Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Buna Ziua Iasi : EXCLUSIV! Interpusii lui Adrian Butuca…

Buna Ziua Iasi : EXCLUSIV! Interpusii lui Adrian Butuca…

688
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

EXCLUSIV! Interpusii lui Adrian Butuca blocheaza o afacere de milioane de euro! Un actionar cu doi lei in buzunar, pus sa anuleze combinatia! Locuieste intr-un cartier marginas din Iasi

Maria Basu si Adrian Butuca Moldomobila

• Afaceristul Adrian Butuca este disperat • Refuza sa plateasca o datorie de aproape 5 milioane de euro catre Vasile Mihalceanu • Cel din urma a obtinut o decizie irevocabila de la magistrati prin care s-a constatat ca actul semnat intre cele doua parti este valid • Pentru ca se astepta la acest deznodamant, Butuca a apelat la o angajata ce a cerut Tribunalului Iasi anularea contractului de asociere • Este acelasi tip de actiune facut de catre Butuca • Interesul este ca procesul sa fie lungit cat mai mult • Maria Basu locuieste in cartierul Bularga, intr-un bloc de pe strada Al. O. Teodoreanu, nr. 6

Noi detalii ies la iveala intr-un proces ce dureaza de mai multi ani intre afaceristul Adrian Butuca, cel care controleaza Moldomobila SA, si Vasile Mihalceanu, administratorul societatii Rab Romanian Agricultural Business SRL.

Acum 10 ani, Butuca i-a cerut lui Mihalceanu suma de 3,5 milioane de euro. Cel din urma trebuia sa primeasca banii dupa vanzarea terenurilor din incinta fabricii de mobila. Insa, acest lucru nu s-a intamplat.

Pe langa faptul ca nu a primit banii, Vasile Mihalceanu s-a trezit ca este dat in judecata chiar de catre Butuca. Acesta nu recunostea contractul. Abia in cursul saptamanii trecute, Mihalceanu a inregistrat o victorie importanta.

Decizia irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) recunoaste validitatea contractului. Dar, surpriza! Butuca se astepta la acest deznodamant si, pentru a mai trage de timp, a apelat la ajutorul unei angajate: Maria Basu, cu domiciliul in cartierul Bularga. Aceasta a inregistrat in luna iunie, la Tribunalul Iasi, un dosar prin care cere anularea contractului semnat intre Moldomobila SA si Rab Romanian Agricultural Business SRL.

Din satelit se poate observa ca Butuca trage cu dintii de acest proces, tocmai pentru a nu mai plati datoria, plus penalitati de 1,5 milioane euro.

“Subsemnatul, sunt actionar minoritar al paratei Moldomobila SA, detinand o cota de participatie de 0,0022 la suta din capitalul social al acestei societati (…) Abia in acest moment am luat la cunostinta faptul ca in 2008 a avut loc o garantare a unui imprumut neaprobat de actionari cu terenurile societatii a caror valoare depaseste 50 la suta din totalul activelor fara aprobarea adunarii generale a actionarilor. Societatea Moldomobila era la data incheierii acestui contract o companie listata la Bursa de Valori Bucuresti, fiind tranzactionata pe piata libera de capital (…) In consecinta, daca la data incheierii actului contestat nu exista aprobarea prealabila a AGA pentru active ce depasesc 20 la suta din totalul activelor imobilizate, sanctiunea este nulitatea absoluta a actului”, se arata in actiunea introdusa de Maria Basu.

Conflictul nu se opreste aici. In aceasta perioada se judeca la Constanta procesul de insolventa a companiei Moldomobila SA. Acesta a fost stramutat din Iasi, la cererea Rab Romanian Agricultural Business SRL. Asta, deoarece exista indoiala rezonabila ca Butuca pune presiune prin intermediul relatiilor in mediul politic. Spre exemplu, Butuca este cumatru cu fostul prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu.

Reporterii BZI au incercat sa o contacteze pe Maria Basu in cursul zilei de ieri, la domiciliul de pe strada Al. O. Teodoreanu, nr. 6, dar aceasta nu a fost de gasit. “Mama vine spre seara”, a spus fiul acesteia.

Citeste si: Angajare surpriza la Finante! O avocata sexy controleaza toate achizitiile din institutie – FOTO

Inginerii pentru a fi primul la masa credala

Conform tabelului definitiv al creantelor, Moldomobila SA datora creditorilor suma de 11,3 milioane de lei, o mare parte fiind revendicata de catre Finante. Dar, Butuca a avut grija sa fie primul la masa credala, prin societatea Arhiconstruct SRL, controlata de concubina acestuia, Oana-Gabriel Georgescu. Arhiconstruct SRL s-a inscris cu o creanta de 86,6 milioane de lei. Cei de la Rab Romanian Agricultural Business SRL au gasit o explicatie pentru aceasta situatie.

“Administratorul judiciar a hipertrofiat intentionat creanta garantata a SC Arhiconstruct SA, fapt ce a coroborat cu lipsa oricarei mentiuni cu privire la rangul de prioritate a creantei SC RAB Romanian Agricultural Business SRL, permite acestui creditor încasarea unor sume mai mari la distribuire (în acest caz, distribuirea facându-se dupa regula proportionalitatii). Aceasta majorare exacerbata si nejustificata a creantei garantate a SC Arhiconstruct SA s-a produs prin migrarea partii chirografare a creantei acestuia din tabelul preliminar catre creanta garantata”, au aratat reprezentantii societatii RAB Romanian Agricultural Business SRL. Mai precis, creanta a fost dublata.

Citeste si: Teapa cu o retea de magazine de cafea! O femeie de afaceri din Iasi a castigat bani frumosi pacalindu-si clientii

I-a iesit cu Polirom

De reamintit ca acest circ a inceput in anul 2007. Finantele iesene au pus sechestru pe terenurile Moldomobila. La scurt timp, Butuca scapa de sechestru motivand ca blocarea s-a facut pe bunuri ce valoreaza mult mai mult fata de suma datorata statului. Sechestrul se ridica, iar Butuca incepe sa vanda proprietatile catre Tipografia Polirom SRL, firma controlata de acesta prin interpusi. Terenurile cele mai bune, aflate la strada, in suprafata de aproape jumatate de hectar, au fost instrainate contra sumei de 800.000 de euro. Societatea Polirom este controlata de Butuca prin Verginia Tilica si Alice Cecilia Boiciuc.

Citeste si: EXCLUSIV! Angajatii de la Finante Iasi s-au plimbat de 1 milion de euro! Numele functionarilor este STRICT SECRET

“Admite contestatia la executare formulata de contestatoarea SC Moldomobila SA in contradictoriu cu parata Directia Generala a Finantelor publice Iasi. Anuleaza procesul-verbal de sechestru din 3.08.2007 si formele de executare incepute in dosarul de executare nr. M-29/2007″, se arata in solutia Tribunalului Iasi.

Citeste si: Tensiune maxima! Cel mai tare post din finantele iesene, hotarat in jumatate de ora! Misterul a fost elucidat ieri dupa amiaza!


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here