Acasă Jurnalul Bucurestiului Anchete Buna Ziua Iasi : RAPORT EXPLOZIV! Concluzii incredibile despre dezastrul de la...

Buna Ziua Iasi : RAPORT EXPLOZIV! Concluzii incredibile despre dezastrul de la PASARELA ERA.

88
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Trebuie sa ai mult curaj sa traversezi cu masina aceasta zona

• Un control efectuat recent la drumul care leaga municipiul de un centru comercial, a scos la iveala detalii incredibile • Desi s-au impus numeroase restrictii rutiere, lucrurile au batut pasul pe loc, iar interventiile au intarziat sa apara • Proprietarul a ajuns sa fie impins de la spate ca sa refaca structura afectata • Autoritatile au decis sa monitorizeze mult mai atent situatia

Un raport efectuat recent de autoritatile statului au aratat ca situatia din jurul unei artere ce leaga orasul de un centru comercial nu este printre cele mai bune. In ultimii ani, pasarela rutiera ce duce spre Complexul Era Shopping Park a cedat, iar vreme indelungata, autoritatile nu au luat masurile necesare.

In timp, pentru ca lucrarea a cedat, iar pericolul a devenit tot mai grav, s-au impus totusi o serie de restrictii pana la reabilitarea soselei. Acest lucru s-a intamplat in 2015. De altfel, fostul proprietar Ermes Holding, a emis o serie de adrese in acel an prin care arata ca au fost remediate problemele. Doar ca, remedierile nu s-au vazut, iar soseaua a devenit o adevarata capcana.

De altfel, cotidianul BUNA ZIUA IASI a prezentat pe larg situatia aparuta pe podul rutier ce leaga Drumul European 583 de Complexul comercial Era Park. Starea avansata de degradare, fisurile si deplasarile inregistrate in structura podului pot duce oricand la o tragedie.

Practic, pe termen lung, daca nu se intervine in privinta refacerii structurii afectate, situatia poate deveni una de-a dreptul socanta. Problema de la podul rutier nu este noua, ci de mai multi ani s-a constatat ca lucrurile nu sunt tocmai in regula. Viciile in executarea lucrarilor descoperite in urma controalelor efectuate inca din 2015, s-au tot agravat intre timp, iar stalpii de sustinere ai podului au inregistrat o deplasare de peste 40 centimetri fata de pozitia initiala.

Cu toate acestea, singurele restrictii impuse atunci si care nu s-au mai schimbat, au fost legate de inchiderea circulatiei pe doua din cele trei benzi. Dupa preluarea complexului de catre alta companie, Prime Kapital, se parea ca situatia s-a reglementat. Doar ca, si in acest caz, expertizele s-au lungit pana cand autoritatile iesene au luat taurul de coarne si au cerut explicatii.

Inspectoratul Judetean in Constructii Iasi a efectuat recent la pasajul peste calea ferata ce duce spre Complexul Era Park un control, asta in urma unei decizii impuse de autoritatile judetene.

Citeste si : Decizie BOMBA luata de autoritati: Iata ce se va intampla cu podul periculos de la ERA! Mii de masini trec zilnic pe aici – FOTO, VIDEO

Dezastrul este clar. Restrictiile raman

In raportul cu pricina, se arata clar ca solutia de interventie propusa prin expertiza facuta la inceputul acestui an este diferita de cea pentru care s-a emis autorizatia de constructie. Asta face ca proprietarul sa ceara o noua autorizatie de constructie cand se va apuca de lucrarile de reabilitare.

Concluziile raportului inspectorilor de la Inspectoratul in Constructii arata ca noul proprietar a inteles pana la urma ca dezastrul este iminent si s-a apucat de treaba. Chiar daca se mentin restrictiile impuse si cu un an in urma, noul proprietar, strans cu usa, a emis o documentatie tehnica privind reparatii si consolidare ale rampelor de acces sud si nord la pasajul peste calea ferata si peste raul Bahlui spre Era Shopping Park.

Conform raportului, in continuare se instituie urmarirea speciala asupra pasarelei spre Complexul Era, proprietarul avand obligatia de a prezenta periodic Inspectoratului rapoartele de urmarire speciala.

“Asa cum este precizat si in expertiza tehnica anterioara, precum si in baza celor expuse in raportul de expertiza tehnica – 2018: starea actuala a rambleurilor permite asigurarea sigurantei circulatiei rutiere si pietonale conform avizelor de restrictionare a traficului si nu este pusa in pericol rezistenta si stabilitatea acestora. Pe perioada desfasurarii lucrarilor de interventie se vor mentine restrictiiile de circulatie existente, acestea putand fi suplimentate in baza rezultatelor urmaririi comportarii in timp a constructiei, in vederea satisfacerii prevederilor privind mentinerea cerintelor de rezistenta, stabilitate si durabilitate, inclusiv sub incercari din trafic pe perioada desfasurarii lucrarilor de reparatii si consolodare”, se arata in raportul Inspectoratului de Stat in Constructii.

Citeste si : Opriti bataia de joc! Mii de soferi isi risca zilnic viata pe calea de acces de la ERA! Autoritatile trebuie sa inchida definitiv pasarela


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here