Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Buna Ziua Iasi : Aceasta decizie cutremura mediul de afaceri iesean!

Buna Ziua Iasi : Aceasta decizie cutremura mediul de afaceri iesean!

212
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Un afacerist care se credea smecher este de fapt un tepar! A fost ingropat de judecatori!

Adrian Butuca

• Decizie devastatoare pentru omul de afaceri Adrian Butuca • Dupa ce a tras o teapa de aproape 5 milioane de euro, magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au hotarat ca banii trebuie returnati • Contractul de asociere pentru terenurile Moldomobila SA era semnat cu omul de afaceri Vasile Mihalceanu • “Intr-adevar, recursul Arhiconstruct a fost respins de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie. Urmeaza si procesul de la Constanta”, a spus avocatul Sergiu Mamaliga • Aparatorul lui Butuca a refuzat sa comenteze decizia judecatorilor de saptamana trecuta • “Sunt in masina. Sunati-ma la cabinet maine. Va aud cu intreruperi”, a spus avocat Miruna Curecheriu

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au incurcat rau planurile afaceristului Adrian Butuca, cel care controleaza societatea Moldomobila SA, aflata in insolventa.

In urma cu 10 ani, Butuca a cerut 3,5 milioane de euro omului de afaceri Vasile Mihalceanu, administratorul societatii RAB Romanian Agricultural Business SRL.

Printr-un contract de asociere, Butuca promitea lui Mihalceanu ca va returna banii dupa ce va vinde cele 13 hectare de teren de pe amplasamentul fabricii de mobila. Timpul a trecut, iar Mihalceanu nu vedea banii. In baza acordului, un metru patrat trebuia sa fie vandut cu 250 euro/mp, dar acest lucru nu s-a intamplat. S-a cerut insolventa Moldomobila SA, dar nici pana astazi tepele nu au fost platite.

Pe langa cele 3,5 milioane de euro, Butuca trebuia sa plateasca si penalitati de 1,5 milioane de euro, in caz ca vanzarea terenurilor nu se efectua. Mihalceanu si-a cerut banii inapoi, dar Butuca a contestat contractul in instanta. Acesta a vrut sa demonstreze ca nu are de returnat suma invocata.

Dupa aproape 10 ani de procese, magistratii de la ICCJ au dat o solutie irevocabila ce-l zdrobeste pe Butuca. Pe scurt, a respins recursul formulat de Arhiconstruct SRL, societatea controlata tot de Butuca. Asta inseamna ca in viziunea judecatorilor, contractul de asociere este absolut valabil si ca Adrian Butuca trebuie sa returneze banii intr-un fel sau altul.

“Respinge exceptia nulitatii recursului. Respinge ca nefondat recursul declarat de recurenta – reclamanta S.C. ARHICONSTRUCT S.R.L. împotriva deciziei nr. 58/2018 din 22 ianuarie 2018, pronuntata de Curtea de Apel Bacau – Sectia I Civila. Obliga recurenta S.C. ARHICONSTRUCT S.R.L. la plata sumei de 55.475,42 de lei reprezentând cheltuieli de judecata în favoarea intimatei SC RAB ROMANIAN AGRICULTURAL BUSINESS SRL. Irevocabila”, se arata in solutia ICCJ, din data de 27 septembrie 2018.

Citeste si: Angajare surpriza la Finante! O avocata sexy controleaza toate achizitiile din institutie – FOTO

Adrian Butuca nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere, in schimb, reporterii BZI au reusit sa smulga cateva cuvinte de la avocata Miruna Curecheriu, cea care a reprezentat societatea Arhiconstruct, alaturi de alt avocat din Bucuresti. Aceasta nu a oferit explicatii privind decizia ICCJ. “Sunt in masina. Sunati-ma la cabinet maine. Va aud cu intreruperi”, a fost raspunsul avocatei dupa ce a inteles clar motivul pentru care a fost sunata.

Avocatul lui Vasile Mihalceanu considera ca a castigat o batalie importanta. “Intr-adevar, recursul Arhiconstruct a fost respins de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie. Urmeaza si procesul de la Constanta“, a spus avocatul Sergiu Mamaliga.

De precizat ca la Constanta se judeca insolventa Moldomobila SA, dupa ce procesul a fost stramutat de la Iasi la cererea lui Mihalceanu. Asta, deoarece exista suspiciunea ca se fac presiuni politice in favoarea lui Butuca, cumatru cu fostul prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu.

Citeste si: EXCLUSIV! Angajatii de la Finante Iasi s-au plimbat de 1 milion de euro! Numele functionarilor este STRICT SECRET

Concubina a fost bagata la inaintare

Butuca a reusit sa perfectioneze o serie de inginerii financiare, prin intermediul concubinei Oana-Gabriela Georgescu, ce detine suta la suta din actiunile Arhiconstruct SRL. Odata cu intrarea in insolventa a societatii Moldomobila, compania lui Mihalceanu statea la rand, cu sanse mari sa primeasca inapoi cele aproape 5 milioane de euro. Valoarea totala a creantelor a fost stabilita la 113 milioane de lei, printre creditori aparand si DGRFP Galati. Insa, apare Arhiconstruct, adica tot firma lui Butuca, ca principal creditor.

Concubina acestuia ar fi trebuit sa primeasca suma de 86,6 milioane de lei. Aceasta golanie a fost aratata in procese chiar de Rab Romanian Agricultural Business SRL.

“Administratorul judiciar a hipertrofiat intentionat creanta garantata a SC Arhiconstruct SA, fapt ce a coroborat cu lipsa oricarei mentiuni cu privire la rangul de prioritate a creantei SC RAB Romanian Agricultural Business SRL, permite acestui creditor încasarea unor sume mai mari la distribuire (în acest caz distribuirea facându-se dupa regula proportionalitatii). Aceasta majorare exacerbata si nejustificata a creantei garantate a SC Arhiconstruct SA s-a produs prin migrarea partii chirografare a creantei acestuia din tabelul preliminar catre creanta garantata”, au aratat reprezentantii societatii RAB Romanian Agricultural Business SRL. Pe scurt, creanta a fost dublata din pix.

Citeste si: Teapa cu o retea de magazine de cafea! O femeie de afaceri din Iasi a castigat bani frumosi pacalindu-si clientii

Afacerea Polirom

Combinatiile lui Butuca au inceput in anul 2007. Finantele se chinuiau sa recupereze datoriile si, de aceea, au pus sechestru pe aproape 10 hectare de teren. In acest context, nu degeaba a cerut Vasile Mihalceanu stramutarea procesului de insolventa. Asta pentru ca instanta a decis ridicarea sechestrului luand in calcul explicatiile lui Butuca, conform carora inghetarea bunurilor s-a facut pe o valoare mult mai mare, comparativ cu suma datorata.

“Admite recursul formulat de contestatoarea SC. Moldomobila SA Iasi, impotriva sentintei civile nr. 5506/5.05.2008 a Judecatoriei Iasi, sentinta pe care o modifica tot in sensul urmator: admite contestatia la executare formulata de contestatoarea SC Moldomobila SA in contradictoriu cu parata Directia Generala a Finantelor publice Iasi. Anuleaza procesul-verbal de sechestru din 3.08.2007 si formele de executare incepute in dosarul de executare nr. M-29/2007”, se arata in solutia Tribunalului Iasi.

Citeste si: Tensiune maxima! Cel mai tare post din finantele iesene, hotarat in jumatate de ora! Misterul a fost elucidat ieri dupa amiaza!

Dupa ridicarea sechestrului, Butuca face alta miscare. Moldomobila SA vinde catre Tipografia Polirom SRL terenurile ce apartineau defunctei fabrici. Societatea Polirom este controlata de Butuca prin Verginia Tilica si Alice Cecilia Boiciuc. Asadar, tranzactia a fost de aproape 800.000 de euro. Tipografia Polirom a cumparat cam cele mai bune terenuri din incinta Moldomobila. Suprafata totala este de 5.000 de metri patrati.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here