Buletin de Carei : Banul public careian şi european la mâna unui primar cu reţinere pe salariu

  502
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   2
   Shares

  Banul public careian şi european la mâna unui primar cu reţinere pe salariu

  Primarul  careian care încă îşi caută identitatea exactă, semnând ba Eugen ba Jeno , în funcţie de interesul urmărit.  este depăşit de situaţie şi nu mai ştie cum să  anihileze consemnările Buletin de Carei despre cheltuirea haotică  a banului public din primărie şi despre angajările pe criterii politice şi pe cumetrii.

  Redactia Buletin de Carei nu mai poate fi controlată  ca pe vremea când  avea redactori sensibili la tot  felul de atenţii  venite din alte părţi . Redacţia Buletin de Carei nu trăieşte din bani publici si nu are contracte cu Primăria Carei ca să fie sensibilă la consemnarea realităţii de fapt din primăria UAT Carei.

  Cu personalul  redus pe care îl are,  consemnează  toate şedinţele  CL  dar şi  evenimentele culturale care nu sunt pe placul administraţiei Kovacs.

  In ce priveste promptitudinea domnule primar Kovacs, nu e păcat să nu vă  faceţi datoria de părinte spiritual şi cu experienţa de viaţă  pe care o aveţi să vă îndrumaţi fii mai tineri să respecte  comunităţile culturale din oraşul multietnic Carei, chiar dacă nu toate sunt pe placul dvs.?

  Plătiţi din banii careienilor  numeroşi jurnalisti aleşi pe criterii  pe care nu doriti să le faceţi publice, şi totuşi încă nu au consemnat numeroase  hotărâri luate la sedintele CL  iar unele doar trunchiate  sau eronat consemnate  sau  evenimente culturale care nu intră în aria dvs de interes personal.

  Cum de aţi uitat să daţi undă verde la consemnarea interpelării consilierului Ciută în ce priveşte soarta a 3,3 milioane lei, 33 miliarde în bani vechi,din creditul accesat de primărie,  când tocmai în şedinţa repectivă  aţi solicitat  votul  aleşilor locali pentru contractarea de noi împrumuturi?

  De ce să plătească oraşul , adica careienii, rate si  dobânzi la credite când s-ar putea recupera  sume importante care să reducă  valoric aceste noi credite? Şi plata datoriilor   pe care le are primarul la buget şi pentru care are reţinere de 30%  pe salariu, ar  fi o soluţie pentru reducerea valorică a creditelor contractate….

  Ati mărit cu 12% salariile din primăria Carei, unde angajaţii aparatului dvs au salariul mediu de peste 968 de euro lunar si  contractaţi acum credite de  138 mii lei sau 206 mii lei?    Ce primărie mai plăteşte salarii de 10.600 lei sau 8.800 sau 9.540 lei sau 7.700 lei si sunt peste 15 asemenea salarii? De ce  protejatul  şi fiul spiritual al domniei voastre nu menţionează că acordaţi administratorului public 10.600 lei salariu lunar realizat? Ar trebui să vă lăudaţi cu asemenea performanţă   neatinsă  de nimeni în judeţ şi suntem convinsi că nici în ţară, unde salariile din primarii sunt dintre cele mai scăzute.

  Ce nu aţi reuşit la cele 4 firme falimentare ale dvs. aţi reuşit în Primăria Carei si ar trebui să lăsaţi modestia deoparte şi să vă lăudaţi cu asemenea  realizări domnule primar Kovacs.  Aveţi toate pârghiile pentru a face anunţul revoluţionar despre câştigul salariaţilor din primăria Carei, membrii ai sindicatului ProAutonomia. De ce să fiţi egoist şi să nu împărtăşiţi din experienţa dvs şi altor primari dornici de a ridica gradul de bunăstare al angajaţilor lor?

  Cum de aţi uitat însă de promptitudine în informarea  trupei de comando angajate pentru discreditarea Buletin de Carei, singura redactie care publică  toate derapajele de la legalitate din primăria Carei?  Nu ştiu cumva a mânui un scaner pentru a  posta apoi pe site-urile  alimentate din bani publici, documentele care atestă  cele afirmate de noi şi a face astfel lumină  în primăria care ar trebui să lucreze în folosul tuturor careienilor, indiferent de naţionalitate şi de apartenenţa politică şi religioasă?

  Primăria acordă  prin încredinţare directă  lucrări cu valori ce depăşesc cu 300% preţul pieţei şi  ne împrumutăm apoi de 138.040,23 lei? Nu trebuie să  fii economist ca să îţi dai seama de ridicolul situaţiei dacă nu de altceva.

  De ce nu aţi făcut public faptul că aţi acordat nejustificat fonduri unor asociaţii, timp de ani de zile, fără ca acestea să prezinte documente justificative, fapt ce a atras dion partea Camerei de C0nturi Satu Mare  o penalizare de 550.000 lei?

  Aţi solicitat aprobarea şi  aţi primit-o , pentru  realizarea unui gard în faţa Teatrului cu 470 de euro pentru 1 metru liniar în condiţiile în care preţul maxim al pieţei este de 400 lei pentru 1 metru liniar, la fel şi la lucrările vestiarelor din parc unde aţi plătit  cu nonşalanţă  390 de euro/mp de construcţie  . Nimic din toate acestea nu a fost consemnat în publicaţia  judeţeană  la care plătiţi un director din banii careienilor.  Plătiţi sume uriaşe din banii careienilor pentru dezinformări şi omiteri de evenimente majore din viaţa comunităţii careiene deşi o publicaţie judeţeană care se respectă  nu procedează  de asemenea manieră.

  De ce nu aţi sesizat  prompt la vremea respectivă, ca relatarea şedinţei din iulie 2015 a fost eronat consemnată  de publicaţia judeţeană unde direcţionaţi sume uriaşe din banii careienilor pentru…publicitate?

  Aţi uitat că nu aţi dorit să initiati un proiect de hotărâre pentru  a da posibilitatea ianculeştenilor  contribuabili să organizeze a XVII-a ediţie  a Zilelor Iancului? Aţi omis să  spuneţi că tocmai liberalii pe care îi  blamaţi  mereu au depus acest proiect deşi  niciunul dintre ei nu este fiu al satului dar  au noţiunea de respect.

  Tot liberalii au solicitat mărirea sumei acordate  pentru renovarea bisericii satului dar nu aţi fost de acord şi nici nu aţi comunicat decizia domniei voastre celor ce sunt plătiţi din banii careienilor să consemneze şi nu să interpreteze şi să dezinformeze.

  Cum  de nu aţi reuşit să fiţi prompt şi să  solicitati consemnarea momentului istoric pentru municipiul Carei care a fost vizita unui  Mitropolit al Bisericii Ortodoxe la un eveniment cultural dedicat memoriei arhiereului Andrei Şaguna, organizat de către ASTRA Carei ?

  IPS Mitropolitul Andrei Andreicuţ a fost întâmpinat la Carei de către  Prefectul Eugeniu Avram, de PS Iustin Sigheteanul, de academicienii sosiţi special pentru acest eveniment, de profesori universitari din Bucureşti şi din ţară , de Asociaţiunea ASTRA Carei, de credincioşi îmbrăcaţi în straie populare , nu şi de primarul mun.Carei care era la o reuniune …sportivă din Carei.

  Nu este pentru prima dată când primarul Kovacs sfidează oaspeţii de seamă  români sosiţi în oraş. Nici pe data de 25 octombrie 2014, nu a salutat delegatia Academiei Române sosită  special pentru a depune coroane de flori la Monumentul Ostaşului Român.

  Unde este promptitudinea şi transparenţa domniei voastre în aducerea la cunoştinţa careienilor despre intenţiile de a  desfiinţa actualul monument inchinat lui Avram Iancu unde an de an ne adunăm pe platoul din faţa acestuia la ceas de comemorare?

  Unde vă este promptitudinea în a aduce la cunoştinţa contribuabililor careieni   faptul că aţi finalizat  un Proiect finaţat din fonduri europene la care este semnată recepţia dar lucrările nu sunt finalizate iar destinaţia acestui imobil reabilitat   este doar parţial respectată şi ne referim la proiectul  “Reintegrarea vechii cazărmi prin înfiinţarea Centrului Social Carei”,finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1 „sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniu de  intervenţie 1.1. „Planuri integrate de dezvoltare urbană”.

  Valoarea proiectului este de cca 2.000.000 Euro.

  În proiect se menţionează clar în ce constă lucrările de construcţii, potrivit  postării de Aici:
  -…..- compartimentare
  – desfacerea tuturor finisajelor interioare şi exterioare (zugrăveli, vopsitorii, tencuieli,pardoseli, placaje la pereţi) şi apoi refacerea lor; noile finisaje propuse sunt clasice, realizate cu materiale tradiţionale (tencuieli simple, zugrăveli în culori de apă, pardoseli  din PVC )
  – amenajarea unei săli de gimnastică în spaţiul fostei centrale, aflata într-un corp de  clădire situat adiacent clădirii cazarme
  Astăzi, 2 octombrie 2015, la peste 1 an de la semnarea recepţiei, PRIVIŢI  cum arată pardoseala….este aceiaşi de pe vremea  garnizoanei miliare de dinainte de anii 1990.

  Merită să faceţi deplasarea până la acel Centru Social să vedeţi  la ce nivel poate a junge bătaia de joc  a constructorului cu care a colaborat primăria Carei!

  Sălile proaspăt renovate au pereţii plini de igrasie şi la această dată de 1 octombrie 2015.

  Calitatea lucrărilor nu e singura deficienţă a proiectului de 2 milioane de euro.

  În proiect este menţionat faptul că-

  Recompartimentările şi modernizările au în vedere asigurarea unor condiţii optime   viitoare desfăşurării activităţii următoarelor centre :
  Centru de zi pentru minori 7 -14 ani -se doreşte a fi un serviciu social în cadrul  căruia să fie oferite   servicii pentru copii cu vârstă cuprisă între 7 – 14 ani
  Sediul Serviciului de Asistenţă Socială şi Autoritate Tutelară
  Centru social cu o destinaţie multifuncţională

  Cum  se face însă că în clădirea proaspăt renovată din fonduri europene, primăria a instalat  Serviciul de Taxe şi impozite locale? Sau Registrul Agricol? şi alte servicii care nu au nimic a face cu scopul pentru care a fost acordată finanţarea europeană.

  Nici  la clădirea noii primării, în care au fost investite  tot 2 milioane de euro , lucrurile nu stau altfel. Inaugurată cu surle şi trâmbiţe anul  trecut, pe 25 octombrie, clădirea este departe de a fi terminată.

  Priviţi spatele clădirii,

  Sala Festivă din primăria Carei este tot neterminată şi la fel şi alte săli. Ni s-a spus că pentru acestea …nu a fost tăiată panglica ci doar banii au fost încasaţi.

  Despre celelalte lucrări dezastruoase finanţate din bani europeni, într-un alt articol. Aşteptăm din partea cititorilor şi alte semnalări ale felului în care administraţia Kovacs înţelege să colaboreze cu careienii contribuabili.

  Daniela Ciută


  Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   2
   Shares

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here