Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor Buna Ziua Iasi : Jaf cu acte in regula pentru iesenii care...

Buna Ziua Iasi : Jaf cu acte in regula pentru iesenii care locuiesc la bloc :

79
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Au ajuns sa plateasca de cinci ori mai mult pentru acelasi lucru

• Numerosi ieseni care locuiesc la bloc au aflat cu stupoare ca trebui sa plateasca sume mult mai mari pentru intretinere fata de cum au fost obisnuiti • Oamenii se plang ca, desi au centrale termice individuale, sunt nevoiti acum sa plateasca facturi de aproape 50 lei lunar catre Veolia, pentru o singura conducta care le traverseaza apartamentul, asta desi inainte plateau maximum 15 lei pentru acelasi lucru • Reprezentantii Termo-Service sustin ca, dupa ce firmele de repartitoare au renuntat la a mai imparti consumul pe fiecare apartament in parte, factura venita de la Veolia se imparte in functie de Suprafata Echivalenta Termic a caloriferului • Practic, dintr-o factura de aproape 100 lei, consumul propriu-zis al unui apartament poate fi de doar 10 lei, restul banilor ajungand in conturile Termo-Service SA si Veolia Energie Iasi

Numerosi ieseni care locuiesc la bloc si care sunt administrati de firma Primariei Iasi, Termo-Service SA, au aflat zilele trecute ca trebuie sa plateasca sume mult mai mari fata de lunile anterioare pentru intretinere. Se intampla mai ales din cauza faptului ca la sectiunea “incalzire” trecuta pe fluturasii de plata transmisi de Termo-Service apar sume de 4-5 ori mai mari fata de lunile precedente.

Un caz concret se gaseste in familiile care locuiesc in blocul 833 din strada Salciilor nr. 6, acolo unde din cele 19 apartamente, doar doua mai sunt conectate la CET, restul avand montate centrale individuale. Marea nemultumire a familiilor care si-au montat centrale termice individuale este ca, desi mai au o singura conducta de la CET care le trece prin sufragerie, sunt obligati sa plateasca acum aproape 50 lei pe luna, asta desi inainte plateau de aproape 4-5 ori mai putin.

Citeste si : Gasca penalilor care au pus mana pe banii iesenilor: Aceste personaje controversate controleaza una dintre cele mai mari corporatii din Iasi

“Au venit fluturasii de plata de la Termo-Service cu cheltuielile de intretinere pentru luna martie. M-a deranjat foarte mult ca mi-a venit de plata o suma de aproape 45 de lei pentru incalzire. Eu am centrala termica, iar prin apartamentul meu mai trece o singura teava de la CET prin sufragerie, restul au fost dezafectate pentru ca nu mai sunt apartamente conectate pe tronsoanele respective. Pana acum plateam 10-15 lei pe luna, nu spuneam nimic, dar m-a deranjat ca acum ne pune sa platim aproape 50 de lei pentru o teava care trece prin sufragerie, este mult prea mult”, a spus Vasile C., iesean care locuieste in zona Nicolina.

Citeste si : Zeci de ieseni se revolta impotriva companiei Veolia si cauta sa li se faca dreptate!

Dintr-o factura totala de 102 lei a consumat doar apa de 6 lei

Lista de intretinere este formata in asa fel incat cea mai mare parte a banilor ajung in conturile Veolia Energie Iasi, dar si a Termo-Service SA sub forma de tarif de administrare, pentru plata aberanta a unor sume de bani pe simplul motiv ca conductele CET trec prin sufrageria acestora.
Luam cazul Emiliei T., o pensionara din Iasi, care a primit un fluturas de plata de la Termo-Service in care este trecuta suma de 102,05 lei pentru intretinere.

Pe parcursul lunii facturate, adica in luna martie, batrana a consumat un singur mc de apa, facturat cu 6,72 lei, restul banilor fiind platiti pentru tot felul de lucruri prin care se iau banii iesenilor care locuiesc la bloc.

Practic, restul facturii este formata din “incalzire” – 47,80 lei; comision de administrare Termo-Service – 23 lei; comision cheltuieli de curatenie Termo-Service – 18,32 lei; indemnizatie presedinte de asociatie – 1,5 lei si pierderi/diferenta apa rece – 5,03 lei (vezi facsimil).

“Eu incerc mereu sa fac economie, am izolat si conductele din casa, mai trece doar o teava prin sufragerie. Inainte plateam 10, maximum 15 lei pentru teava aceasta la Veolia, dar acum a venit 46 de lei. Au mai pus si pierderi de apa, dar asta nu este o problema prea mare. Eu am consumat doar un metru cub de apa in luna martie, restul pana la 100 de lei ii platesc aproape degeaba”, a explicat Emilia T., pensionara care locuieste pe strada Salciilor nr. 6.

Citeste si : Este strigator la cer! Veolia a umflat din nou facturile la incalzire! Iata dovada ca iesenii au platit mai mult decat trebuiau

“Factura este facuta in functie de datele transmise de Veolia”

Reprezentantii TermoService sustin ca, in lunile anterioare, o firma de repartitoare de costuri realiza impartirea consumului de agent termic in blocul respectiv, insa locatarii au renuntat la serviciile Techem Energy Services, iar factura emisa de Veolia pe intregul bloc a fost impartita de Termo-Service. Se pare insa ca, de luna viitoare, iesenii vor fi facturati direct de Veolia Energie Iasi, si nu prin intermediul Termo-Service SA.

“In lunile ianuarie si februarie, calculul a fost realizat de firma de repartitoare Techem Energy Services, iar pentru lunile martie si aprilie nu au mai facut calculele individuale pe fiecare apartament in parte. Din acest motiv, factura emisa de Veolia pe intreaga scara de bloc se imparte in functie de SET (Suprafata Echivalenta Termic a unui corp de incalzire – calorifer/radiator/teava – n.r.). Practic, factura este facuta in functie de datele transmise de Veolia. De luna viitoare, Veolia va factura direct pe asociatia de proprietari”, a explicat Ciprian Chirita, director general Termo-Service SA.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here