Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Buna Ziua Iasi : Cutremur in lumea medicala!

Buna Ziua Iasi : Cutremur in lumea medicala!

158
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

 Afacerile murdare ale unei profesoare celebre din UMF au iesit la lumina. Pe fir au intrat si magistratii

• Judecatorii au inteles ca s-au facut niste ilegalitati si au anulat contractele de vanzare-cumparare incheiate pe sub mana de sotul profesoarei de la UMF • Acum, pentru ca se simt pagubiti, fostii parteneri de afaceri vor sa vanda averea respectivei profesoare, pentru a-si recupera banii

Veste proasta pentru una dintre cele mai cunoscute profesoare de la Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa. Zilele trecute, magistratii Curtii de Apel au anulat o tranzactie dubioasa facuta de Anca Miron, profesor la Facultatea de Medicina din UMF, si sotul acesteia, Dan Miron, care impreuna au controlat ani de zile lanturile de farmacii Clasic Farm si Lotus Farm. Problema este ca, dupa ce au luat cantitati impresionante de medicamente de la diversi furnizori, nu au mai platit produsele respective si pentru a scapa de datorie, au bagat firmele in insolventa si dupa aceea in faliment. In plus, inainte sa-si bage firmele in faliment, au decis sa le traga partenerilor de afaceri si celorlalti creditori o ultima teapa.

Cei doi au vandut farmaciile pe sub mana, unei firme din Bacau. Lichidatorii firmelor familiei Miron au demonstrat in justitie ca vanzarea farmaciilor s-a facut cu rea credinta si au obtinut deja anularea unor contract de vanzare-cumparare. Acestia au demonstrat ca in acest mod s-a premeditat pagubirea creditorilor, in sensul ca au stiut ca se va ajunge la lichidarea Clasic Farm si Lotus Farm si astfel au vandut toate autorizatiile de farmacie (care valoreaza circa 30.000 euro fiecare), tocmai pentru ca toti cei care aveau de recuperat bani sa nu aiba ce sa mai vanda pentru a nu ramane in paguba.

Autorizatiile de farmacie au fost vandute la pret de nimic, astfel ca nu este exclus ca diferenta pana la valoarea reala a fiecarei farmacii sa fi fost incasata la negru de familia Miron. In orice caz, atat creditorii, cat si lichidatorii au pornit in justitie o lupta pentru anularea respectivelor contracte de vanzare-cumparare si au obtinut o prima victorie. Astfel, a fost anulat contractul prin care Clasic Farm a vandut catre Geonet SRL, farmacia de pe strada Galatii nr. 20 bloc E3, sc.B pentru suma de 10.000 euro. Un argument retinut de judecatori inainte de pronuntarea sentintei de anulare a vanzarii se refera la faptul ca pretul instrainarii este foarte mic.

“A fost depus la dosar un raport cu privire la alte licente de farmacie, oferind si criterii concrete in functie de care sa se aprecieze valoarea vadit disproportionata a prestatiilor partilor. De asemenea, in cauza s-a dispus si efectuarea unei expertize evaluatorii, care a stabilit o valoare de circulatie a autorizatiei de farmacie, la data transferului 30.938 euro fara TVA. Reclamantul a tinut a proba ca actul s-a incheiat in cei trei ani anteriori deschiderii procedurii, cu intentia partilor de a sustrage bunuri de la urmarirea de catre creditori sau de a le leza drepturile”, se arata in sentinta judecatoreasca.

Acuzatiile de frauda

Intentia de a-si insela partenerii de afaceri este demonstrata de faptul ca farmaciile au fost vandute chiar in momentul in care partenerii de afaceri incepusera demersurile sa-si recupereze banii pe care ii datorau de multa vreme Clasic Farm. “Apreciaza lichidatorul judiciar ca nu exista dubii in privinta intentiei de frauda din partea debitoarei. La data transferului, 14.09.2011, SC Clasic Farm SRL inregistra datorii foarte mari (470.851 lei la 31.12.2011), iar multi creditori incepusera demersuri pe rolul instantelor de judecata pentru recuperarea creantelor (cereri de chemare in judecata, cereri de executare silita) si ca debitoarea cunostea ca transferul dreptului de proprietate asupra autorizatiei de farmacie duce la incetarea activitatii de farmacie si deci la lipsirea societatii de posibilitatea de a obtine venituri”, se mai arata in sentinta judecatoreasca.

In ceea ce priveste aceasta farmacie vanduta de Clasic Farm, judecatorii au decis anularea contractului de vanzare, dar nu au mai putut dispune ca autorizatia sa se intoarca in patrimoniul firmei, deoarece nu mai exista. In consecinta, judecatorii au dispus ca Geonet sa plateasca catre Clasic Farm suma de 20.938 euro, pentru a achita astfel pretul real al autorizatiei, avand in vedere ca valoarea acesteia este de 30.938 euro, iar in momentul semnarii contractului s-au platit doar 10.000 euro. Dupa cum s-a mai precizat, lichidatorii au solicitat in justitie si anularea contractelor de vanzare a farmaciilor instrainate de Lotus Farm. De asemenea, s-a constatat ca toate farmaciile au fost vandute in aceeasi zi, la acelasi notar.

“Geonet SRL a achizitionat in municipiul Iasi cel putin doua autorizatii de farmacie, la pret subevaluat fata de pretul real, prin acelasi mod de operare. Este cazul autorizatiilor de farmacie nr.3628/3p09 din 23.03.2008 si a autorizatiei de functionare a farmaciei nr.4202/CJA 13387 din 21.12.2010, achizitionate de la Lotus Farm cu suma de 30.000 euro plus TVA, adica 15.000 euro pentru fiecare autorizatie. Ambele contracte, atat cel incheiat cu Clasic Farm SRL, cat si cel incheiat cu SC Lotus Farm SRL, sunt incheiate in acelasi birou notarial la aceeasi data si poarta numere de inregistrare consecutive 110/14.09.2011, respectiv 111 din 14.09.2011. SC Lotus Farm SRL este de asemenea in procedura insolventei din anul 2012″, au mai constatat judecatorii.

Clasic Farm a intrat in insolventa la 24.03.2013. Valoarea totala a datoriilor firmei este de 328.981 lei. Astfel, Farmexpert DCI SA are de recuperat suma de 34.676 lei, Fiscul are de recuperat taxe si impozite neachitate in suma de 37.759 lei. Alti creditori sunt Pharmapharm SA- 62.830 lei, Adm Farm- 55.440 lei, Ropaharma SA- 50.244 lei,  Europharm Holding- 11.907 lei, Polisano SRL- 10.914 lei etc. De asemenea, Lotus Farm are datorii mult mai mari decat Clasic Farm. Astfel, potrivit tabelului creditorilor, Lotus Farm are datorii totale de 1.372.180 de lei, iar printre firmele care au de recuperat bani se numara Farmexpert SA, care s-a inscris la masa credala cu suma de 258.615 de lei, ADM Farm- 317.643 de lei, Next Farma- 121.573 de lei, Farmexim- 76.361 de lei. Statul, prin Directia de Finante, are de recuperat taxe si impozite neplatite in valoare de 91.154 de lei.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here