Botosaneanul : Leni, o analfabetă de 24 de ani,…

  93
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Leni, o analfabetă de 24 de ani, a tras statului o ţeapă de 3 milioane de euro – CE A FĂCUT când i s-au cerut banii

  La vârsta la care mulţi tineri se chinuiesc cu examenul de licenţă, o tânără se poată lăuda deja cu un palmares impresionant în afaceri care are şi ceva ramificaţii prin Botoşani. Asta cu toate că, potrivit propriilor declaraţii, este analfabetă.

  La 19 ani s-a apucat de afaceri cu… resturi

  Lenuţa Stănescu, are 24 de ani şi locuieşte în Hârlău, oraş în care oficial doar vreo 6% din populaţie este de etnie romă.
  În ianuarie 2012, când însă nu împlinise 19 ani, a înfiinţat de una singură SC Profi Vega Metal SRL Iaşi, firmă care are ca obiect principal de activitate “comerţ cu ridicata al deşeurilor şi resturilor“.
  În primul an de activitate a raportat venituri inimaginabile pentru un start-up, de 19,5 milioane de lei şi cheltuieli tot pe acolo.
  Pentru anii următori, scrie Supervizor.ro, societatea mutată câteva luni la Hârlău şi readusă apoi la Iaşi nu a mai raportat ceva la Fisc. Ca atare, în 2015, Registrul Comerţului solicită dizolvarea firmei şi obţine decizia Tribunalului Iaşi.

   

  Fiscul realizează târziu că are de recuperat vreo 3 milioane de euro

  Abia în momentul în care s-a ajuns în etapa de lichidare, Fiscul a realizat că are de recuperat 14,2 milioane de lei şi din acest motiv s-a declanşat procedura de faliment în fază simplificată.

  “În urma verificărilor, s-a constatat că în perioada 01.01.2012 – 31.12.2013 SC Profil Vega SRL a declarat achiziţii în sumă totală de 18.385.703 lei, din care TVA – 3.558.523 lei, de la societăţi care nu au declarat livrări către aceasta. Aceste societăţi înfiinţate au ca scop principal sau unic scop de a permite celorlalte societăţi să realizeze deducerea de TVA sau diminuarea impozitelor datorate bugetului de stat prin înregistrarea /declararea în evidenţele contabile a unor operaţiuni fictive de vânzări/cumpărări succesive de bunuri şi servicii. Ultima raportare contabilă a fost depusă la data de 30.06.2013”,

  DGRFP Iaşi.

  În condiţiile în care firma menţionată a vândut mai departe marfa pe care teoretic a achiziţionat-o, rezultă că altcineva a dedus TVA de măcar 3,56 milioane lei şi a beneficiat de o reducere a impozitului pe profit de 2,94 milioane lei (16%). Cine este “altcineva” s-ar putea să afle DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava, care potrivit aceluaişi Supervizor.eo, lucrează la un dosar din 2013.

  Când să dea banii, Leni îşi aminteşte că-i analfabetă

  DGRFP Iaşi a solicitat şi a obţinut în prima instanţă atragerea răspunderii personale a Lenuţei Stănescu, aceasta urmând să acopere “din propriul buzunar” pasivul de peste 3 milioane de euro.
  Interesant este faptul că pârâta a depus întâmpinare în acest dosar de atragere a răspunderii personale, şi a afirmat că “a înfiinţat societatea la insistenţa tatălui său, Stănescu Bobocea, acesta din urmă ocupându-se de societate până a murit, în data de 21.07.2013“.
  Lenuţa Stănescu a mai precizat în întâmpinare că “nu ştie să scrie şi să citească şi nu a desfăşurat nici o activitate în cadrul societăţii”, iar “toate documentele societăţii au fost ridicate de DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava în data de 27.05.2013, de la acea dată actele fiind predate şi nemaifiind întocmit nici un document contabil”.

  Business plecat de la Botoşani

  Şi de aici drumurile duc şi la Botoşani deoarece defunctul Bobocea Stănescu apare ca unic asociat şi administrator la SC Alfa-Fier Construct SRL Botoşani, firmă înmatriculată pe 17 septembrie 2010 şi care a declarat pentru 2011 venituri de 3,2 milioane de lei.
  Alfa-Fier Construct SRL a depus ultima declaraţie la Fisc pe 4 octombrie 2012 (exact anul în care Lenuţa a înfiinţat 2013 SC Profil Vega SRL) şi a fost declarată inactivă începând cu 1 februarie 2014, deşi decizia Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Botoşani datează din 26 martie 2012!

  “La Registrul Comerţului figurează ca fiind «în funcţiune» şi nu este inclusă în lista datornicilor de pe anaf.ro. Probabil peste 3-4 ani se va trezi Fiscul (din Botoşani, de data aceasta) că are de recuperat cîteva milioane de lei”, notează Supervizor.ro

  Ar fi o singură diferenţă faţă: nu va putea atrage răspunderea personală a lui Bobocea Stănescu. De parcă de la Lenuţa Stănescu se va recupera ceva vreodată.

  Ex mega-afacerist de Botoşani: Avea zeci de magazine, le-a vândut cu milioane de euro, iar acum este executat silit de bancă
  Afacerist la 20 de ani! Şir de insolvenţe şi datorii de 6 milioane de lei pentru un tânăr botoşănean

  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here