Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Buna Ziua Iasi – Ancheta bomba a DNA :

Buna Ziua Iasi – Ancheta bomba a DNA :

129
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

 Mall-ul unui afacerist iesean, construit ilegal! Primarul este acuzat de coruptie

Vlad Alexa

Danut Prisecariu
• Dosarul DNA urmareste modul in care a fost concesionat terenul pe care s-a construit complexul comercial de tip mall • Procurorii au facut mai multe perchezitii la casa si biroul primarului acuzat de fapte de coruptie, dar si la hotelul unui om de afaceri • Prejudiciul creat in acest dosar ajunge la circa doua milioane de euro, faptele fiind comise in favoarea controversatului afacerist iesean Danut Prisecariu

 

O ancheta a Directiei Nationale Anticoruptie care urmareste modul in care a fost cedat terenul pe care s-a construit un complex comercial de mari dimensiuni ii are in prim plan pe omul de afaceri iesean Danut Prisecariu si pe primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur. In cursul zilei de 14 octombrie, procurorii DNA Suceava au facut perchezitii la vila primarului din Botosani, situata in cartierul AlfaLand de la marginea orasului, la biroul acestuia din Primarie, precum si la Hotel Rapsodia, care se afla tot în proprietatea lui Danut Prisecariu.

Conform anchetatorilor, dosarul vizeaza încalcarea atributiilor de serviciu de catre mai multi functionari ai Primariei si de primarul municipiului Botosani, in favoarea firmei Moldova Universal Iasi, controlata la momentul respectiv de catre controversatul afacerist Danut Prisecariu. Prejudiciul în acest dosar se ridica la aproximativ doua milioane de lei. Se pare ca prejudiciul ar fi fost generat de faptul ca municipalitatea a practicat in cazul firmei din Iasi o taxa de concesiune mai mica pe perioada constructiei mall-ului “Uvertura Mall“, asta desi firma lui Prisecariu castigase licitatia pentru concesionarea terenului la un pret cu mult mai mare.

 

Primarul municipiului Botosani, Catalin Flutur, a fost chemat la sediul DNA in acest dosar de coruptie instrumentat de procurorii DNA Suceava. “Mi s-a adus la cunostinta faptul ca sunt suspect intr-un dosar al DNA. Tot ce am avut de spus am anuntat in presa locala. Nu as putea sa dau mai multe declaratii referitoare la aceasta situatie”, a declarat Catalin Flutur, primarul Botosaniului, pentru BZI.ro.

 

Ieri, intr-o conferinta de presa, Flutur a recunoscut faptul ca a mers la sediul DNA Suceava, unde procurorii l-au informat despre faptul ca este suspect in dosarul care priveste concesionarea unei suprafete de teren din zona ultracentrala a Botosaniului catre firma Moldova Universal Iasi. Acesta a mai precizat faptul ca, hotararea a fost adoptata de catre Consiliul Local al municipiului Botosani in anul 2006, si nu de catre primar.

 

Concret, Consiliul Local Botosani a concesionat in perioada 2006 – 2012 (timp in care Catalin Flutur era primar) un teren in suprafata de 4.668 mp, in zona ultracentrala a orasului, catre Moldova Universal SRL, firma controlata de Danut Prisecariu. Se pare ca ancheta a inceput inca din 2012, când procurorii DNA au cerut documente privitoare la planul tarifar de concesiune in cazul Uvertura Mall. Catalin Flutur se afla la al doilea mandat de primar si este varul presedintelui Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur.

 

 

Datorii de aproape 6 milioane euro la Uvertura City Mall

 

Intrat in insolventa la sfarsitul anului trecut, Uvertura City Mall, complexul comercial edificat de firmele lui Danut Prisecariu in municipiul Botosani, inregistreaza datorii de aproape 6 milioane de euro la prima strigare. Este vorba despre datoriile inregistrate deocamdata intr-un tabel preliminar al creantelor SC Uvertura City Mall SRL din Botosani, publicat de lichidatorul judiciar. Potrivit acestui document, valoarea datoriilor firmei este de 252.154.383 lei, iar cei mai mari creditori par a fi “patronii” acestui Mall, si anume Danut si Mihaela Prisecariu.

Astfel, Danut Prisecariu sustine ca are de incasat de la firma sa nici mai mult nici mai putin decat 49.543.955 lei, iar Mihaela Prisecariu s-a inscris la masa credala cu suma de 27.529.195 lei. Cei doi soti au de recuperat impreuna mai mult decat urmatorul creditor de pe lista, si anume Banca Transilvania, care solicita 50.193.994 lei.

De asemenea, una din firmele din Iasi patronate de Prisecariu, si anume Moldova Universal, societate aflata de asemenea in insolventa, sustine ca are de recuperat 46.301.723 lei. Statul roman, prin Directia Regionala de Finante, are de recuperat taxe si impozite neachitate in suma de 182.972 lei, Primaria municipiului Botosani- 2.295.528 lei. Urmeaza societati precum Melcret Fonoterm SA- 1.199.374 lei, SC Melcret SA- 526.815 lei, SC H&M Hennes & Mauritz SRL- 210.000 lei, SC Kirschblute SRL- 17.073.153 lei.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here