Acasă Informatii Informatii Primarie/Prefectura Buna Ziua Iasi : ULUITOR! O constructie gigant…

Buna Ziua Iasi : ULUITOR! O constructie gigant…

143
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

ULUITOR! O constructie gigant va aparea in apropierea campusului studentesc Tudor Vladimirescu din Iasi. Planurile au fost deja schitate

• Municipalitatea ieseana a luat in calcul o investitie de cateva milioane de euro, care ar putea schimba fata orasului • In calcul au fost luate doua zone amplasate relativ aproape una de cealalta • Noua constructie ar putea aduce beneficii uriase municipiului • Totul sta pe baza unei platforme industriale din municipiu

Un proiect gigant ar putea aparea in curand in municipiul Iasi. Acest obiectiv se numara deja printre cele mult asteptate de ieseni, proiectul fiind pasat de la o administratie la alta, fara prea multe rezultate si asteptari. Insa, lucrurile par sa se schimbe, iar sefii Iasului au decis sa ia taurul de coarne si sa treaca la implementarea proiectului.

Este vorba de proiectul noii sali polivalente din oras, o sala ce ar urma sa fie construita la standarde europene si care ar putea sa gazduiasca si alte competitii de anvergura. Proiectul a fost analizat de sefii administratiei iesene de ceva vreme si chiar au fost facute si primele planuri in acest sens.

Aparent, in calcul au intrat doua zone unde s-ar putea construi aceasta noua sala polivalenta din municipiu. Intr-o prima etapa se discuta ca aceasta constructie sa fie ridicata pe amplasamentul actualei Centrale Electrice de Termoficare (CET) din zona Tudor Vladimirescu.

De altfel, CET se afla intr-o gaura de ceva vreme, iar colosul industrial ar urma sa ajunga la fier vechi. In aceste conditii, se discuta intens ca pe amplasamentul de cateva mii de metri patrati sa ajunga la municipalitate, iar aici sa fie construita sala cu pricina. Cu toate acestea, zona are si un mic dezavantaj.

Platforma de la CET dispune de foarte putine locuri de parcare, iar nevoile pentru o sala polivalenta sunt ceva mai mari. Municipalitatea are insa si o alta optiune. Aparent, in calcul ar putea intra si zona actuala a garajului din Tudor Vladimirescu a Companiei de Transport Public (CTP). In aceasta zona sunt parcate autobuzele CTP, iar suprafata este una extrem de generoasa.

Sefii primariei au luat in calcul si o asemenea varianta pentru sala polivalenta, iar garajul CTP ar urma sa fie mutat pe platforma CET ulterior. In plus, zona garajului are o alta deschidere la strada, iar accesul ar fi mult mai usor. De asemenea, si numarul locurilor de parcare ar fi mult mai mare, aceasta urmand a fi folosita si in lipsa competitiilor sportive derulate la noua sala polivalenta.

Cele doua variante inca se afla in analiza la nivelul municipalitatii iesene, o decizie finala urmand a fi luata in perioada urmatoare. In plus, si iesenii ar putea sa vina cu propuneri pentru a vedea care din cele doua zone ar fi mai potrivite pentru constructia unei asemenea sali polivalente, necesare pentru intreg orasul.

Citeste si: O noua sala polivalenta in Iasi. Va avea peste 16.000 locuri

Cu ce se lauda Iasul

O data certa nu a fost insa avansata in niciun fel. De altfel, initial, s-a discutat despre constructia unei arene impresionante, cu o capacitate de 16.000 locuri, in zona Moara de Vant, constructie ce urma sa fie ridicata in apropierea viitorului Spital Regional de Urgente. Costurile sunt insa foarte mari, iar investitia a fost pasata de autoritatile centrale de la una la alta.

In aceste conditii, primaria a luat tot mai mult in calcul constructia unei arene de dimensiuni mai mici, care sa fie ridicata in apropiere de zona industriala. Aceasta sala ar putea avea pana la 7.000 locuri si ar costa doar cateva milioane de euro, suma ce poate fi suportata si din bugetul propriu.

Un exemplu pe care l-ar putea urma primaria ieseana este arena polivalenta din Cluj-Napoca. Sala poate adaposti peste 7.000 de spectatori in cazul unei competitii sportive si chiar 10.000 de oameni pe gradene si in picioare in cazul unui concert. Sala din Cluj a costat 70 milioane lei (aproximativ 15 milioane de euro).

Citeste si: Primul pas pentru modernizarea de la Sala Polivalenta. Este nevoie doar de votul consilierilor locali

Actuala sala polivalenta din zona centrala a Iasului poate gazdui doar pana la 2.000 de spectatori. Sala este insa depasita din toate punctele de vedere. Pentru a putea totusi sa gazduiasca competitii sportive, primaria a investit in montarea unui parchet nou si a altor investitii minimale.

Primaria a investit aproape 300.000 lei pentru un parchet masiv de artar, produsul fiind adus din Statele Unite ale Americii. Insa, pentru un oras de talia Iasului, este prea mica o asemenea investitie, iar o noua sala polivalenta este mai mult decat necesara.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Please enter your comment!
Please enter your name here