Acasă Istorie Dezvaluiri Buna Ziua Iasi : REVOLTATOR! Veolia a primit…

Buna Ziua Iasi : REVOLTATOR! Veolia a primit…

134
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

REVOLTATOR! Veolia a primit “bonus” de 20 milioane de euro din partea statului roman. A luat ilegal o suma impresionanta de bani

Cristian Puscas si Madalin Mihailovici

• Corporatia franceza, care administreaza doua sisteme de termoficare publice din tara, incaseaza sume impresionante de la statul roman sub forma de “bonus”, acordat termocentralelor care produc energie in cogenerare de inalta eficienta • Numai pe parcursul anului trecut, Veolia a incasat la Iasi un bonus de 27 milioane lei, iar la Ploiesti alti 61 milioane de lei sub forma de bonus, banii venind pe filiera Agentiei Nationale de Reglementare in domeniul Energiei • Controalele ulterioare au aratat faptul ca o mare parte din acesti bani au fost incasati ilegal de la stat, iar acest lucru se intampla anual, pentru ca Veolia raporteaza valori mai mari fata de cifrele reale, tocmai pentru a incasa mai multi bani de la stat

Zeci de milioane de euro intra anual in buzunarele francezilor de la Veolia pentru producerea de energie in cogenerare de inalta eficienta, iar asta fara ca sumele primite de acestia sa fie investite mai apoi in sistemele publice sau in micsorarea tarifelor practicate clientilor, asa cum impune legea.

Pe parcursul anului trecut, mai precis in perioada ianuarie – decembrie 2017, SC Veolia Energie Iasi SA a primit de la statul roman o suma de 27.132.200 lei, sub forma de bonus de cogenerare pentru furnizarea energiei electrice in sistemul national.

Practic, pe langa incasarile realizate de la clientii din Iasi prin vanzarea de energie termica, Veolia a primit si un bonus de 27.132.200 lei de la ANRE.

Mai mult, societatea franceza care opereaza sistemul de termoficare din Ploiesti, SC Veolia Energie Prahova SRL, a incasat un bonus de 61.994.510 lei. In total, compania franceza a incasat aproape 90 de milioane de lei, adica aproximativ 20 de milioane de euro.

Citeste si : REVOLTATOR! Se taie in bucati si se vinde la fier vechi! A inceput dezmembrarea unui colos industrial al Iasului

Un milion de lei incasat ilegal de Veolia de la stat

În trimestrul I al anului 2018, conform art. 24 din HG nr. 1215/2009 privind stabilirea criteriilor si a conditiilor necesare implementarii schemei de sprijin pentru promovarea cogenerarii de înalta eficienta, ANRE a analizat daca, prin aplicarea schemei de sprijin pe perioada de evaluare 2017, producatorii de energie au incasat mai multi bani decat ar fi trebuit. În urma analizei, s-a descoperit ca mai multe societati au incasat bani in plus.

“Cuantumul supracompensarii determinat în cadrul analizei realizate de ANRE, în trimestrul I al anului 2018, este de 140.341,57 mii lei, respectiv 30.136 mii Euro la cursul de schimb valutar de 4,6569 lei/Euro, din data de 30 martie 2018. În cadrul analizei de supracompensare realizata în trim. I 2018 s-a înregistrat regularizare pentru un numar de 4 producatori: Societatea Veolia Energie Iasi SA – 2.509.019 lei; Societatea Veolia Energie Prahova SRL – 2.900.558 lei; Societatea Soceram SA – 77.098 lei; Societatea Rulmenti Bârlad SA – 573.700 lei. Cuantumul regularizarii determinat în cadrul analizei realizate de ANRE, în trimestrul I al anului 2018, este de 6.060.375 lei”, se precizeaza in Raportul de monitorizare al ANRE a schemei de sprijin, pentru promovarea cogenerarii bazate pe cererea de energie termica utila.

Citeste si : Inginerii financiare scandaloase! Planul prin care compania Veolia ii stoarce de bani pe ieseni. Actiunile au inceput deja. Cine ii apara pe oameni?

Se pregatesc sa vanda energie electrica de milioane de euro

Afacerea Veolia din Iasi ar putea exploda in urmatoarea perioada, iar asta pentru ca SC Veolia Energie Iasi a depus o cerere de licentiere de producere si furnizare a energiei electrice. ANRE a acceptat solicitarea Veolia Iasi pentru a se inscrie la bursa OPCOM (Operatorul Pietei de Energie Electrica din România), iar de acum poate vinde in mod direct energie electrica catre consumatori, asa cum face E.ON, Enel sau CEZ.

Citeste si : Compania Veolia este implicata intr-un nou caz de coruptie! Totul s-a intamplat sub nasul sefilor

Un aspect foarte important este faptul ca, in cazul licitatiei scandaloase prin care s-a incercat vanzarea patrimoniului CET SA, a fost instrainata si turbina DSL 50 de la CET Tudor Vladimirescu, aceasta fiind cea mai eficienta turbina folosita la nivelul Romaniei.

Drept urmare, Veolia a fost nevoita sa produca apa calda pentru clienti in timpul verii prin intermediul CAF 2, care nu produce insa energie in cogenerare.

Citeste si : Gasca penalilor care au pus mana pe banii iesenilor: Aceste personaje controversate controleaza una dintre cele mai mari corporatii din Iasi


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here