Filiala Arte Decorative, Filiala Sculptură, Filiala Grafică, dar si filiale UAPR din provincie. Deschiderea AFAPRR a UAP din România către ceilalti colegi artisti si implicit filialele UAPR din care fac  parte acestia se vede  si din faptul că lucrarea de tapiserie de pe afis este a artistului Nicolae Zimbroianu, membru UAP – Filiala Arte Decorative București.

A consemnat: Claudiu Victor Gheorghiu, artist vizual, istoric; Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului; afilieri: membru al Consiliului Director Visarta (Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale) si Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR, totodată consilier media si al Comitetului Director al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România. 8 aprilie 2017

PS.

Acesta este articolul cu nr. 150 scris de mine pentru ziarul Jurnalul Bucurestiului sub semnătură proprie din Octombrie 2015(unele cu filme incluse); in total sunt circa 250 de articole incepând cu luna Mai 2015, de când scriu pentru acest ziar.

Mentionez si acest eveniment de la Muzeu, aflat in comuniune cu  ANUALA de artă religioasă si restaurare: ” Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” vă invită, în perioada 8 – 9 aprilie, la evenimentul cultural “Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii”, prilejuit de marea sărbătoare a creștinătății și unul dintre cele mai mari praznice împărăteşti, Duminica Floriilor când este retrăită intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, moment ce marchează începutul Săptămânii Patimilor. ”

afisul evenimentului cultural “Vin Floriile cu soare şi soarele cu Florii”

 

 

Comunicat de presă:

Anuala de Artă Religioasă și Restaurare 2017

Artă Sacră. Creație și Restaurare

Afisul ANUALEI de artă religioasă si restaurare 2017

 

Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a Uniunii Artiștilor Plastici din România împreună cu Muzeul Național al Satului **Dimitrie Gusti** organizează în perioada 9 aprilie – 7 mai a.c. expoziția anuală a creatorilor de artă sacră și a restauratorilor din România.

Vernisajul va avea loc în Duminica Floriilor începând cu orele 14,00 la Sala Henri H. Stahl de la parterul clădirii noi a Muzeului Național al Satului **Dimitrie Gusti** din Șoseaua Kiseleff nr. 30.

Prezintă Dr. Marius Tița – Radio România Internațional, istoricul și teologul Florin Șerbănescu – consilier patriarhal, preot paroh al Bisericii Sf. Stelian – Lucaci din București și istoricul de artă Lia Cosma din partea Muzeului Național al Satului **Dimitrie Gusti**.

Vor fi expuse lucrări aparținând artiștilor plastici din întreaga țară și planșe ce prezintă șantiere de restaurare, intervenții de conservare și de restaurare și pictură din nou din România, Republica Moldova, Serbia și Armenia.

Participă membri AFAPRR cât și alți membri ai UAP din România, studenți UNARTE dar și artiști plastici din filiale teritoriale ale UAP: Vâlcea, Iași, Bacău, Tg. Jiu, Ploiești, Timișoara, Lugoj.

Curator: pictor-restaurator Dr. Irina Sava, presedintele Comisiei Profesionale a AFAPRR; coordonatori proiect: pictor Cristian Olteanu, presedintele AFAPRR si  cerc. șt. Florin Filip, manager de proiecte AFAPRR.  – www.afaprr.ro

Parteneri: Universitatea Națională de Arte – Catedra de Artă Murală, Liceul de Artă **Nicolae Tonitza**, Liceul de Artă **Dimitrie Paciurea** din București și Fundația pentru Dezvoltare Locală și Regională.

Parteneri media: Agerpres, Trinitas TV, Radio Romania Cultural, Radio Romania International, Intell News, ArtInfoNews, ArtPortfolio, OnlineGallery.ro, Jurnalul Bucureștiului, LO News.

 

 

 


Raspandeste cu incredere
 • 33
 •  
 •  
 • 5
 •  
 •  
 •  
 •  
  38
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here