Acasă Colţul specialistului Sanatate APAH-RO salută deciza Guvernului de a aloca fonduri prin rectificarea bugetară pentru...

APAH-RO salută deciza Guvernului de a aloca fonduri prin rectificarea bugetară pentru tratamentul fără interferon

299
1
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

APAH-RO salută deciza Guvernului de a aloca fonduri prin rectificarea bugetară pentru tratamentul fără interferon

 • 600.000 de români suferă de hepatită C. Doar aproximativ 4.400 dintre aceştia au beneficiat până în prezent de tratamentul fără interferon, care vindecă Hepatita C.
 • Toţi pacienţii cu Hepatita C au dreptul la tratamente inovative! Hepatita C este acum vindecabilă!

 

În urma declaraţiilor de ieri, 10 august, ale reprezentanţilor Guvernului privind rectificarea bugetară, Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO) salută decizia autorităților de a suplimenta fondurile pentru tratamentul pacienților cu hepatită cronică virală de tip C, pentru încă 10.000 de persoane afectate.

 

„Cu siguranță această decizie va avea un impact pozitiv asupra pacienților, prin asigurarea accesului la cele mai noi terapii și, implicit, crescând șansele de vindecare și revenire la un stil de viață normal. În ceea ce privește continuitatea măsurilor de creștere a accesului la tratament, sperăm că negocierile cost-volum-rezultat vor începe imediat și nu se vor amâna din motive birocratice. Nu ne mai permitem să pierdem timp și vieți.“, a declarat Marinela Debu, președinte APAH-RO.

 

Aproximativ 4.400 de pacienţi cu hepatită C au avut, până acum, şansa la vindecare prin acest program, iar peste 1.800 dintre aceştia au finalizat deja tratamentul fără interferon (cu acţiune antivirală directă). 98% dintre pacienți au fost declaraţi vindecaţi la finalul tratamentului, terapia fără interferon confirmând astfel rezultatele din studii clinice, care arătau o rată de vindecare de peste 95%.

 

Potrivit contractului semnat în septembrie 2015 de autorităţi şi potrivit protocolului terapeutic, în acest moment pot beneficia de acest tratament doar pacienţii cu ciroză (F4) compensată (scor Child-Pugh A) şi F3 cu contraindicaţie la interferon.

 

“Considerăm că este timpul să asigurăm o continuitate a acţiunilor în ceea ce priveşte accesul la inovaţie în tratarea hepatitelor virale, în special în ceea ce priveşte hepatita cronică virală C. Accesul tuturor pacienţilor la tratamentul fără interferon (cu acţiune antivirală directă) trebuie să fie o normalitate în condițiile în care mulţi dintre ei au trecut prin experienţa nereuşită a unei terapii anterioare și în condițiile unei prevalenţe ridicate în România şi a costurilor mari asociate tratării acestor pacienţi cu alte terapii, decât cele care oferă peste 95% şansă la vindecare“, a continuat Marinela Debu.

 

Conform statisticilor, ţara noastră se află pe primul loc la nivel european, din punct de vedere al numărului total de cazuri de hepatită C. Rata generală de depistare a hepatitei C este foarte scăzută în România, iar majoritatea pacienților sunt depistaţi în contextul unor analize sau la internarea în spital pentru alte afecțiuni. Întrucăt mulţi pacienţi nu prezintă simptome, ajung la medic atunci când sunt în stadii avansate.

 

70% din pacienţii infectaţi cu hepatita C dezvoltă o boală cronică de ficat. Hepatita C este cea mai frecventă cauză a cancerului de ficat şi una dintre cele mai importante cauze ale ciroziei – 20% din cazuri ajung la ciroză în 15 ani de la infectarea cu virusul C.

 

Contact

Andreea Rădulescu,

Senior PR Executive Healthcare Communications Division

IMAGE PR

 

Telefon: 0742 278 550

E-mail: [email protected]


Raspandeste cu incredere
 • 3
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3
  Shares

1 COMENTARIU

 1. I see you don’t monetize your site, don’t waste your traffic, you can earn extra bucks every month because you’ve got high quality content.
  If you want to know how to make extra bucks, search for:
  Boorfe’s tips best adsense alternative

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here