Acasă Colţul specialistului Apararea drepturilor cetatenilor Buna Ziua Iasi : Oamenii care si-au cumparat apartamente…

Buna Ziua Iasi : Oamenii care si-au cumparat apartamente…

232
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Oamenii care si-au cumparat apartamente in acest cartier rezidential din Iasi isi blestema zilele! Tavanul sta sa le cada in cap. Ultima speranta este in judecatori

Claudiu Sever Oanea

• Inca un proprietar nemultumit a aparut in cartierul Bohemia Residence, construit de dezvoltatorul Claudiu Oanea • Tiberiu de la blocul C1, din Valea Lupului, spune ca tavanul sta sa-i cada in cap • Intr-adevar, tavanul de gips carton este destul de afectat • Dezvoltatorul este foarte concis, spunand ca isi va demonstra nevinovatia in instanta • “Au facut modificari, nu aveau ce cauta in pod. Pana nu readuc podul la starea initiala nu avem ce discuta. Poate sa ma dea si in instanta. Au transformat podurile necirculabile si au modificat. De asta au aparut fisurile. Acolo am lucrat foarte bine”, a spus Claudiu Oanea

Noi probleme au iesit la iveala in cartierul Bohemia Residence din Valea Lupului, construit de dezvoltatorul Claudiu Sever Oanea. Dupa ce un proprietar a dezvaluit saptamana trecuta lucrarile defectuoase din cladire, a venit si randul lui Tiberiu, un vecin din acelasi cartier rezidential. Acesta sta la etajul trei al blocului C1.

In cartier sunt sase blocuri construite de Oanea cu regimul de inaltime de P+2+M. Tiberiu a precizat ca nu stia ca de fapt cumparase o mansarda, crezand ca tavanul este din beton. Insa, planseul, doar dintr-o placa de gips carton, era invelit de un acoperis montat destul de defectuos. Proprietarul se plange de modul in care a fost construita mansarda pentru care a platit 32 mii de euro.

Citeste si : EXCLUSIV! Tranzactie imobiliara record in Iasi. Iata cine sunt noii proprietari ai celor mai luxoase hoteluri din centrul orasului

“Acest bloc este ultimul facut de Oanea. L-am cumparat de la alt proprietar in 2016, care a plecat din localitate la Sibiu. Dupa, au inceput problemele. Pe timp de iarna se face condens in pod, iar zapada intra prin acoperis. Este multa umezeala. Tavanul de rigips s-a crapat, ma astept sa-mi cada in cap. Am familie, copil. Nici nu stiam ca nu este placa de beton. I-am spus lui Oanea, iar el a zis ca nu e treaba lui. Blocul este inca in garantie. De anul trecut am pus sa se faca reparatii, au spus ca vin, dar nu s-a mai intamplat nimic. Podul este izolat prost, acum mi-au pus aerisirile si un gemulet. Cand te uiti din pod la acoperis se vad gaurile din el. Totul s-a facut prost. Nu cer altceva decat sa se repare tot, nu ma intereseaza banii. Nici nu pot sa aduc mobila in living. Daca nu va repara, voi apela la instanta”, a detaliat proprietarul nemultumit.

Citeste si : Puhoi de proiecte imobiliare in Iasi de milioane de euro! Patronul mai multor restaurante din Copou face cartier de blocuri. S-a lipit si seful de la Finante

Oanea: “Nu este vina mea”

Contactat telefonic, dezvoltatorul Claudiu Oanea sustine ca nu are nicio vina pentru situatia creata. “Au facut modificari, nu aveau ce cauta in pod. Pana nu readuc podul la starea initiala nu avem ce discuta. Poate sa ma dea si in instanta. Au transformat podurile necirculabile si au modificat. De asta au aparut fisurile. Acolo am lucrat foarte bine. Cinci ani de zile nu a avut probleme nimeni. Am spus ca in conformitate cu proiectul, tavanul este cu profil metalic si rigips. De vreme ce a cumparat de la alt proprietar, apartamentul nu este nou. Garantia este de doi ani la finisaje si la structura nu stiu cat este. Cand am predat era bibelou. Acum strica ca sa ma dea in judecata? Era folie pusa, de ce a ajuns in halul asta?”, a spus Oanea, hotarat sa mearga in instanta ca sa-si dovedeasca nevinovatia.

Citeste si : Combinatii imobiliare scandaloase, ascunse in spatele unei mega-companii din Iasi: Afaceristii vinovati incearca sa scape cu fata curata

Inspectoratul a confirmat nereguli

Saptamana trecuta, in cotidianul BZI a fost prezentat un caz asemanator tot in cartierul lui Oanea. Atunci exista si o confirmare din partea Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC) Iasi.

“In urma controlului efectuat s-au constatat urmatoarele: tavanul prezinta fisuri sau pete de umezeala, iar din documentatia proiectului rezulta ca este realizat din material lemnos. Cuiele din tigla metalica nu au putut prinde scandura si ca atare se pot desprinde, folia de polietilena este rupta pe alocuri si s-a folosit si material lemnos rezultat din decofrari”, se arata in raportul ISC.

Claudiu Oanea mai are o serie de proiecte aflate in plina desfasurare. Prin societatea Relativ Impact SRL, afaceristul a reusit sa obtina anul trecut o autorizatie de construire pe Aleea Sadoveanu, municipiul Iasi, pentru edificarea unui hotel care, conform Planului Urbanistic Zonal, are un regim de inaltime de S+P+7. Terenul studiat are o suprafata de 2.692 metri patrati.

Conform autorizatiei, vor fi realizate 118 locuri de parcare subterane si 46 supraterane. Conform datelor financiare, in 2016, situatia firmei nu era tocmai buna, cifra de afacerii fiind 1.100 lei, cu pierderi inregistrate. Insa, in 2014, afacerile mergeau, cand cifra de afaceri era de 5,1 milioane lei si profit de 1,4 milioane lei, cu un singur angajat. In firma mai apare un asociat, in persoana Rozalia Lupascu.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here