Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Botosaneanul : Prime de 33.000 de lei per angajat la unitatea condusă...

Botosaneanul : Prime de 33.000 de lei per angajat la unitatea condusă de un director botoşănean

77
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Bonusuri într-un cuantum sfidător pentru majoritatea angajaţilor de la privat s-au acordat la o unitate a statului condusă de un fost lider judeţean al social-democraţilor.

O singură primă mai mare decât salariul pe un an al multor botoşăneni

Compania Naţională Loteria Română (CNLR) a intrat în atenţia presei naţionale după ce s-a dezvăluit că o parte a salariaţilor au beneficiat de bonusuri într-o sumă pe care unii lucrători de privat nu o primesc nici într-un an de zile ca salariu.

33.000de lei este valoarea fiecărei prime acordate unor angajaţi ai CNLR.

Totul a plecat de la contractul pentru montarea unor noi terminale loteristice (acele aparate care validează biletele de loto jucate), încheiat anul trecut între Loteria Română şi asocierea S&T România SRL – Safran Identity&Security.

8 milioane de euro este valoarea contractului.

Directorii refuză să recepţioneze terminalele pentru care s-au dat uriaşele prime

Conducerea centrală a CNLR, scrie Money.ro, i-a înştiinţat pe cei 41 de directori zonali că trebuie să recepţioneze calitativ şi cantitativ echipamentele achiziţionate în baza contractului menţionat. 23 dintre aceștia l-au informat însă pe directorul general al Loteriei, nimeni altul decât Ovidiu Portariuc, fost primar al municipiului Botoşani, că nu sunt de acord cu preluarea terminalelor şi că ar fi ilegal să recepționeze respectivele echipamente. Ei au transmis o adresă oficială, care a ajuns pe 18 aprilie la CNLR, în care susţin că sunt în incompatibilitate să recepţioneze terminalele loteristice din cauza încălcării prevederilor legale în vigoare şi a procedurilor interne.

“Dorim să vă semnalăm încălcarea procedurilor operaţionale şi a dispoziţiilor legale în ceea ce priveşte recepţia terminalelor loteristice – mijloace fixe componente ale viitorului sistem loteristic”,

adresă trimisă de directorii zonali.

Conform scrisorii managerilor de zonă, recepţia calitativă şi cantitativă a acestor echipamente nu poate fi efectuată de o singură persoană, ci de o comisie din care să facă parte persoanele care au elaborat documentaţiile tehnico-economice şi caietul de sarcini.

Problema este însă că, persoanele în cauză, angajate ale CNLR, au luat prime consistente pentru această activitate, adică elaborarea documentației tehnico-științifice și caietul de sarcini, iar acum nu mai doresc să facă recepția.

“Apar conflicte într-o familie, dar nu într-o companie cu acoperire naţională”

Contactat de Botoşăneanul, fostul edil şef a explicat că mult discutatul contract, care a făcut posibilă acordarea uriaşelor prime, are ca obiectiv modernizarea sistemului loteristic şi a Loteriei Române.

“După 25 de ani schimbăm un sistem învechit, uzat fizic şi moral cu unul ultramodern, comparabil cu cele din orice ţară europeană. Noi ducem la îndeplinire o decizie luată în urmă cu trei ani.
Schimbarea acestui sistem este o operaţiune complexă ce implică configurare servere, baze de date, securizarea acestora, instalare soft, instalare de routere de comunicaţii şi instalarea a aproximativ 2.000 de terminale în 2.000 de puncte de lucru din întreaga ţară.
Nu e niciun scandal, e o problemă strict internă, de ducere la îndeplinire a unui contract de o asemenea complexitate în care inevitabil apar şi dificultăţi”,

Ovidiu Portariuc, director general CNLR.

Acesta susţine că marţi, în urma discuţiilor purtate cu managerii de zonă la sediul central, deja a fost găsită o soluţie.

“Apar conflicte într-o familie, dar nu într-o companie cu acoperire naţională şi cu aproape 3.000 de angajaţi. Important este să acţionăm cu calm, să le gestionam şi să căutam soluţii care respectă legea în primul rând. Referitor la acele prime, răspund de mandatul meu care a început în urmă cu şase luni, nu de ce s-a întâmplat în urmă cu doi-trei ani”,

Ovidiu Portariuc, director general CNLR.

 

Achiziţie contestată

Loteria Română a semnat, înaintea de venirea lui Ovidiu Portariuc la conducerea CNLR, în luna septembrie a anului trecut, un contract de furnizare a 2.181 de terminale loteristice. Sorin Constantinescu, expert în combaterea criminalităţii economico-financiară în domeniul jocurilor de noroc şi fost consilier al Loteriei Române, a acuzat că echipamentele pe care Loteria Română le-a solicitat în cadrul acestei licitaţii au aceleaşi funcţii precum cele deja existente în sediile companiei, instalate acum patru ani de firma Novomatic şi că nu se justifică cheltuiala.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here