Acasă Jurnalul Bucurestiului Informatii Buna Ziua Iasi : Incredibil! Luni intregi, iesencele au tinut aceasta cura.

Buna Ziua Iasi : Incredibil! Luni intregi, iesencele au tinut aceasta cura.

57
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    2
    Shares

 Acum “moda” s-a schimbat, iar adevarul a iesit la iveala ! Producatorii sunt disperati

•Acum cativa ani, toate femeile erau innebunite dupa aceasta cura• Stateau la cozi si plateau preturi enorme pentru acele vremuri• Despre aceste produse se spunea ca sunt facatoare de minuni si trateaza orice boala• Zeci de fermieri au investit ultimele resurse in aceasta afacere profitabila •Motivul pentru care aceasta afacere nu mai merge este de neinteles
Cu siguranta ca multi dintre noi am auzit de miraculoasele tratamente cu ouale de prepelita. Este imposibil sa nu fi auzit de calitatile iesite din comun ale oului de prepelita. Nu aveai cum sa ramai indiferent la toate laudele care se aduceau acestui produs facator de minuni. Pe cat de repede a luat amploare aceasta “moda” de a consuma oua de prepelita, pe atat de repede a si disparut.

In mai putin de 4 ani, peste 70% dintre fermele de prepelita din Iasi au intrat in faliment, iar proprietarii au ramas pagubiti. Singura explicatie ar fi faptul ca Iasul, asa cum il stim noi, are consumatori saraci, dornici mai degraba sa cumpere produse proaste, dar ieftine, decat cele scumpe, justificate de calitatea lor. Dezvoltarea unor afaceri cu produse alimentare neobisnuite pentru meniul traditional este o nebunie, chiar si atunci cand este vorba de sanatate.

 

Mitul oului de prepelita
Acum 6-7 ani, nu exista iesean care sa nu cunoasca efectele spectaculoase ale consumului de oua de prepelita. Acest produs era considerat unul facator de minuni si era consumat pentru tratarea a diferite afectiuni. Se spunea ca efectele sale sunt benefice in rezolvarea unor probleme grave de sanatate cum ar fi afectiuni ale inimii, ale stomacului sau ale sistemului circulator, diabet, boli nervoase, astm brosic, rinita alergica, eruptii cutanate, tuse, sinuzita, eczeme, amigdalita, osteoporoza, spasmofilie, gusa, hipertensiune arteriala, impotenta sexuala. Se speculau diverse cure de cate 60, 90, 120 si 240 de oua pentru copii, adulti si batrani, care urmau sa le ofere un echilibrul fizic si psihic si o îmbunatatirea a coeficientului de inteligenta.

Dupa cum spun specialistii, spre deosebire de ouale de gaina, cele de prepelita ar contine de 5 ori mai mult fosfor, de 7 ori mai mult fier, de 6 ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B2. Evident ca toate femeile erau disperate dupa acest produs, care avea sa le rezolve toate problemele de sanatate stiute si nestiute. Daca acum 5 ani oamenii stateau la coada ca sa mai prinda macar o casoleta de oua, acum acestea stau neatinse pe rafturile magazinelor.

 

Socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ
Dupa calculele micilor fermieri, acest produs constituia o „marfa” foarte utila si apreciata de consumatori si, evident, asta inseamna ca el poate sta la baza unei afaceri spectaculoase. De altfel, zeci de fermieri au investit tot ce mai aveau de pret in ferma de prepelite, in speranta ca aceasta afacere le va aduce profit multi ani inainte. Treptat, numarul producatorilor s-a dublat, iar cel al cumparatorilor a scazut dramatic.

Din lipsa unei piete de desfacere, mai multe ferme au dat faliment inca din primele luni de activitate. In prezent, mitul oului de prepelita a fost dat uitarii, din ce in ce mai putini sunt cei interesati de acest produs, iar in piete caserolele stau neincepute, comerciatii fiind nevoiti sa se intoarca cu ele pline acasa. Fermele care au mai ramas pe picioare depun o munca asidua pentru a-si pastra clientela.

“Comercializarea oualelor de prepelita necesita o munca intensa pentru castigarea clientilor fideli. Noi mergem din poarta in poarta si explicam pentru fiecare in parte calitatea produselor noastre. Clientii sunt reticenti din cauza furajarii pasarilor, foarte putini in ziua de astazi folosesc un furaj natural, este mai comod s-o cumperi. Un ou de prepelita necesar pentru o cura trebuie sa aiba anumite calitati si acestea se obtin prin furajare cat mai naturala, fecundarea oului  si nu in ultimul rand prospetimea sa”, a povestit Marinica Bunduc Iazurca, unul din reprezentantii Fermei de prepelite “Valea Adanca”.

In ceea ce priveste pretul acestora, pentru o casoleta de 24 de oua, un iesean va scoate din buzunar 10 lei, iar pentru o comanda mai mare pretul devine mai avantajos, iar livrarea va fi gratuita.

Raspandeste cu incredere
  • 2
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    2
    Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here