Buna Ziua Iasi : Rasturnare de situatie intr-un dosar de coruptie EXPLOZIV !

  141
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Judecatorii au refuzat recunoasterea facuta de un om de afaceri !

  • Pare a fi un caz fara precedent: judecatorii au refuzat sa accepte dorinta de a recunoaste savarsirea faptelor a unui om de afaceri care ar fi cumparat influenta unui magistrat iesean • Ieri au avut loc audieri fierbinti la Curtea de Apel Bucuresti, in dosarul in care judecatorul iesean Dan Anton este acuzat de comiterea mai multor fapte de coruptie • Omul de afaceri voia sa recunoasca tot ce au spus procurorii, pentru a iesi mai repede din dosar • Numai ca, in declaratia data in fata instantei, a spus ca nu a avut nicio intelegere frauduloasa cu Dan Anton • O grefiera implicata in aceasta poveste a sustinut ieri ca procurorii de la DNA au constrans-o sa poarte aparatura de inregistrat

   

  Del Gatto Renato, un om de afaceri italian trimis in judecata in dosarul magistratului iesean Dan Anton, a mers ieri in fata judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti, pregatit sa recunoasca savarsirea faptelor, pentru a beneficia de reducerea pedepsei cu o treime. Acesta a anuntat inca de la termenul anterior, care a avut loc in urma cu trei zile, ca urmeaza sa aleaga procedura simplificata. Aceasta procedura prevazuta de noul Cod de procedura penala echivaleaza cu recunoasterea in intregime a probelor din faza de urmarire penala, fara sa mai fie administrate probe noi. In schimb, cei care apeleaza la aceasta procedura vor primi o pedeapsa cu limitele reduse cu o treime fata de cele din Codul penal.

  Del Gatto Renato are mai multe boli care i-au subrezit sanatatea si a dorit sa mearga pe aceasta procedura simplificata, la sfatul avocatului sau. A sperat sa iasa din dosar la primul termen de judecata. Numai ca, ieri, judecatorii i-au respins cererea de a merge de procedura simplificata. Aceasta respingere vine si ca urmare a faptului ca Del Gatto Renato voia doar sa scape de proces, indiferent de urmari. In realitate, in declaratia data timp de doua ore in fata instantei, a sustinut ca este nevinovat. Pentru ca era un nonsens sa dea o declaratie in care sa-si apere nevinovatia si in acelasi timp sa recunoasca faptele retinute in rechizitoriu, presedintele completului de judecata i-a refuzat recunoasterea.

  Mai mult, se pune in discutie o alta chestiune destul de sensibila: daca judecatorul observa ca nu sunt probe impotriva unui inculpat care vrea sa recunoasca savarsirea faptelor asa cum au fost ele descrise de procuror, ar putea sa respinga aceasta procedura. Practic, se pot intampla cazuri in care, de frica unor pedepse exagerate, neavand incredere in justitie, oamenii sa recunoasca chiar si fapte pe care nu le-au savarsit, doar pentru a scapa de proces si a primit pedepse cu suspendare. Del Gatto Renato a povestit ieri, ca judecatorul Anton refuza chiar si sa-i fie platite cafelele la restaurant. Italianul voia sa deschida o afacere in Republica Moldova si intentiona sa o puna pe concubina judecatorului sa se ocupe de acel proiect.

   

  Grefiera: “nu am urmarit sa-l avertizez, pentru ca nu aveam de ce sa fac acest lucru”
  Tot ieri, judecatorii au audit-o pe Mihaela Prelipcean, o grefiera de la Judecatoria Iasi care a fost arestata preventiv in acest dosar. Aceasta a sustinut ca nu a incercat niciodata sa-l ajute pe judecatorul Anton sau sa-i furnizeze informatii despre o ancheta care il viza. “Anchetatorii au incercat sa ma constranga sa port aparatura de inregistrare si sa-l inregistrez pe Dan Anton. Nu am urmarit sa-l avertizez pentru ca nu aveam de ce sa fac acest lucru”, a spus Mihaela Prelipcean. La termenul anterior, a fost audiata Marina Moglan, concubina lui Anton. In schimb, procurorii de la DNA au o alta varianta cu privire la situatiile negate de acuzati la aceste audieri.

  “Începand cu data de 18 septembrie 2014, între inculpatii Anton Dan, concubina acestuia Moglan Marina si inculpatul Del Gatto Renato, om de afaceri din Italia, au avut loc mai multe întalniri al caror subiect îl constituia facilitarea intrarii si dezvoltarii unor investitii în infrastructura pe piata din Republica Moldova, de catre acesta din urma. Aceste tatonari s-au concretizat în cursul lunii august 2015, cand inculpatul Del Gatto Renato i-a promis magistratului Anton Dan o suma consistenta, dar neprecizata de bani, pentru sine, si un post de conducere într-o institutie financiara, pentru inculpata Moglan Marina. Inculpatul Anton Dan a fost de acord cu «oferta» omului de afaceri, angajandu-se ca va interveni în acest sens, atat pe langa o persoana influenta din cadrul Parlamentului Republicii Moldova, cat si pe langa unii membri din guvernul acestui stat. Cei doi inculpati chiar i-au intermediat omului de afaceri o întalnire cu unul dintre ministrii guvernului din Republica Moldova”, au completat procurorii. In schimb, martorii audiati de comisia rogatorie nu povestesc de asemenea intelegeri. Restul acuzatiilor vizeaza modul in care Dan Anton ar fi protejat-o pe Marina Moglan si pe copii acesteia, de fostul sot.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here