Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Buna Ziua Iasi – Combinatii periculoase intre farmaciile din Iasi :

Buna Ziua Iasi – Combinatii periculoase intre farmaciile din Iasi :

116
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

sechestru instaurat dupa afaceri de miliarde

• O companie din industria farmaceutica care a administrat mai multe farmacii din Iasi a facut o serie de combinatii ilegale, pana intrat in vizorul autoritatilor • Jongleriile au fost facute prin vanzari de autorizatii intre diferite companii farmaceutice, in asa fel incat alte firme din domeniu au pierdut sume uriase de bani • Vanzarile intre farmacii realizate in mod fraudulos nu au putut fi oprite timp de cativa ani, motiv pentru care autoritatile au cerut imediat instituirea sechestrului
Patronii unei companii farmaceutice din Iasi au reusit sa pacaleasca marii producatori din industria farmaceutica din Romania, printr-o serie de combinatii si vanzari frauduloase. Este vorba despre Gamisa Med SRL, o firma falimentara care, desi nu are datorii semnificative catre bugetul de stat, a reusit sa traga in teapa marii furnizori de medicamente cu peste 600 mii lei.

Compania este controlata de Mihai Ciulu, Sandu Caramidaru si Gabriela Cozma, acestia fiind administratori si in cazul SC Este Medica SRL, ambele societati fiind falimentare desi au administrat mai multe farmacii in municipiul Iasi. Cei trei administratori au reusit sa dea tepe in lant prin intermediul Gamisa Med SRL, firma prin care, inainte de faliment, administratorii au vandut bunurile aflate in patrimoniul farmaciilor.

Astfel, chiar inainte de intrarea in insolventa, patronii Gamisa Med au vandut in mod fraudulos fondurile de comert si autorizatiile de functionare pentru doua farmacii. Lichidatorul a solicitat instantei sa anuleze respectivele contracte de vanzare-cumparare, argumentand ca instrainarea farmaciilor s-a realizat in mod fraudulos, in dauna firmelor care aveau de recuperat bani, insa cu toate acestea, autorizatiile si fondul de comert au fost vandute catre alte firme in mod repetat.

 

Vanzari frauduloase de autorizatii pentru farmacii
In data de 14.10.2016, administratorul judiciar care se ocupa de insolventa companiei, si anume Topaz Insolv SPRL, a solicitat Ministerului Sanatatii, mai exact Directiei Politica Medicamentului, sa se abtina de la efectuarea oricarei mentiuni asupra Autorizatiei de functionare a farmaciilor respective. Asta s-a intamplat deoarece pe rolul Tribunalului Iasi se afla un dosar avand ca obiect o actiune in anulare a contractelor de vanzare-cumparare nr. 12 si 13, ambele din 19.04.2012, contracte prin care societatea Gamisa Med SRL a instrainat catre societatea Pharma Vision SRL fondul de comert reprezentat de cele doua autorizatii.

“Avand in vedere iminenta instrainarii autorizatiei de functionare farmacie nr. 6736/CV 3635 eliberata la data de 04.09.2012 raportat la faptul ca, la aproximativ trei ani de la data instrainarii autorizatiei de catre parata Gamisa Med SRL, cumparatoarea Pharma Vision SRL a instrainat aceasta autorizatie catre parata S.I.E.P.C.O.F.A.R. S.A., instrainare realizata cu ignorarea existentei litigiului nr. 7647/99/2012/a3, existand riscul instrainarii mai departe a autorizatiei coroborat cu importanta acestui bun, dar si riscul semnificativ ca parata S.I.E.P.C.O.F.A.R. SA sa instraineze, la randul sau, autorizatia pana la momentul solutionarii cauzei (…) aflata pe rolul Tribunalului Iasi, dosar ce are ca obiect actiunea in anulare a transferurilor succesive”, se arata in dosarul de insolventa al Gamisa Med SRL.

 

Administratorul judiciar a cerut instaurarea sechestrului

 

Drept urmare, administratorul judiciar a formulat o cerere de instituire a sechestrului judiciar asupra autorizatiei respective, pana la solutionarea dosarului. Mai mult, in cazul autorizatiei pentru cea de-a doua farmacie, lucrurile sunt si mai complicate, aceasta fiind vanduta deja mai departe de catre S.I.E.P.C.O.F.A.R. SA unei alte companii farmaceutice, si anume Baby Farm SRL.

“La aproximativ trei ani de la data instrainarii autorizatiei de catre parata Gamisa Med SRL, cumparatoarea Pharma Vision SRL a instrainat aceasta autorizatie catre parata S.I.E.P.C.O.F.A.R. SA pentru ca, ulterior, la trei luni de la data achizitionarii, aceasta a fost vanduta mai departe catre parata Baby Farm SRL, instrainari realizate cu ignorarea existentei litigiului…”, se mai arata in dosarul de insolventa. Datoriile totale ale Gamisa Med SRL sunt in suma de 680.006 lei, din care cea mai mare suma, adica 103.205 lei, este revendicata de SC Pharma SA. Ceilalti furnizori care au de recuperat bani sunt SC Farmexim SA – 449.989 lei, SC Pharmafarm SA – 18.900 lei, SC Magistra C&C Pharma SRL – 43.972 lei s.a.m.d.


Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here