Acasă Informatii Informatii Primarie/Prefectura Buna Ziua Iasi : Scene scandaloase in Consiliul Judetean Iasi.

Buna Ziua Iasi : Scene scandaloase in Consiliul Judetean Iasi.

103
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

 Un consilier a fost demascat de fata cu toti colegii lui. Afacerile i-au fost demontate tocmai de la varful institutiei

Mircea Manolache

• Dezvaluiri uluitoare in plina sedinta a Consiliului Judetean Iasi • Cel mai controversat consilier judetean a fost demascat tocmai de unde se astepta mai putin • Presiunile pe care acesta le face la varful Executivului institutiei si asupra unor functionari publici au fost prezentate cu lux de amanunte tocmai de conducerea judetului •

Ultima sedinta a plenului Consiliului Judetean Iasi s-a transformat din nou intr-un circ ieftin. Protagonist principal a fost un ales judetean care a ajuns sa se certe ca la usa cortului cu ceilalti colegi din institutie. Totul dupa ce i-au fost scoase la iveala afacerile oneroase pe care le tot face in ultima vreme si care au ajuns sa acapareze tocmai cea mai importanta autoritate a judetului Iasi.

Consilierul judetean Mircea Manolache a fost deconspirat tocmai de sefii Consiliului Judetean Iasi, dupa ce a incercat, se pare, sa ajunga la unii functionari pentru a-si rezolva interesele. Totul a iesit la iveala chiar in sedinta de plen care a avut loc ieri.

Consilierul UNPR Mircea Manolache a reusit sa se faca de tot rasul in fata colegilor sai din Consiliul Judetean, dupa ce nu a stiut sa interpreteze un proiect de hotarare ce viza posibilitatea atragerii fondurilor europene pentru spatiul autoritatii din strada Vasile Alecsandri. Consiliul Judetean a aprobat demararea procedurilor pentru accesarea fondurilor europene la spatiul respectiv si transformarea cladirii in spatiu muzeal.

Desi ani la rand s-a vorbit ca acolo ar urma sa functioneze viitorul sediu al Consiliului Judetean, acest lucru nu a fost trecut in documente, prin urmare nu avea ce destinatie sa fie schimbata. Manolache nu a inteles acest lucru si a ajuns sa se contreze cu toata lumea, sustinand ca el este singurul care a inteles acest lucru.

“Ati spus ca aceasta cladire va avea o destinatie pentru sediul Consiliului Judetean Iasi. Vad ca aveti posibilitatea de a accesa fonduri pe Programul Operational Regional pentru continuarea lucrarilor. Mi se pare incorect in momentul de fata, pentru ca nu vad niciun punct de vedere de la Directia Tehnica, Directia Juridica, Economica si de Investitii. Avem lucrari la acest moment, iar dumneavoastra doriti sa mergem pe recuperarea sumelor din fonduri europene. Dam peste o dandana pe care nu o putem scoate si dam peste un proces pe care il putem pierde”, a sustinut Manolache.

Acuzatiile lui Manolache au atras insa nemultumirea lui Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi. Acesta nu a mai suportat vorbele lui Manolache si a rabufnit. “Nu schimbam nicio destinatie a cladirii. Dumneavoastra sunteti jurist? Se pare ca ati facut facultatea la fara frecventa”, a sustinut Maricel Popa.

Citeste si : INCENDIAR! Aceasta este adevarata fata a controversatului afacerist Mircea Manolache: disperarea l-a adus sa faca aceste gesturi extreme

Interese pe spatele Consiliului Judetean

Afacerile lui Manolache au fost insa scoase la iveala tocmai de Maricel Popa. Presedintele Consiliului Judetean Iasi a aratat ca Manolache a venit in repetate randuri la institutie pentru a-i determina pe oamenii de aici sa-i dea in concesiune o serie de terenuri ale judetului sau chiar sa-l ajute sa concesioneze activitatea de taximetrie in zona metropolitana a municipiului Iasi. Manolache nu a fost deloc iertat de Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi.

“Aici nu este ca la dumneavoastra la firma. Sa iei niste licente de la primarie si sa le dai cum vrei. Nu va mai permit nimic. Ati venit cu o cerere de concesionare a unor terenuri si nu sunt de acord cu acest lucru, dar si cu una de a extinde reteaua de taximetrie in zona metropolitana, pentru a obtine mai multe licente, lucru care nu este conform legii”, a spus Popa.

Asta arata cat se poate de clar care sunt de fapt interesele lui Mircea Manolache in Consiliul Judetean si de ce a ajuns acest personaj controversat sa fie la varful Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP) Iasi. Mircea Manolache este mentinut pe aceasta functie in ciuda anchetelor demarate in cadrul a doua dosare penale si care-l vizeaza direct. Spre exemplu, inca de anul trecut, Mircea Manolache s-a ales cu o plangere penala pentru ca a lovit o femeie. Incidentul a avut loc in luna august la service-ul Delcar din Nicolina, afacere patronata de Manolache.

In urma cu aproape trei ani, Mircea Manolache a fost protagonistul altei scene violente. Aflat la volanul unui autoturism, s-a indreptat spre sediul UNPR de pe Cuza Voda. In acel moment a vrut sa parcheze autoturismul intr-un loc nepermis. In zona se afla un politist local care i-a atras atentia ca trebuie sa se indrepte spre o parcare publica.

Citeste si : Mircea Manolache a transformat terenurile Consiliului Judetean in WC public – FOTO

Nervos, Manolache a calcat acceleratia, luandu-l pe capota si pe politistul local. Acest agresor sta bine mersi pe postul de sef al ATOP, structura formata din alesi judeteni, oameni din societatea civila, dar si din reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Cum este posibil ca oameni cu cariere impresionante in politie sa accepte sa fie colegi intr-o comisie condusa de un individ cu apucaturi de interlop? A venit timpul ca autoritatea judeteana sa ia masuri si sa ceara ca acest personaj sa fie schimbat din functie pentru a nu pata si mai mult imaginea judetului.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here