Acasă Informatii Informatii Primarie/Prefectura Buna Ziua Iasi : EXCLUSIV. Un politician a fost dat afara din...

Buna Ziua Iasi : EXCLUSIV. Un politician a fost dat afara din cauza nevestei.

147
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 Organizatia PSD a luat foc la aflarea vestii

• Lovitura neasteptata in administratia ieseana • Unul din cei mai longevivi si vocali primari ai Iasului a fost executat zilele trecute • Acesta a fost matrasit de o agentie publica a statului dupa ce a fost prins ca jongla bani publici prin firma nevestei • Afacerile derulate ani la rand pe sub mana i-au fost in cele din urma fatale    

Cosmar pentru unul din cei mai vechi primari din judetul Iasi. Aflat in functie inca din 1992, primarul unei comune iesene a fost nevoit sa puna punct acestei calitati mult mai devreme decat s-ar fi asteptat.

Zilele trecute, acesta a fost nevoit sa-si faca bagajele si sa se mute din sediul administratiei pe care o pastorea de cateva mandate. Costica Postarnac, primarul comunei iesene Ipatele, a fost demis din functie dupa ce a pierdut si ultima batalie in fata inspectorilor Agentiei Nationale de Integritate (ANI).

Postarnac a fost prins de catre inspectorii ANI intr-o incompatibilitate uriasa, dupa ce a incercat sa jongleze cu pasunea comunala in beneficiul unei firme controlate de sotia sa. Desi a incercat sa iasa basma curata din aceasta afacere, Postarnac nu a mai avut ce face, asta dupa ce si magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) au stabilit ca ANI are dreptate si astfel au decis ca acesta nu-si mai poate exercita mandatul.

Astfel, autoritatile judetene au pus in aplicare decizia ICCJ, iar primarul din Ipatele a fost obligat sa plece din biroul sau mult mai devreme decat ar fi anticipat.

Prefectul Marian Serbescu a semnat recent ordinul de incetare a mandatului pentru primarul comunei Ipatele, dupa ce Costica Postarnac a pierdut definitiv si irevocabil procesul cu Agentia Nationala de Integritate.

In aceste conditii, seful administratiei judetene a semnat acel ordin conform legii, iar Postarnac a fost nevoit sa se dea deoparte. In locul lui Postarnac, interimatul la Primaria comunei Ipatele va fi asigurat de viceprimarul Nicolae Polcovnicu pana la desfasurarea alegerilor pentru functia de primar, asta insa la o data care va fi stabilita de Guvernul Romaniei.

S-a jucat cu pasunea satenilor

Lui Postarnac i-a fost fatala instrainarea pasunii comunale. Acesta a fost prins pe picior gresit inca din anul 2015, dupa ce s-a constatat ca a trecut o parte din pasunea comunala in administrarea unei societati gestionate tocmai de sotia sa. A ajuns ca ANI sa arate ca Postarnac este incompatibil si ca nu mai are dreptul sa candideze pentru un nou mandat.

Doar ca primarul a atacat decizia in instanta, in speranta ca va anula hotararea ANI. Intr-o prima etapa, primarul a avut castig de cauza la Curtea de Apel Iasi, insa a pierdut batalia la Inalta Curte, asta pentru ca magistratii au admis recursul ANI si au decis ca este vinovat de ceea ce au reclamat inspectorii Agentiei.

Primarul comunei Ipatele a primit interdictia de a candida pentru un nou mandat. Decizia a fost luata insa in anul 2015 si urma sa fie aplicata in vara anului 2016, cand au avut loc alegerile locale. Insa, pentru ca pe rol era un proces, lucrurile s-au taraganat. Odata cu ordinul prefectului, Postarnac s-a vazut nevoit sa plece mai devreme acasa.

Interdictia de a mai candida este valabila timp de trei ani. Cum s-a ajuns insa aici? Postarnac a semnat doua acte aditionale la contractul de închiriere din data de 31 iulie 2007 privind majorarea suprafetei de pasune închiriata, de la 526,46 ha – la 554,82 ha, acte încheiate între Consiliul Local Ipatele si Societatea Agricola Ipatele (societate în cadrul careia sotia sa detine calitatea de presedinte al consiliului de administratie).

Unul dintre actele aditionale prin care se prelungeste perioada de închiriere a pasunii a fost semnat, din partea Consiliului Local Ipatele, de catre primarul comunei, iar din partea Societatii Agricole Ipatele a fost semnat de catre sotie. Cum patrimoniul comunei a fost afectat, cei de la ANI nu au mai stat pe ganduri si l-au luat la ochi pe primar.

Citeste si: Inca unul la puscarie? Emotii incredibile pentru un primar din Iasi

Decizia de demitere a lui Postarnac pare ca a afectat si organizatia PSD Iasi. Acesta este un membru influent al filialei, nu de putine ori fiind extrem de vocal la adresa unor membri de partid. Ipatele face parte din Colegiul 3, de care raspunde senatorul Victorel Lupu si consilierul judetean Liviu Vornicu. Fostul primar din Ipatele a incercat sa obtina influenta in randurile filialei, insa de aceasta data pare ca a fost trecut pe linie moarta. Costica Postarnac nu a raspuns apelurilor telefonice ale redactorilor BUNA ZIUA IASI pentru a comenta situatia aparuta.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here