Acasă Informatii Informatii DNA Buna Ziua Iasi : Aceasta veste cutremura lumea politica din Iasi!

Buna Ziua Iasi : Aceasta veste cutremura lumea politica din Iasi!

154
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

 A inceput urmarirea penala impotriva lui Maricel Popa. Cat mai ramane sef la CJ ?

Maricel Popa

• Perioada extrem de tulbure pentru actualul presedinte al Consiliului Judetean Iasi • Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale impotriva lui Maricel Popa, seful CJ, si a altor persoane implicate intr-o serie de contracte dubioase • Capetele de acuzare sunt socante, prejudiciul fiind unul extrem de mare

Decizie incredibila luata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Iasi. Pentru Maricel Popa, actualul presedinte al Consiliului Judetean Iasi, lucrurile au inceput sa fie din ce in ce mai complicate. Ieri, DNA a dispus inceperea urmaririi penale impotriva lui Maricel Popa pentru savârsirea a trei infractiuni de abuz în serviciu in cazul atribuirii abuzive a unor contracte privind intretinerea drumurilor judetene si acordarea discretionara a contractului de deszapezire pentru iarna precedenta.

Pe langa Maricel Popa, acuzati mai sunt si Daniel Achitei, fostul director al Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor (DJADP) Iasi, dar si Ion Echimov, administratorul Eky- Sam SRL Targu Frumos, societate incriminata de DNA pentru contractele cu CJ.

Pentru Maricel Popa, acuzatiile formulate de procurori au venit cum nu se poate mai rau. In cateva saptamani, Iasul va gazdui o sedinta de Guvern si o sedinta a Parlamentului Romaniei, iar punerea sub urmarire penala a celui mai important lider politic actual din judet poate pune manifestarile intr-o lumina extrem de proasta.

In plus, prin aceasta decizie a procurorilor, apele in mediul politic sunt si mai agitate. Se poate ajunge si pana la schimbarea din functia de presedinte al Consiliului Judetean pentru Popa daca lucrurile vor continua in acest mod, iar cercetarile procurorilor vor avansa si mai mult.
DNA a aratat ca Maricel Popa si Daniel Achitei sunt suspecti de abuz in serviciu, in timp ce Echimov este suspect de complicitate la abuz in serviciu.

“Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi au dispus urmarirea penala fata de suspectii: Popa Maricel, la data faptelor si în prezent presedinte al Consiliului Judetean Iasi, pentru savârsirea a trei infractiuni de abuz în serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, Achitei Daniel – Ioan, la data faptelor director al Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi si consilier personal al presedintelui CJ Iasi, pentru savârsirea infractiunilor de abuz în serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, doua fapte, complicitate la abuz în serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Echimov Ion, administrator al S.C. Eky Sam S.R.L., pentru savârsirea infractiunii de complicitate la abuz în serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, S.C. Eky Sam S.R.L. pentru savârsirea infractiunii de complicitate la abuz în serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit”, se arata in adresa procurorilor DNA Iasi.

Citeste si : Inevitabilul s-a produs. Seful judetului face obiectul unei anchete bomba a DNA. Ar vrea sa faca o magie sa dispara teancuri de documente

Detalii explozive. Cum s-au derulat faptele

Bomba a fost detonata in momentul in care Maricel Popa a facut scandal pe asfaltarea drumului judetean Iasi – Tibanesti. Maricel Popa a reclamat firma Con Ted Company SRL care a lucrat pe acea portiune de drum, lucru facut si de Corneliu Branza, administratorul societatii respective. Pentru ca a fost suspus unor presiuni venite de la Maricel Popa, Corneliu Branza a depus o reclamatie.

Cu alte cuvinte, Popa a sistat abuziv contractul incheiat pentru refacerea acelui drum, iar acum va trebui sa plateasca. In plus, a adus si un prejudiciu firmei lasata fara contract.

“Din ordonantele întocmite de procurori au rezultat aspecte ce contureaza suspiciunea rezonabila potrivit careia: in perioada 2016-2017, suspectul Popa Maricel, în calitate de presedinte al Consiliului Judetean Iasi, beneficiind de ajutorul suspectului Achitei Daniel-Ioan, a încalcat prevederile legale privind desfasurarea activitatilor de investitii si reabilitare a infrastructurii judetene, în sensul ca, direct sau prin intermediar, a sistat în mod abuziv trei contracte care aveau ca obiect întretinerea drumurilor judetene. Concret, în contextul unui scandal mediatic creat în legatura cu lucrarile de întretinere ce se efectuau pe drumul judetean 248 A (Iasi – Voinesti – Tibanesti), suspectul Popa Maricel a stopat lucrarile respective pe motiv ca ar exista nereguli la efectuarea lucrarilor, fara ca aceasta hotarâre sa aiba la baza vreo expertiza tehnica. În plus, procedând în aceeasi maniera, suspectul Popa Maricel a determinat excluderea unei societati din cadrul asocierilor de firme care au câstigat doua din contractele amintite mai sus si înlocuirea acesteia cu una «agreata». Intr-unul dintre cazuri, ca urmare a conduitei infractionale a suspectului Popa Maricel, a fost produs un prejudiciu firmei respective în suma de 717.898 lei”, au sustinut procurorii DNA Iasi.

Citeste si : Detalii EXPLOZIVE din ancheta DNA de la Consiliul Judetean. Aceste dezvaluiri pot schimba totul. Maricel Popa este principalul vizat? FOTO, VIDEO

Scandal monstru pe deszapezirea judetului

Si asta nu a fost tot. Suspectii din acest dosar si-ar fi facut de cap si in ceea ce priveste contractele pentru deszapezirea drumurilor. Aceeasi Con Ted Company a fost indepartata de la deszapezirea drumurilor, iar contractul a ajuns discretionar la Eky- Sam SRL.

“În celalalt caz, beneficiind de ajutorul acordat de suspectul Achitei Daniel-Ioan, activitatea de deszapezire a drumurilor judetene pentru perioada 1 ianuarie – 15 martie 2017 a fost retrasa din sarcina aceleiasi firme si preluata în mare parte de catre SC Eky Sam SRL. Prin acest demers a fost creat folos patrimonial necuvenit catre SC Eky Sam SRL în valoare de 1.127.563 lei. Suspectilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedura penala. Facem precizarea ca efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situatie, sa înfrânga principiul prezumtiei de nevinovatie”, au mai mentionat cei de la DNA Iasi.

Iata cum se apara Maricel Popa in fata acuzatiilor DNA

Ieri-seara, Maricel Popa a transmis un comunicat prin care se disculpa fata de acuzatiile formulate de procurorii DNA Iasi. “Ca urmare a comunicatului de presa transmis astazi, 7 noiembrie 2017, de Directia Nationala Anticoruptie, referitor la începerea urmaririi penale a Presedintelui Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, facem precizarea ca acesta se prevaleaza de prezumtia de nevinovatie si nu comenteaza informatiile aparute în mass-media. Presedintele CJ îsi rezerva dreptul de a-si demonstra nevinovatia în fata organelor de cercetare penala”, au transmis cei de la CJ Iasi.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here