Buna Ziua Iasi : Dezvaluiri compromitatoare dintr-o mare institutie din Iasi

  236
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   2
   Shares

  •  Acestea ii vizeaza pe sefi
  • Mii de ieseni vor ramane complet blocati in fata acestor marturii • De ani buni, toate acestea au loc chiar in interiorul unei mari institutii publice locale, cunoscute pe plan national • Detaliile contin elemente si incidente pe care, cu greu, orice persoana de bun simt si-ar putea imagina ca au avut loc la acest nivel • Ele implica personaje importante din conducerea acesteia • Deja, din intreaga tara au aparut reactii pe aceasta tema • Datele sunt povestite de majoritatea angajatilor 

  Cel mai probabil, evenimentele provocate parca de comportamentul unor persoane de cea mai joasa speta petrecute la Teatrul National (TNI) Vasile Alecsandri si care-i implica si pe sefii importantei institutii de cultura vor lasa urme adanci si vor arunca o pata neagra pe pagina de istorie a fostei capitale culturale a Romaniei! Ele sunt demne de un teatru absurd si scot de sub pres mizeria si degradarea morala perpetuata, de ani buni, chiar de managerul de la National, Cristian Hadji-Culea, si de catre contabila-sefa, Luminita Condurache. Secvente “bahice” si pline de “veselie”, mediocritate, tratament preferential si suspiciuni de combinatii financiare. Dupa ani intregi in care au fost umiliti in ultimul hal, majoritatea actorilor de la TNI au decis sa rupa tacerea si sa semnaleze ministrului Culturii gravele derapaje care au loc in interiorul celui mai vechi teatru modern din tara.  

  Citeste si: S-a petrecut in biroul unei institutii faimoase din Iasi. Totul implica foarte multi bani si bautura – GALERIE FOTO, VIDEO 

  Citeste si: Nesimtirea si ignoranta directorului Hadji-Culea – GALERIE FOTO


  Contabila este sefa peste actori

  Dezvaluirile facute, de surse din interiorul Nationalului, contin detalii si momente extrem de urate! Ele arata faptul ca, de peste zece ani, aici au avut loc numeroase abuzuri si incalcari flagrante ale legii. Descrierile sunt de un grotesc nedemn de TNI. “Inclusiv spectatorii au asistat, in timpul premierelor, la momente rusinoase cu doamna contabila…! Aceasta a fost surprinsa de foarte multe ori adormita pe scaun sau extrem de «vesela si euforica». Mai departe, de la interventii ale ei la montarea spectacolelor si pana la castinguri cu actori stiuti dinainte si pana la expresii ca actorii, premiati la festivaluri si care nu si-au primit banii, ar trebui sa fie multumiti de faptul ca ea produce banii ca ei sa-si primeasca lefurile, cam acesta este stilul contabilei. Trist este insa ca unii actori importanti, temandu-se ca vor fi dati afara sau asteptand iluzorii beneficii, continua sa taca, ceea ce este surprinzator. Tot sirul de nereguli si ilegalitati s-au facut cu indiferenta tacita a directorului general… Intreaga atmosfera de lucru din National este una insuportabila si dezastruoasa. Nu exista un Consiliu Artistic care sa functioneze asa cum ar fi normal intr-un asemenea teatru si cum se practica peste tot in tara”, rememoreaza un angajat de la Teatrul National.  

  Citeste si: O noua potlogarie marca Hadji-Culea la Teatrul National

  Citeste si: Scandal ca la piata la Teatrul National – VIDEO


  Indiferenta si dezinteres total marca Hadji-Culea 

  In fata acestor realitati dure, mai multi actori printre care Irina Radutu Codreanu, Anne Marie Chertic, Antonella Cornici, Catinca Tudose, Teodor Corban, Constantin Puscasu, Doru Aftanasiu, Cosmin Maxim, Dumitru Nastrusnicu, Ion Sapdaru, Constantin Avadanei si Octavian Jighirgiu au trimis un memoriu ministrului Culturii in care semnalau numeroasele probleme din Teatrul National. Nici pana acum nu au fost bagati in seama. “Pana acum, cei din conducerea Nationalului nu au incercat sa dialogheze cu noi… Atmosfera tensionata din teatru tine si de domnia sa (Cristian Hadji-Culea – n.r.), si nu a dorit sa o rezolve! Noi vom incerca sa avem un dialog cu el (saptamana aceasta – n.r.) pe acest subiect. Sunt foarte multi colegi care, desi din varii motive nu apar public, ne sustin. Noi i-am semnalat, de multe ori, problemele noastre directorului, insa nu au fost rezolvate. Cred ca, acum, nimic nu se poate intampla pana nu se va schimba conducerea teatrului. Colegi din toata tara ne sustin in demersul nostru, de la actori, critici de teatru si pana la regizori. Am plecat in aceasta miscare de protest pentru ca nu mai puteam suporta atmosfera din teatru si deprofesionalizarea noastra. Credem ca aceasta echipa de conducere trebuie sa-si dea demisia. Avem promisiuni ca domnul ministru al Culturii va veni la Iasi si va discuta cu noi”, a spus si Constantin Puscasu, actor valoros al Teatrului National.  

  Citeste si: Betie si dezmat la Teatrul National – VIDEO

  Citeste si: Sefa de la Teatrul National, la baut in timpul programului – VIDEO


  Problema discutata, astazi, in Senatul UNITER 

  Chiar astazi, in Senatul Uniunii Teatrale din Romania (UNITER) va fi discutata intreaga situatie de la Iasi. Inclusiv presedintele acestui organism, cunoscutul Ion Caramitru, a fost informat in acest caz. Totusi, exista suspiciuni ca s-ar incerca aplanarea intregului conflict de la National, prin metode neortodoxe, de catre Luminita Condurache si Hadji-Culea. Peste toate acestea, in memoriul depus de actori la minister se mentioneaza in principal ca: “Accesarea fondurilor europene in cadrul unor programe cu specific cultural este un segment important, dar neglijat de conducere si ca nu s-au organizat turnee si schimburi culturale. Desi am sesizat managerului general aceste situatii neplacute, jenante si lipsite de respect pentru munca noastra, nu s-a luat nicio atitudine. Consideram aceste fapte deosebit de grave pentru imaginea teatrului si a actorilor, iar lipsa de atitudine a managerului general este reprobabila. Acestea sunt doar cateva din multele probleme ce nu-si mai regasesc rezolvarea in Teatrul nostru”, se precizeaza in act. Chiar daca reporterii BUNA ZIUA IASI (BZI) au incercat sa obtina un punct de vedere telefonic, atat din partea Luminitei Condurache, cat si a lui Cristian Hadji-Culea, acestia nu au fost de gasit.


  Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
   2
   Shares

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here