Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Buna Ziua Iasi : Informatii EXPLOZIVE ies la iveala!

Buna Ziua Iasi : Informatii EXPLOZIVE ies la iveala!

92
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

O doctorita s-a imbogatit din afacerile cu o firma a municipalitatii. Afacerea merge perfect

• Externalizarea serviciului de gestionare a cainilor fara stapan a fost o mega-afacere pentru mai multe personaje din conducerea Salubris SA si a unor firme private care au avut legaturi de-a lungul timpului cu firma din subordinea municipalitatii • Aceasta noua metoda de gestionare nu a adus nici pe departe rezultate concrete, ci a transferat banii publici catre firmele private • In vreme ce realitatea arata ca numarul cainilor gestionati este unul infim la Iasi, conducerea Salubris deconteaza sume uriase de bani, raportand cifre umflate

In vreme ce conducerea Salubris SA refuza sa raporteze datele exacte referitoare la numarul de caini fara stapan gestionati si sumele cheltuite in cadrul acestor activitati, din contractele semnate cu companiile private pentru externalizarea acestor servicii reies date cu totul si cu totul astronomice, departe de realitatea cotidiana, care sunt platite din bani publici.

Daca in anii trecuti, absolut toate serviciile de gestionare a maidanezilor erau acoperite de Salubris SA, abia dupa mai multe scandaluri publice din care a rezultat ineficienta companiei, cel mai costisitor, dar si mai profitabil serviciu a fost externalizat. Este vorba despre serviciul de medicina veterinara. Desi acest serviciu este platit cu o suma fixa de 572.100 lei, fara TVA, pe an, conducerea Salubris nu a fixat si numarul minim de interventii veterinare pentru aceasta suma.

Citeste si : Afacerea “cainele fara stapan” – Cine castiga bani pe spatele maidanezilor din Iasi

Practic, sefii Salubris au externalizat acest serviciu medical, socotind “din burta” un numar estimativ de caini care trebuie tratati, sterilizati, vaccinati, microcipati etc.
Practic, in conditiile in care Padocul Tomesti are o capacitate de circa 1.000 locuri, Salubris SA plateste servicii pentru examinarea zilnica a unui numar de 930 de caini pe luna, deconteaza 310 tratamente pe luna pentru caini si, mai mult decat atat, plateste pentru substantele stupefinate si psihotrope folosite pentru capturarea a 620 caini pe luna. Aceste cifre sunt astronomice, tinand cont de faptul ca capacitatea padocului Tomesti este limitata, iar numarul de capturari este de 10 caini in medie pe zi.

“Pentru o fundamentare cat mai precisa a preturilor va informam ca lunar se previzioneaza a se steriliza (inclusiv deparazitare si vaccinare) un numar de aproximativ 30 de masculi si 70 de femele. Eutanasierile se vor face conform prevederilor Legii nr. 2581/2013. Microciparile se vor efectua in functie de numarul de adoptii. Se estimeaza un numar de 100 de adoptii pe luna.

In cadrul examinarilor zilnice se estimeaza un numar de 930 de caini pe luna. Pentru tratamentele in scop terapeutic se estimeaza un numar de 310 tratamente pe luna. Pentru calculul tarifului pentru imobilizare caine fara stapan prin administarea de substante stupefiante si psihotrope se va lua in considerare o medie de 620 de caini prinsi pe luna”, se arata in fundamentarea facuta de Salubris SA pentru stabilirea sumei de 572.100 lei, fara TVA.

Citeste si : Scandal de proportii uriase: angajari pe pile si jonglerii ilegale cu salariile de la o importanta firma ieseana

Evidenta cainilor ramane tot la Salubris, dar in secret

Conform dispozitiilor art.1 alin.1 din OUG155/2001 republicata, “Consiliile locale au obligatia de a înfiinta, în functie de necesitati, în termen de 60 de zile de la data intrarii în vigoare a prezentei ordonante de urgenta, servicii specializate pentru gestionarea câinilor fara stapân”.  Acest paragraf “în functie de necesitati” din ordonanta se traduce “în functie de numarul de câini existenti pe domeniul public”, iar acesta a fost si parghia prin care conducerea Salubris cheltuieste cum vrea pe gestionarea maidanezilor, asta deoarece nu sunt raportate datele reale despre cainii maidanezi din Iasi.
Supravegherea si capturarea cainilor, precum si evidentierea acestora in registre, va fi facuta tot de sefii Salurbis. “Supravegherea animalelor capturate si adapostite, colectarea documentelor intocmite de personalul implicat in capturarea, manipularea si transportul animalelor, inregistrarea cainilor fara stapan in Registrul de evidenta al cainilor fara stapan pe baza datelor din formularul individual de capturare raman in sarcina Salubris SA”, au precizat reprezentantii Salubris SA Iasi.

Citeste si : INCENDIAR! Retea de firme controlate de familia unui cunoscut director din Iasi. Contracte pe bani publici si fonduri europene

Unde ajung banii pentru caini

IzaVet SRL, firma controlata de doctorul veterinar Livioara Rotariu, fosta sefa a Padocului Miroslava/Tomesti, este firma care a si “primit” acest contract de la Salubris SA, lucru care a atras atentia Agentiei Nationale de Integritate. Medicul veterinar ar fi castigat aceasta licitatie nu numai ca sef serviciu in cadrul Salubris SA, dar si in calitate de membru al comisiei de evaluare a ofertelor.

“La data de 25 aprilie 2016 SC Izavet SRL, reprezentata prin Rotariu Livioara, a câstigat licitatia, în calitate de unic ofertant, organizata de catre SC Salubris SA (în cadrul careia persoana evaluata detinea la momentul licitatiei functia de Sef Serviciu) pentru atribuirea contractului «Servicii sanitar-veterinare», anterior licitatiei fiind implicata în doua proceduri de selectie de oferta în vederea atribuirii unui contract de prestari servicii specializate de asistenta medicala veterinara organizate de catre SC Salubris SA, în calitate de membru al comisiei de evaluare a ofertelor. Ulterior, la data de 20 mai 2016 a fost încheiat contractul de prestari servicii înregistrat între SC Salubris SA, în calitate de Beneficiar, si SC Izavet SRL, reprezentata prin Rotariu Livioara, în calitate de prestator, în valoare de 571.915 lei, fara TVA”, dupa cum se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Integritate.

De specificat faptul ca, deoarece la prima licitatie nu au existat ofertanti, Salubris a majorat valoarea contractului cu 125.000 de lei, dupa care a aparut oferta facuta de IzaVet SRL. Mai mult, in cursul anului 2017 a mai fost organizata o licitatie asemanatoare, castigata de aceeasi firma, adica IzaVet SRL.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

Galerie Foto

intrare_la_padocul_tomesti_0303


Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here