Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Buna Ziua Iasi : Jonglerie scandaloasa pe piata imobiliara din Iasi!

Buna Ziua Iasi : Jonglerie scandaloasa pe piata imobiliara din Iasi!

135
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

 Un investitor si-a cumparat singur blocul construit tocmai de el! Mutare surpriza!

• Un intreg proiect imobiliar demarat in urma cu mai multi ani de o firma de constructii din Iasi a fost vandut la pachet dupa ce societatea controlata de un controversat om de afaceri a intrat in faliment • Dupa ce bancile comerciale au facut demersurile de executare silita a companiei pe motiv de neplata a unor credite bancare, la licitatiile organizate de lichidatori s-a prezentat un cumparator surpriza care a achizitionat intreg blocul, terenul si parcarea aferenta • Firma care a cumparat blocul respectiv este controlata de acelasi om de afaceri care s-a aflat si in spatele firmei executate silit

Tranzactii suspecte pe piata imobiliara din Iasi! Un imobil construit la iesirea din oras, mai precis pe soseaua Iasi-Voinesti, a fost vandut la pachet in cadrul unei licitatii care pune mari semne de intrebare asupra legalitatii tranzactiei. Este vorba despre blocul de locuinte colective care a fost ridicat incepand cu anul 2013 de SC Micomir SRL pe strada Constantin Langa din Miroslava si care nu a fost finalizat in totalitate.

Din cauza problemelor financiare cu care s-a confruntat societatea ieseana dupa ce administratorul companiei nu a mai achitat imprumuturile bancare, blocul P+4 cu parcarea si terenul aferent au fost scoase la licitatie publica pentru acoperirea unui imprumut facut la Bancpost SA. Surpriza a venit in momentul adjudecarii imobilului de pe strada Constantin Langa nr. 40, si anume societatea TMC Management SRL, care a platit pentru blocul respectiv o suma de 125.000 lei.

Citeste si : Faliment rasunator pentru una dintre cele mai vechi companii din Iasi. Firma se inchide dupa 30 de ani de activitate

“Creditorii prezenti si cei care au votat prin corespondenta au aprobat oferta de achizitie a SC TMC Management SRL a imobilului teren intravilan in suprafata de 278 mp impreuna cu constructia P+4E, situate in comuna Miroslava, strada Constantin Langa nr. 40, proprietatea SC Micomir SRL. Pretul de 125.000 lei (scutit de TVA) urmeaza a fi achitat astfel: 110.000,00 lei in contul creantei garantate detinute de SC TMC Management SRL impotriva debitoarei; suma de 15.000,00 lei va fi achitata in trei transe lunare inainte de incheierea contractului de vanzare-cumparare in forma autentica”, au precizat reprezentantii Management Reorganizare Lichidare Iasi SPRL, lichidator judiciar al Micomir SRL.

Acelasi personaj controleaza firma cumparatoare

Un aspect foarte important este faptul ca administrator al TMC Management SRL figureaza acelasi Mihaita-Cristinel Triboi, adica personajul care sta in spatele societatii falimentare. Actionar majoritar al companiei care a achizitionat imobilul este un anume Cristian Nicolae Luca.

De celalata parte, SC Micomir SA este detinuta in proportie de 96 la suta de acest Mihaita-Cristinel Triboi. Aceasta firma a ajuns in insolventa dupa ce a acumulat datorii totale de 7.029.466, majoritatea fiind restante la banci. Imediat dupa ce bancile comerciale i-au batut la usa, Mihaita-Cristinel Triboi a diminuat capitalul social al firmei pentru a nu fi lasat fara bani.

“Având în vedere valoarea prea mare a capitalului social raportat la obiectul de activitate si la volumul afacerilor societatii, precum si la contextul economic actual defavorabil, în vederea asigurarii unui echilibru între obiectul de activitate propus si efortul financiar si material necesar concretizarii lui, se reduce capitalul social de la 1.700.000 RON la 170.000 RON, prin restituirea catre asociati a sumei de 1.530.000 RON, proportional cu cota de participare la capitalul social, respectiv 1.520.100 RON, catre dl Triboi Mihaita-Cristinel. Prin efectul reducerii capitalului social, se reduce valoarea nominala a partilor sociale de la 1.000 RON la 100 RON”, dupa cum se mentioneaza in Monitorul Oficial nr. 4693/2014.

Citeste si : Revolta in economia ieseana: Angajatii unei importante companii nu si-au primit salariile de cateva luni. Firma este aproape de faliment – FOTO, VIDEO

Majoritatea banilor ajung in conturile omului de afaceri

Apartamentele din blocul respectiv au o suprafata de circa 30 mp fiecare, iar multe dintre incaperi au fost inchiriate catre diverse societati comerciale.

Creditorul Bancpost SA a formulat contestatie impotriva hotararii adunarii creditorilor care au acceptat inchirierea spatiilor si a solicitat denuntarea contractelor de inchiriere dintre SC Micomir SRL si SC Petoti SRL, unul dintre chiriasi. SC TMC Management SRL a fost infiintata in anul 2013, exact in perioada in care SC Micomir SRL intra in insolventa din cauza incapacitatii de plata.

Nu doar atat, o mare parte din banii obtinuti din executarea silita a imobilului vor ajunge chiar in conturile SC TMC Management SRL, care figureaza ca si creditor principal in cazul Micomir SRL.

De precizat faptul ca, dupa ce vanzarea a fost acceptata de creditorii SC Micomir SA, toate contractele de inchiriere au fost reziliate de catre lichidatorul judiciar.

Mihaita-Cristinel Triboi nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei pentru a comenta aceste situatii.

Citeste si : INCENDIAR! Contract de 130 milioane de euro, din bani publici, pus pe tava unei firme controversate. Este implicat si puscariasul Relu Fenechiu?

bloc_micomir_srl_miroslava_1_


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here