Acasă Colţul specialistului Constructor CATHEDRAL PLAZA – MAI POT FI...

CATHEDRAL PLAZA – MAI POT FI NEGOCIERI DUPA O HOTARARE JUDECATOREASCA DEFINITIVA ?

314
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Milllenium Building Development, proprietarul Cathedral Plaza, susţine în continuare dialogul cu Arhiepiscopia Romano-Catolică şi autorităţile competente în scopul soluţionării pe cale amiabilă a situaţiei clădirii, lucru perfect posibil în condiţiile în care Cathedral Plaza a fost construită legal şi nu a ameninţat în niciun moment integritatea clădirilor învecinate.

Millennium Building Development precizează că această clădire îndeplineşte cele mai înalte standarde de calitate şi siguranţă în construcţii. Clădirea este indubitabil legală, autorizaţia de construcţie fiind emisă de către Primăria Sectorului 1, cu respectarea tuturor prevederilor legale, şi fiind valabilă pe toată durata construcţiei. Precizăm că decizia de anulare a autorizaţiei, la zece zile după ce a avut loc recepţia clădirii, s-a luat pe motive de necompetenţă a emitentului. Instanţa a afirmat că autorizaţia trebuia emisă de Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi nu de Primăria Sectorului 1, deşi Consiliul General a recunoscut că nu a emis niciodată autorizaţii de construcţie şi nici nu are în structură personal calificat în acest sens.

Millennium Building Development consideră că pentru neclaritatea legată de autoritatea competentă în emiterea autorizaţiei de construcţie nu poate fi făcut responsabil investitorul.

Pe parcursul lucrărilor de construcţie au fost luate măsuri deosebite pentru protejarea monumentului aflat în vecinătate, Catedrala Romano-Catolică. Arhitectura clădirii a fost gândită în acord cu reprezentanţii Arhiepiscopiei Romano-Catolice, astfel încât aceasta să pună în valoare instituţia de cult învecinată. De altfel, numele noii construcţii, Cathedral Plaza, dovedeşte un interes deosebit al investitorului pentru punerea în valoare a lăcaşului de cult. Amintim, de asemenea, că pe tot parcursul construcţiei Millennium Building Development s-a consultat permanent cu toţi vecinii săi, având încă de la început acordul ARCB.

Pentru compania Millennium Building Development este inexplicabilă poziţia actuală a ARCB de vreme ce a fost dovedit prin acte şi expertize tehnice de specialitate că siguranţa construcţiei şi a vecinătăţilor nu a fost pusă niciun moment în pericol.

Mai mult, procedura legală iniţiată de proprietarul clădirii pentru autorizarea acesteia va dovedi că nu există niciun impediment legal său tehnic ăn recunoaşterea drepturilor companiei ca proprietar de bună-credintţă asupra acestei construcţii.

În opinia noastră, simpla abordare a temei demolării unei clădiri legale, care aduce taxe şi impozite la bugetul local şi creează locuri de muncă, este extrem de dăunătoare şi riscantă atât din punctul de vedere al siguranţei monumentului din vecinătate, cât şi al costurilor pe care le implică o astfel de acţiune.

Astfel, demolarea ar aduce bucureştenilor daune directe de peste 70 milioane de euro, reprezentând atât costurile operaţiunii, cât şi daunele pe care Primăria Municipiului Bucureşti va trebui să le plătească proprietarului.

Millennium Building Development subliniază că avem de-a face cu un conflict de vecinătate generat de schimbarea poziţiei ARCB pe fondul, se pare, al unor neînţelegeri cu vechii proprietari ai Millennium Building Development, neînţelegeri pe care noii proprietari doresc să le soluţioneze.

Proprietarul Cathedral Plaza îşi reafirmă, de asemenea, speranţa că Primăria Municipiului Bucureşti va acţiona în beneficiul bucureştenilor şi va soluţiona cererea sa de intrare în legalitate a clădirii, prin emiterea unei noi autorizaţii de construire.

În baza tuturor acestor argumente, compania subliniază încă o dată că este un investitor de bună-credinţă şi îşi oferă întregul suport pentru găsirea unei soluţii benefice tuturor părţilor implicate.

 


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here