Acasă Istorie Dezvaluiri Buna Ziua Iasi : INCENDIAR ! Se vand terenurile lui Gigi Becali...

Buna Ziua Iasi : INCENDIAR ! Se vand terenurile lui Gigi Becali din Iasi.

103
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Afacerea suspecta care sta in spatele tranzactiilor imobiliare

• Terenurile si cladirile care au fost cumparate in conditii suspecte de latifundiarul Gigi Becali vor fi vandute la preturi derizorii • Una dintre cele mai mari companii ale Iasului va fi transformata in acest fel intr-un mare tun imobiliar • “Baietii destepti” au facut miscarile in asa fel incat intreg patrimoniul care apartine celebrei companii sa fie vandut la un pret de trei ori mai mic fata de cel real
Intreg patrimoniul celebrei Avicola Iasi SA va avea acelasi destin, ca si in cazul celorlalte mari companii industriale ale Iasului. Cladirile si terenurile care apartin fostei ferme de crestere a puilor urmeaza sa fie scoase la vanzare cu un pret derizoriu, departe de valoarea reala a acestora, semn ca “baietii destepti” din sectorul imobiliar sunt pe cale sa finalizeze unul dintre cele mai mari tunuri imobiliare date in ultimii ani la Iasi. Istoria celebrei companii Avciola SA s-ar putea termina chiar inainte de sarbatorile de iarna, atunci cand va fi organizata o licitatie pentru vanzarea patrimoniului Avicola Iasi SA. Pe data de 19 decembrie, cei care controleaza in acest moment destinele companiei scot la vanzare patrimoniul fermei la un pret de aproape trei ori mai mic fata de valoarea reala a acesteia.

 

Este vorba despre terenurile, cladirile si utilajele aflate in zona Letcani si Targu Frumos, acolo unde a functionat ferma de crestere a puilor, si care a fost impartita pe 6 active. Pentru unul dintre loturi, compus din fostele Ferme 1 si 2 din Letcani, care au fost dezmembrate, evaluatorii au estimat initial ca acesta are o valoare de 16,5 milioane de lei, insa va fi vandut cu aproape o jumatate din acest pret. Astfel, licitatia va fi organizata cu un pret stabilit la numai 8,9 milioane de lei.

“Amplasata în extravilan com. Letcani, sos. Iasi –Târgu Frumos, km 10, jud. Iasi, loturi de teren si constructii provenite din dezmembrarea Fermei nr. 1 si Fermei nr. 2, dotate cu retele edilitare în cota indiviza”, mentioneaza in caietul de sarcini Management Reorganizare Lichidare SPRL Iasi, administratorul judiciar al Avicola Iasi SA.

 

Tot in Letcani este scoasa la vanzare o alta ferma a carei valoare initiala a fost estimata la circa 8 milioane de lei, insa va fi scoasa la licitatie cu un pret de doar 2,6 milioane lei, ceea ce inseamna ca ar putea fi vanduta cu o suma de aproape trei ori mai mica fata de valoarea ei reala. La jumatate a fost redus si pretul de pornire a licitatiei in cazul Fermei numarul 3 a Avicola SA, care, desi a fost evaluata la 825 mii lei, va fi vanduta cu 413 mii lei.

 

Combinatiile facute intre Gigi Becali si Corneliu Mititelu
In spatele acestor tranzactii scandaloase se afla Gigi Becali si Corneliu Mititelu, controversatul lichidator care controleaza firma Management Reorganizare Lichidare Iasi SPRL. Vanzarile scandaloase sunt organizate dupa ce, latifundiarul Gigi Becali a cumparat recent in nume personal unele dintre cele mai importante active ale Avicola SA, iar asta la preturi suspect de mici. Omul de afaceri a reusit acest lucru cu complicitatea lichidatorului Corneliu Mititelu, cel desemnat de judecatorii Tribunalului Sindic sa se ocupe de lichidarea SC Avicola Iasi SA.

 

In luna iulie a anului trecut, Management Reorganizare Lichidare, firma de insolventa a lui Mititelu, a organizat o licitatie pentru vanzarea unor cladiri si a unor terenuri de la Avicola Iasi. Toate bunurile scoase la vanzare la aceasta licitatie au fost adjudecate de Gigi Becali. Printre alte active, Becali a cumparat si o cladire si terenul aferent in suprafata de 2.000 metri patrati, dar si calea de acces in suprafata de 198 mp, platind 331.424 lei, adica circa 37 euro pe metru patrat.

O firma din Iasi care a vrut sa cumpere acelasi activ, adica cladirea si terenul aferent, a contestat aceasta licitatie si a castigat. Este vorba despre SC Dazz Group SRL, care a aratat in fata magistratilor faptul ca licitatia nu a inceput la ora anuntata, ci a fost decalata pana cand a ajuns si reprezentantul lui Gigi Becali, si anume Vasile Geambazi, unul dintre nepotii sai. Vasile Geambazi nu avea procura autentificata la notariat sa-l reprezinte pe Gigi Becali, asa cum prevede Legea, ci a prezentat o hartie scrisa de mana.

 

De mentionat faptul ca, peste 120 de persoane fizice si juridice, printre care si omul de afaceri Gigi Becali, au constestat raportul si planul de distribuire a fondurilor in cazul dosarului de faliment al Avicola Iasi SA Iasi. Acestia au fost chemati la Tribunalul Iasi, Sectia II Civila Faliment, in proces cu Avicola Iasi SA, in data de 25 ianuarie 2017.

Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here