Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Buna Ziua Iasi : Documente INCENDIARE au devenit publice!

Buna Ziua Iasi : Documente INCENDIARE au devenit publice!

136
1
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

 Marfa tare pentru inspectorii ANAF! Adevarul despre cum se fura banii la Afterhills!

Bogdan Gheorghiu si Catalin Leahu

• Pe site-ul Ministerului Finantelor au fost facute publice rezultatele financiare ale anului 2017, iar concluzia este clara: acest festival este o gaura neagra. Dar nu pentru ca nu ar produce bani, ci mai ales pentru ca actionarii firmei au gasit metoda perfecta prin care scot banii din tara: printr-un off-shore inregistrat in Cipru • Conform datelor din bilantul firmei SC Afterhills, la finalul anului trecut, datoriile erau de 6.698.699 lei si capitaluri proprii negative de 5.094.738 lei

Documente incendiare au devenit publice chiar in timpul desfasurarii celei de a doua editii a festivalului Afterhills la Iasi. Vineri, pe site-ul Ministerului Finantelor au fost facute publice rezultatele financiare ale anului 2017, iar concluzia este clara: acest festival este o gaura neagra. Dar nu pentru ca nu ar produce bani, ci mai ales pentru ca actionarii firmei au gast metoda perfecta prin care scot banii din tara: printr-un off-shore inregistrat in Cipru.

Bilant Afterhills, conform site-ului Ministerului de Finante

Astfel, firma organizatoare a inregistrat la prima editie o pierdere declarata de peste 5 milioane de lei, adica 1,1 milioane de euro. Asta daca nu cumva, la acest festival se face o evaziune fiscala de proportii, iar organizatorii gasesc tot felul de tertipuri de a nu inregistra toate veniturile.

Reamintim ca in anul 2016, reprezentanti ai organizatorului anuntau ca bugetul festivalului la prima editie, din 2017, va fi de doua milioane euro. Tot atunci, reprezentantii Afterhills sperau “sa nu ramânem cu datorii”. Fara sa se spuna vreodata cu ce bani si cu ce rezultate, editia 2017 a fost prezentata drept un succes notabil. Si cu siguranta a fost un succes, dar pentru organizatori, nu pentru oamenii care au participat si care au fost dezgustati de ce au vazut acolo.

Totusi, conform site-ului Ministerului Finantelor, citat de supervizor.ro, SC Afterhills SRL Iasi (CUI: 36328743), firma organizatoare care s-a numit Biberland Victory SRL (CUI: 36328743) pâna în octombrie 2017, a raportat pentru anul trecut venituri de 1.922.152 lei si cheltuieli de 7.002.627 lei, rezultând pierderi de 5.092.727 lei.

Surprinzatoare nu este valoarea cheltuielilor, mai mici decât bugetul anuntat de doua milioane euro, ci valoarea veniturilor declarate. Preturile biletelor pentru cele 3 zile au fost între 149 lei (studenti) si 449 lei (VIP). Daca facem un calcul simplu, la valoarea minima a tichetelor, rezulta ca au participat la cele 3 zile de festival aproape 13.000 de oameni. Asta fara sa luam in calcul si alte incasari din publicitate, din inchirierea spatiilor comerciale la festival etc.

Citeste si : Imagini SOCANTE cu doi tineri la Afterhills! Petrecerea a ajuns mult prea departe – VIDEO

Aceiasi organizatori anuntau insa cu surle si trambite, pe pagina oficiala de facebook, ca la prima editie a Afterhills au participat “peste 70.000 de oameni, dintre care doar la ultima seara au fost 40.000 de spectatori“, iar în ultima zi “au calcat pragul festivalului aproximativ 40.000 de oameni”.

Atunci, daca au fost atat de multi oameni, unde sunt banii? La aceste cifre avansate de organizatori, ar fi trebuit ca numai de la spectatori sa se incaseze peste 4 milioane de lei (mai mult decat dublu decat s-a declarat oficial). Asta fara sa mai luam in seama faptul ca fiecare firma care a inchiriat spatii comerciale, pentru mancare, haine, bauturi, a platit sume importante de bani.

Citeste si : FILMUL COMPLET! Intalnire de gradul ZERO intre ofiterii SRI si doi DJ faimosi de la AFTERHILLS! Cannabis si etnobotanice strecurate prin bagajele VIP-urilor! FOTO, VIDEO

Conform datelor din bilantul firmei SC Afterhills, la finalul anului trecut, datoriile erau de 6.698.699 lei si capitaluri proprii negative de -5.094.738 lei. De credite bancare nici nu poate fi vorba din moment ce firma are un capital social de doar 300 de lei, iar garantii imobiliare de oferit nu are. Asociat majoritar este Bogdan Gheorghiu, cu 63,33% din actiuni, personaj care a detinut un lant de case de amanet si acum s-a bagat si in investitii imobiliare. Restul actiunilor sunt detinute, in cote egale, de Victor Mandric si de Catalin Leahu, cel care are si clubul Fratelli.

Din datele publicate pe site-ul Ministerului Finantelor mai rezulta un fapt extrem de grav care ar fi trebuit cercetat de autoritati. Firma are un singur angajat. Cum se poate sa organizezi un astfel de festival cu un singur angajat? E drept ca exista multi voluntari care muncesc pentru acest festival, dar oamenii din bransa spun ca este imposibil sa poti functiona la acest nivel doar cu un angajat!!!

Citeste si : EXCLUSIV! Cutremur de proportii la Afterhills! Fotograf renumit in Iasi, arestat aseara la Tribunal! Era dealerul de droguri al festivalului!

Din toate datele detinute de redactorii BZI, ne aflam in fata unei retele bine puse la punct de organizatorii Afterhills. Practic, majoritatea banilor sunt scosi din tara prin intermediul unui off-shore. Bugetul unui festival este compus din doua mari categorii de venituri: cele inregistrate din vanzarea biletelor si cele din inchirierea spatiilor comerciale.

Aici incep sa apara semnele de intrebare, iar inspectorii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) ar trebui sa verifice unde se duc banii incasati de organizatorii Afterhills. De ce au declarat Bogdan Gheorghiu si asociatii sai incasari atat de mici la prima editie de la Afterhills? Raspunsul este unul extrem de simplu: absolut toate sumele rezultate din activitatile comerciale realizate in cadrul festivalului se duc intr-un off-shore, din Cipru, cu numele Intellitix Ltd.


Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here