Acasă Informatii Informatii DNA Buna Ziua Iasi : Inevitabilul s-a produs.

Buna Ziua Iasi : Inevitabilul s-a produs.

88
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Seful judetului face obiectul unei anchete bomba a DNA. Ar vrea sa faca o magie sa dispara teancuri de documente

Maricel Popa

• Actiune exploziva a procurorilor ieseni • Dupa cateva luni de la descinderea care a provocat un adevarat cutremur in administratia publica, anchetatorii sunt gata sa puna sechestru pe averea celui mai important om din varful judetului • La mijloc sunt contracte de milioane de lei, dar si acuzatii de luare si dare de mita • Decizia nu mai poate fi schimbata cu nici un chip

Bomba la varful judetului. Procurorii anticoruptie nu au mai stat pe ganduri si au decis sa treaca la fapte intr-un caz in care sunt cercetate mai multe persoane cu functii in administratia publica, dar si oameni de afaceri din judet. Consiliul Judetean Iasi a ajuns sa fie o institutie blestemata. La doi ani dupa ce fostul presedinte Cristian Adomnitei a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie, noul sef a intrat si el in vizorul procurorilor.

Astfel, Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi, Daniel Achitei, fostul director de la Directia Judeteana de Administrare a Drumurilor si Podurilor (DJADP) Iasi, dar si omul de afaceri Ioan Echimov, administratorul Eky- Sam SRL Targu Frumos, vor trebui sa dea din nou explicatii in fata anchetatorilor pentru o serie de contracte dubioase derulate in ultima vreme.

Numele presedintelui Maricel Popa a fost strans legat de mai multe contracte dubioase derulate in perioada 2016-2017 si care au intrat in atentia anchetatorilor in urma unei sesizari depuse de un alt om de afaceri din Iasi. Astfel, procurorii au descins in luna mai la sediul CJ Iasi, la Directia de Drumuri, dar si la alte adrese in primavara acestui an pentru a ridica mai multe documente.

Anchetatorii au vizat patru aspecte in urma descinderii, documente legate de drumul Iasi-Tibanesti, intretinerea drumului Iasi-Movileni-Gropnita, dar si contractele de deszapezire din iarna precedenta si modul prin care Daniel Achitei a ajuns sef la Directia de Drumuri a judetului.

Toate aceste detalii au explodat recent, dupa ce procurorii DNA au solicitat municipalitatii iesene informatii despre bunurile mobile si imobile pe care le detin toti acestia in municipiul Iasi, semn ca intentioneaza sa puna sechestru pe averea celor implicati in dosar. Primaria trebuie ca pana astazi sa puna la dispozitie toate documentele solicitate.

Citeste si : Marfa pentru DNA! Situatie EXPLOZIVA la Consiliul Judetean! Se fac presiuni uriase pentru plata unor facturi ilegale

Cum s-a ajuns aici?

Totul a plecat de la o serie de contracte ce au vizat asfaltari, dar si atribuirea contractului privind deszapezirea din iarna precedenta. O speta a vizat asfaltarea drumului Iasi-Tibanesti pentru 7,2 milioane de lei. Contractul a fost derulat cu scandal. Maricel Popa a reclamat firma care a lucrat pe acea portiune de drum, lucru facut si de administratorul societatii respective. Acesta din urma a reclamat presiunile la care a fost supus de seful judetului.

Un alt caz care a fost luat in vizor de DNA este si asfaltarea drumului Iasi- Gropnita. Mai mult, cazul a luat amploare si dupa ce s-au constatat nereguli cu privire la contractul de deszapezire in valoare de 3.5 milioane de lei. Cum la mijloc sunt suspiciuni de luare si dare de mita, dar si abuz in serviciu, cazul a explodat.

In plus, in urma perchezitiei, Maricel Popa a ramas fara telefoanele mobile si fara un laptop, aparate ridicate alaturi de documente de procurori. Anchetatorii au verificat si birourile Serviciului de Audit Intern, solicitand documente ce au stat la baza anchetei facute pe contractul legat de DJ Iasi-Tibanesti.

Citeste si : Detalii EXPLOZIVE din ancheta DNA de la Consiliul Judetean. Aceste dezvaluiri pot schimba totul. Maricel Popa este principalul vizat? FOTO, VIDEO

“Ma voi prezenta la DNA”

Unul dintre cei vizati in dosar, Daniel Achitei, a precizat ca va discuta cu procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru a clarifica situatia. Achitei nu a dorit insa sa ofere mai multe detalii. “Ma duc maine (astazi-n.r.) pe la ei sa vad despre ce este vorba. Eu nu am nicio problema, o sa vad care este situatia si o sa pot spune mai multe”, a mentionat Daniel Achitei, fostul director al Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi.

Daniel Achitei a demisionat din functia de director al Drumurilor Judetene la scurta vreme dupa perchezitia procurilor DNA. In schimb, Maricel Popa nu a oferit nicio declaratie pe aceasta tema. Presedintele Consiliului Judetean nu a raspuns apelurilor telefonice ale redactorilor BUNå ZIUA IASI pentru a comenta situatia.

Maricel Popa se numara printre cei mai instariti oameni politici din judetul Iasi. Acesta detine mai multe proprietati atat in municipiul Iasi, cat si in localitati din judet. Maricel Popa detine numai putin de 21 de suprafete de teren intravilane, extravilane, agricole in municipiul Iasi, dar si in comuna Comarna.

Popa detine terenuri cu suprafete de la cativa zeci de metri patrati la peste 25.000 de metri patrati. In plus, pe numele sau, Maricel Popa mai detine sase apartamente in municipiul Iasi si o casa de locuit in comuna Comarna. Apartamentele au fost dobandite intre 1991 si 2016, iar casa de locuit in anul 2012, mostenire de la parinti.

Popa detine si bijuterii in valoare de 11.000 de euro, dobandite intre 1985 si 2015, dar si tablouri in valoare de 40.000 euro, dobandite intre 1985 si 2012.  Maricel Popa mai are si active financiare in valoare de aproximativ 50.000 lei. Seful CJ are si plasamente la zece societati in lei si euro. De la Consiliul Judetean ridica peste 10.000 lei lunar, dar si alte cateva zeci de mii de lei de pe urma firmelor pe care le administreaza alaturi de sotia sa.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here