Acasă Colţul specialistului Sanatate Buna Ziua Iasi : Numiri surprinzatoare in sistemul medical.

Buna Ziua Iasi : Numiri surprinzatoare in sistemul medical.

403
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

 Iata cine va conduce din umbra, spitalele iesene

• Consilierii judeteni si-au stabilit ieri reprezentantii in structurile de coordonare ale unitatilor medicale si a scolilor din intreg judetul Iasi • Alesii judetului s-au inghesuit sa intre in cat mai multe structuri de acest gen pentru a face parte din conducerea unitatilor subordonate judetului

Plenul Consiliului Judetean Iasi a nominalizat ieri reprezentantii institutiei in structurile consiliilor de administratie de la spitalele subordonate, de la cele aflate in gestionarea Ministerului Sanatatii, precum si la unitatile de invatamant aflate in grija autoritatii. Nominalizarile grupurilor politice din CJ au provocat insa unele tensiuni printre alesi, nemultumiti de unele nume prezentate.

In plus, consilierii au ajuns sa se contreze la cutite si pe componenta Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP), unde pe sase locuri au fost nominalizate opt persoane. Pentru a lamuri situatia, consilierii au fost nevoiti sa treaca la vot secret. Din noua structura vor face parte Silviu Macovei, Ionut Campeanu si Calin Stefan (PSD), Vasile Salaru si Ciprian Rosca (ALDE) si Mircea Manolache (PMP). Propunerile PNL, Liviu Bulgaru si Marius Danga, nu au intrunit numarul necesar de voturi. ATOP este un for din care mai fac parte si oameni din societatea civila si reprezentanti ai Politiei, Jandarmeriei si ai Prefecturii.

Remuneratia in acest caz este de cateva sute de lei pe luna. Pe langa ATOP, au mai fost facute nominalizarile si in cadrul altor structuri. Din Colegiul Director al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC) vor face parte consilierii Mihaela Ivancia (PSD), Marian Uscatu (PMP) si Florin Slabu (reprezentant ALDE). Tot ieri, consilierii au numit reprezentantii in consiliile de administratie ale spitalelor publice din reteaua Ministerului Sanatatii. La Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Padureni- Grajduri a fost desemnata ca titular Camelia Ciornia (PMP), iar ca supleant Daniela Butnaru (PMP).

La Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. dr. George I. M. Georgescu” vor ajunge ca titular Florica Petrache (PNL) si ca supleant Maria Cabalau (PNL). La Institutul de Psihiatrie Socola vor ajunge Mihai Pintlei (PSD) ca titular si Oana Miron (PSD) ca supleant. La Spitalul CF Iasi au fost numiti George Tincu (PSD) ca titular si Sorin Flutur (PNL) ca supleant. Totodata, la Spitalul Militar au ajuns Liviu Vornicu (PSD) ca titular si Liviu Blatescu (PNL) ca supleant.

Cine va coordona spitalele CJ

Consilierii au batut in cuie si numirile din cadrul consiliilor de administratie de la unitatile medicale din subordinea institutiei. Astfel, din noul consiliu de la Maternitatea Elena Doamna vor face parte Romeo Olteanu si Catalin Catur (PSD), George Vasilescu si Gabriela Alungulesei (reprezentantii presedintelui CJ) si consilierii Ciprian Rosca (ALDE) si Silviu Apostol (PNL). La Spitalul Clinic de Neurochirurgie vor fi Radu Ursanu si Constantin Neagu (PSD), Dan Pila si Lucian Lupu (PMP), iar ca reprezentanti ai presedintelui Consiliului Judetean au fost desemnati Mihail Popescu si Mihaela Ilie.

La Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, componenta consiliului de administratie va cuprinde urmatoarele persoane: Vasile Citea si Ionut Campeanu (PSD), Daniel Juravle si Ioana Lazaroaia (PNL), Daniel Achitei si Mariana Chiriac din partea presedintelui Consiliului Judetean Iasi. La Maternitatea Cuza Voda au fost nominalizati ca reprezentanti Marian Serbescu si Calin Stefan (PSD), Daniela Ganea si Claudia Curca (PMP), iar din partea sefului CJ Iasi au fost desemnati Vasile George si Gabriela Alungulesei.

La Spitalul de Copii Sf. Maria reprezentantii institutiei vor fi urmatorii: Cristian Stanciu si Radu Ursanu (PSD), Magdalena Lupu (PNL), Benone Tofan (ALDE), iar din partea sefului CJ au fost desemnati Cornelia Moraru si Maria Poraico. Totodata, la Spitalul de Boli Infectioase Sf. Parascheva componenta noului consiliu de administratie este urmatoarea: Catalin Catur si Bogdan Cojocaru (PSD), Doina Chisca si Adrian Acostoaie, din partea sefului CJ, Marius Minea (PNL) si Mihai Florin (ALDE). Functiile din consiliile de administratie sunt remunerate lunar cu pana in 50 de lei. Au mai fost facute si numiri in structurile consiliilor de administratie de la unitatile de cultura si din cadrul scolilor speciale gestionate de Consiliul Judetean Iasi.


Raspandeste cu incredere
 • 2
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  2
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here