Acasă Colţul specialistului Psiholog, Sociolog Bruno Medicina – un trainer italian în România

Bruno Medicina – un trainer italian în România

408
2
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

BrunoDate oficiale despre Bruno

 

Nascut in Genova (Italia) in 1959 are peste 30 de ani de experienta in training si vanzari. Este master-trainer, personal coach si presedinte al firmei care activează în România şi în Italia, Leader Communications si al Total Quality Institute (Monte Carlo).

Activitatea sa este marcata de o adevarata pasiune pentru excelenta si performanta in orice domeniu si de o intrebare obsedanta:” Ce ar putea face un om daca ar exploata pe deplin toate talentele si resursele pe care le are la dispozitie?”

 

A parcus intreaga cariera de vanzator, pornind de la vanzari din “usa in usa”, pe vremea studentiei, pana la colaborarea cu cele mai mari firme din Europa. De câţiva ani, îşi împarte centrul de interes intre Bucureşti, unde ţine traininguri şi Monte Carlo unde se ocupa cu piata imobiliara.

Interesat si de aspectul teoretic al vanzarii, si-a perfectionat cunostintele de psihologie in domeniul comercial urmand, dupa absolvirea facultatii de psihologie, cursuri de specializare in Programarea NeuroLingvistica, Analiza Tranzactionala, Hipnoza Eriksoniana, Tehnici de comunicare, Personal si Business coaching lucrand alaturi de cei mai renumiti traineri in domeniu.

Astfel incat, de aproximativ 20 de ani, paralel cu activitatea de vanzator si coordonator al retelei de vanzatori, dirijeaza in Italia si Romania o firma de consultanta care are drept obiectiv dezvoltarea resurselor umane, o atentie specifica fiind acordata personalului comercial (agenti de vanzare, echipe de negociatori, manageri comerciali).

Foarte bun cunoscator al limbii romane si avand prieteni editori romani, a colaborat cu revistele Idei de afaceri si Pretul Succesului cu o serie de articole, si este deseori invitat ca relator la seminarii, simpozioane.

Pentru prima data, a adus in Romania celebrul “Firewalking seminar”, considerat in intreaga lume cea mai spectaculoasa si eficienta cale de dezvoltare personala. Articole si reportaje despre acesta au aparut in cele mai importante ziare si posturi de televiziune (Capital, Romania Libera, Libertatea, TVR1, ProTV, National TV)

Este promotor in aplicarea conceptului de “calitate totala” in afara domeniului strict economic, dezvoltand o serie de seminarii originale in domeniu: Total Quality Coaching, Total Quality Life, Total Quality Selling.

In paralel, Bruno are si o intensa activitate muzicala, si o pasiune deosebita pentru sporturile extreme.

Filosofia despre viaţă din tinereţe

Într-unul din articolele sale, Bruno spune că pe când era tânăr era un “golan” care a avut ocazia să înveţe de la mari maeştri, oameni de valoare care l-au călăuzit nu pe un drum bătătorit, ci pe drumul care l-a ajutat pe el să-şi găsească propriu drum.

Întrebat într-un interviu TV care îi sunt mentorii, răspunde: Seneca, Platon, Aristotel, etc. , marii clasici ai antichităţii, pentru că toate care sunt acum în sfera dezvoltării personale au fost de fapt spuse cu alte cuvinte, mult mai simplu, cu mii de ani în urmă. Consideră că înţelepciunea se află în acestea şi nu în seminariile pe care le ţine cutare sau cutare trainer străin aflat prin ţară vreo câteva zile pentru a face spectacol.

A fost primit la o firmă de vânzări şi avea o mulţime de idei, citite de prin cărţi şi pe care de-abia aştepta să le pună în aplicare, iar şefii i-au spus: “dacă eşti aşa de bun cum pretinzi, vei reuşi să vinzi mai întâi cu ce ştim noi şi apoi cu ce ştii tu”. Şi-a asumat provocarea şi acum ţine ele traininguri de vânzări profesioniste în corporaţii multinaţionale.

Bruno a învăţat să folosească din mai multe domenii pe care le-a studiat de-a lungul zecilor de ani, în aşa fel încât îmbinarea dintre aceste discipline să creeze o plenitudine de idei-bază pentru trainingurile pe care le dezvoltă. Naturaleţea cu care îşi construieşte discursul în prelegeri şi seminarii este una pe care cursanţii lui o admiră. De asemenea, capacitatea de a fi spontan şi de a respecta perspectiva fiecăruia, îmbogăţindu-i totodată imaginea asupra lumii este una care completează portretul unui om care a reuşit să marcheze piaţa românească de servicii în dezvoltare şi gestiune personală şi profesională.

Imediat după Revoluţie, a fost unul dintr primii care a adus programarea neuro-lingvistică în România, susţinând traininguri şi scriind o serie de articole publicate în Idei de Afaceri încă din 1995. De atunci, cunoscând oameni în ţară şi învăţând limba, a devenit fascinat de spiritul românesc, foarte diferit de cel, de exemplu, rus sau polonez, căci după căderea zidului Berlinului, a vrut să descopere în care din ţările estice se poate descurca mai bine în ce priveşte planurile sale de dezvoltare.

Ideile pe care le promovează sunt de bun-simţ, dar perspectiva pe care o are, cu atenţia asupra detaliilor cre contează, se datorează unei experienţe profesionale şi de viaţă bazate pe soluţii care funcţionează. Unul din principiile sale directoare este că cel care predică trebuie să şi aplice ceea ce predică, astfel că tot ceea ce spune, este din practică, verificat, testat.

Aflaţi mai multe despre Bruno pe site-ul lui!

Ştefan Alexandrescu

consultant în strategie de comunicare şi resurse umane

discerne.wordpress.com


Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here