Buna Ziua Iasi : Lovitura de teatru !

  81
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Un senator de Iasi risca sa-si piarda mandatul abia luat. Procurorii au intrat deja pe fir

  • Situatia penibila din randul organizatiei PNL Iasi se adanceste pe zi ce trece • Liderii filialei s-au pus pres in fata celor de la nivel central si accepta fara retinere toate prostiile impuse de la Bucuresti • Un parlamentar liberal de la Iasi contestat tocmai la Parchet a ajuns sa-si valideze singur mandatul • Procurorii au fost deja sesizati pentru o asemenea frauda de proportii
  Disperare maxima in randul organizatiei PNL. Liberalii au ajuns sa traga cu dintii de toti parlamentarii cu probleme pe care ii au si nu tin cont de ceea ce se intampla in jurul lor. Asa s-a intamplat si cu Iulia Scantei, o notarita parasutata de la Bucuresti pe listele PNL Iasi si care a ajuns din intamplare senator al filialei judetene. Femeia a ajuns membru PNL Iasi cu doar doua saptamani inainte de debutul campaniei electorale, fara sa mai fie validata si de Biroul Politic, asa cum prevede statutul partidului.

  De altfel, simpla cerere de adeziune nu face pe cineva membru cu drepturi depline in PNL, aceasta trebuind sa fie validata de forul de conducere. In cazul lui Scantei acest lucru nu s-a intamplat, iar femeia a ajuns sa reprezinte organizatia avand documente neconforme. In aceste conditii, Iuliana Scantei, desi a ajuns senator, s-a ales cu o plangere la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, pentru fals in declaratii, iar mandatul ei poate sa fie invalidat. Doar ca pentru a-i face loc junei penalului Tudor Chiuariu, toti liberalii s-au dat peste cap si au ajuns sa o nominalizeze in comisia de validare a mandatelor de senator.

  Cu alte cuvinte, Iuliana Scantei a fost pusa in postura sa-si valideze singura mandatul, desi pe numele ei este o cerere de invalidare ce ar trebui sa fie judecata de cu totul alte persoane. In plus, dupa ce Scantei s-a ales cu plangere penala, toti cei implicati au tacut malc. Femeia nu mai spune nimic, sefii ei de asemenea tac, iar situatia pare ca este ingropata. Cei care au facut sesizarea la procurori, sustin ca femeia nu are ce cauta in Senatul Romaniei, de vreme ce este o impostoare care si-a falsificat dosarul politic.

  “Este o situatie clara de incompatibilitate clara, pentru ca nu poate lua o hotarare in comisia de validare in ceea ce o priveste, avand in vedere ca are acea contestatie. Daca ea nu ar fi validata, ar fi o premiera nationala pe un asemenea motiv”, a spus Dragomir Tomaseschi, fostul copresedinte al organizatiei municipale PNL Iasi. Totusi, femeia a fost ieri validata fara probleme de catre colegii ei.

  De cand a fost impusa de Alina Gorghiu, fostul sef al PNL, Iuliana Scantei a semanat numai scandal in organizatia de la Iasi. De altfel, pentru ca era prima pe lista, Scantei nici macar nu s-a omorat cu firea in campania electorala. Dar pentru ca rezultatul de la Iasi a fost unul dezamagitor, femeia a ajuns sa dea vina tocmai pe cei care i-au contestat prezenta si care i-au cerut sa-si ia talpasita. Femeia pare rupta de ceea ce se intampla la Iasi. Odata ce s-a vazut cu mandatul luat, aceasta va fugi la Bucuresti si va vizita tot mai rar Iasul. De altfel, surse din partid sustin ca Scantei si-a format deja cabinetul de parlamentar, cu oameni din Capitala, si ca va activa linistita acolo.
  Protejata penalilor liberali
  Iuliana Scantei a fost promovata in Ministerul Justitiei tocmai in vremea lui Chiuariu, fostul ministru condamnat penal si unul din oamenii de baza ai puscariasului Relu Fenechiu. De cand a intrat in lumea buna si averea acesteia a explodat. Scantei detine si alte doua apartamente in Capitala, dobandite tot in 2008 si 2009, dar si unul in Iasi, zona Primaverii, din anul 2010. Aceasta are un autoturism Renault Modus fabricat in anul 2005. Scantei arata ca are o colectie de ceasuri de mana, dobandite intre 2009 si 2016, in valoare de 60.000 de euro.

  Pe langa ceasuri, mai are bijuterii si accesorii vestimentare de colectie, achizitionate intre 2009 si 2016, in valoare de 40.000 euro. In aceeasi perioada de timp senatoarea si-a facut o colectie de tablouri si sculpturi in valoare de 20.000 euro. In anul 2014 si-a cumparat o pianina Bechestein in valoare de 18.000 euro. Scantei are nu mai putin de noua active financiare deschise in euro si in lei. Cele doua conturi in moneda de circulatie europeana au o valoare de circa 7.500 euro, iar cel in moneda nationala este de peste 232.000 lei.

  Femeia are si cateva credite. Unul a fost deschis in anul 2008 in valoare de 270 mii de franci elvetieni, scadent in 2033. Un alt credit a fost contractat in 2009 si este scandent in 2039 in valoare de 150.000 euro. Un alt credit a fost deschis in 2013 si este scadent in 2018 in valoare de 85.000 lei. Din activitatea de notar, Iuliana Scantei a luat anul trecut un venit fabulos. Aceasta a ridicat peste 1,3 milioane de lei de pe urma cabinetului notarial ce functioneaza in Sectorul 1 al Capitalei.

   

  laura_iuliana_scante


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here