Acasă Informatii Informatii Politie/Procuratura Buna Ziua Iasi : Dosar exploziv la DIICOT Iasi! Smecherii...

Buna Ziua Iasi : Dosar exploziv la DIICOT Iasi! Smecherii au cazut pe capete in fata procurorilor!

423
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

• Stiai ca din uleiul de motor de la masina ta se poate realiza un combustibil care sa te imbogateasca? • Lovitura naprasnica data de procurori smecherilor care au reusit sa produca sume halucinante din transformarea uleiurilor de motor uzate in motorina • Este cel mai tare dosar cu privire la infractiuni economice, instrumentat de procurorii de la DIICOT Iasi in ultimii ani de zile • Prejudiciul calculat pana in prezent este de aproximativ 4 milioane euro • La finalul saptamanii trecute, doi dintre liderii retelei au fost arestati preventiv la Tribunal

La finalul saptamanii trecute, magistratii de la Tribunalul Iasi au decis arestarea preventiva a doi dintre liderii unei retele de crima organizata specializata in infractiuni de natura economica. Este vorba de una dintre cele mai importante retele de acest gen anihilate de procurori de la Directia de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT) Iasi in ultimii ani de zile. Liderul retelei este Valentin Postolache din Bacau. Aceasta a primit mandat de arestare alaturi de Alexandru Mihai Cotolan, din Bucuresti. Pentru alti doi membri ai retelei, Alexandru Mihai Cotolan si Florentina Ciobanu, judecatorii au decis sa fie eliberati din arestul Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Iasi si sa fie arestati la domiciliu. Perchezitiile au avut loc pe data de 1 aprilie 2015. Au fost emise nu mai putin de 53 de mandate de perchezitie domiciliara, in mai multe judete ale tarii, chiar si in Bucuresti.

Procurorii de la DIICOT Iasi au coordonat un numar impresionant de forte de ordine care s-au implicat in destructurarea acestei retele. In total, pe langa ofiterii din cadrul Brigazii de Combatere a Crimei Organizate Iasi, Bacau si Bucuresti, au participat aproximativ 400 de angajati din cadrul Politiei Romane si Jandarmeriei. Au fost aduse la audieri 17 persoane. Pe langa cei patru acuzati dusi la Tribunal pentru emiterea mandatului de arestare preventiva procurorii au mai instituit masura controlului judiciar pentru inca trei persoane. Acuzatiile principale sunt urmatoarele: constituire de grup organizat, evaziune fiscala, spalare de bani si colectarea de reziduuri petroliere si energetice in vederea obtinerii de produse accizabile.

Reteaua era bine organizata

Reteaua si-a inceput activitatea din anul 2012 si a functionat pana in prezent. Era structurata pe doua paliere: unii oameni cautau reziduuri petroliere prin tara, iar altii se ocupau de transformarea acestor reziduuri in combustibil tip motorina si il comercializau. Afacerea functiona pe modelul celor din domeniul colectarii de materiale feroase sau neferoase. Cei care se ocupau de colectarea deseurilor petroliere sunt in principal cetateni de etnie rroma. Gaseau astfel de reziduuri pe la service-urile auto sau pe la foste societati falimentate care aveau bazine cu uleiuri sau pacura pentru centralele termice. De multe ori, aceste uleiuri uzate sau reziduuri aveau 30/40 de ani vechime. Centrul de colectare se afla in curtea unei societati comerciale din Bacau. Acolo erau adunate toate aceste reziduuri si transformate in motorina de tip Euro 2. Transformarea se realiza cu ajutorul amestecarii unor substante chimice.

“Transformarea acestor reziduuri petroliere intr-un produs de tip motorina Euro 2 se realiza intr-o micro-rafinarie rudimentara. Cu ocazia efectuarii perchezitiilor au fost descoperite mai multe rezervoare speciale, in incinta unei societati comerciale din Bacau”, se precizeaza in referatul cu propunerea de arestare, formulat de procurorul Paul Chiosac. Aceasta motorina era comercializata in special catre utilizatori din domeniul agriculturii. Pretul cu care era vanduta era de aproximativ 3 lei. Au fost vandute sute de tone de astfel de combustibil.

Emiteau facturi false pentru firmele tari

Pe de alta parte, dincolo de aceasta activitate infractionala, reteaua se ocupa si de crearea unor circuite financiare fictive pentru ca alte societati comerciale sa-si poata micsora baza de impozitare. Este vechea metoda de a frauda bugetul de stat. Firmele controlate de Valentin Postolache emiteau facturi false catre alte societati comerciale cu cifra de afaceri foarte mare pentru ca acestea din urma sa plateasca taxe mai mici catre Finante. In multe cazuri, firmele care aveau nevoie de facturi false de la cele controlate de Postolache aveau deja marfa pe stoc, insa nu aveau documente legale de provenienta. Doar pentru ca rulau in mod fictiv diferite sume de bani prin conturile lor, administratorii acestor firme verificate acum de procurorii de la DIICOT Iasi primeau un comision de 5 la suta.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here