Cenaclul literar-muzical „Marin Preda”, bonus Mircea Vintilă

0
428
indrăgitul compozitor si interpret Mircea Vintilă
Raspandeste cu incredere
 • 37
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
  38
  Shares

[TS-VCSC-Youtube seperator_1=”” content_youtube=”https://youtu.be/tYsJD8z8Qzg” content_youtube_trigger=”image” content_youtube_image=”78569″ content_youtube_title=”Cenaclul Literar-Mezical “Marin Preda“ – editia a II-a” seperator_2=”” seperator_3=”” seperator_4=”” el_file=””]
indrăgitul compozitor si interpret Mircea Vintilă
indrăgitul compozitor si interpret Mircea Vintilă

A doua editie a Cenaclului literar-muzical „Marin Preda” a fost găzduită de Casa de cultură a Studentilor din Bucuresti,  in ziua de 12 Noiembrie 2015; s-au citit poezii si proză scurtă, apoi a cântat pentru studenti si public indrăgitul compozitor si interpret Mircea Vintilă.Partener media al manifestării a fost Jurnalul Bucurestiului .

Doi tizi simpatici,Capi di tutti capi, "jupânii" de la Jurnalul Bucurestiului :prof.dr. Iliescu Nicolae (dreapta), scriitor, secretar stiintific al Academiei Române si economistul Nicolae Iliescu(stânga), care imi arată aici aricii de la buzunare, semn că termenul de economist vine de la verbul "a economisi".
Doi tizi simpatici,Capi di tutti capi, “jupânii” de la Jurnalul Bucurestiului :prof.dr. Iliescu Nicolae (dreapta), scriitor, secretar stiintific al Academiei Române si economistul Nicolae Iliescu(stânga), care imi arată aici aricii de la buzunare, semn că termenul de economist vine de la verbul “a economisi”.

Am inteles de la organizatori că a fost o prezentă a publicului peste asteptări, cvadruplă fată de editia inaugurală, ăsta e un semn bun. Sala Mare a Casei de cultură a Studentilor (neasteptat de cochetă si generoasă ca spatiu) a găzduit evenimentul incepând cu orele 19.

Afisul evenimentului
Afisul evenimentului

 

 

Amfitrion a fost domnul Mihai Bogatu, care l-a invitat pe prof.dr. Iliescu Nicolae , scriitor, secretar stiintific al Academiei Române, Redactor Şef al Suplimentului Cultural – Jurnalul Bucureştiului să tină o alocutiune.

Amfitrionul evenimentului: domnul Mihai Bogatu
Amfitrionul evenimentului: domnul Mihai Bogatu

 

Au participat autori din Drobeta Turnu-Severin, dar si din Bucuresti.Ne-au recitat :Gabriela-Mimi Boroianu si Dănut Desliu (director al Revistei “Steaua Severinului”,domnul respectiv ne-a si cântat) din Drobeta Turnu-Severin; Rodica Oniga, fost jurnalist, ne-a recitat din volumul dumneaei “Intamplare la marginea Pămantului; Georgiana Bărbulescu, fost profesor de chimie si traducător de limbă portugheză ( inspirată de Amália Rodrigues) ne-a citit proză scurtă din volumul “Pretul libertătii”.

Gabriela-Mimi Boroianu
Gabriela-Mimi Boroianu

Dănut Desliu , director al Revistei “Steaua Severinului”
Dănut Desliu , director al Revistei “Steaua Severinului”

 

 

 

 

 

Rodica Oniga
Rodica Oniga

Georgiana Bărbulescu
Georgiana Bărbulescu

 

 

 

 

 

 

A fost organizată chiar si o tombolă cu mici premii, domnisoara din fata mea a extras si biletul cu numele meu, ca să vezi cum mai câstigă omul câte ceva: o carte tipărită acum 12 ani, intitulată “Corifei pe scena natională” de Ionut Niculescu, despre actorii TNB; interesantă, am răsfoit-o in metrou, in drum spre casă.Multumesc.

 

 

Doru Iamandi, directorul Casei de cultură a Studentilor din Bucuresti
Doru Iamandi, directorul Casei de cultură a Studentilor din Bucuresti

Extragerea numelor câstigătoare la tombolă
Extragerea numelor câstigătoare la tombolă

 

 

 

 

 

 

A urmat regalul serii: recitalul indrăgitului compozitor si interpret Mircea Vintilă. Piese vechi si frumoase, din repertoriul dumnealui si a formatiei de care mi-aduc aminte cu plăcere, recte “Pasărea Colibri”, adică Mircea Baniciu, Mircea Vintilă, Vlady Cnejevici si regretatul Florian Pittiş.Fascinant. M-au impresionat tinerii studenti si tinerele studente , le-as fi putut fi tată si Mircea Vintilă bunic, atunci cand fredonau melodiile, ale căror versuri le stiau pe de rost. Asta inseamnă că valoarea rămane perenă, atunci cand apartine meritocratiei. Poate iau aminte si vedetele de carton de astăzi, intens mediatizate si repede uitate.O plăcere să vă cunosc maestre Mircea Vintilă, mărturisesc că in adolescentă nu eram chiar un fan, eram mai spre Sfinx si Iris, precum si meloman veritabil: Ateneu, Operă si Operetă, dar aseară m-ati cucerit definitiv cu vocea domniei voastre si cu dăruirea pe scenă, caracteristică dealtfel oricărui mare artist.
A treia editie a Cenaclului literar-muzical „Marin Preda” va fi organizată pe 10 Decembrie 2015, in aceeasi locatie. Nici nu stiti ce pierdeti neparticipând. Felicitări tuturor.

Pentru conformitate si eternitate : Claudiu Victor Gheorghiu , pictor iconar, istoric; consilier al Comitetului Director al Asociatia Filiala Arta Religioasa si Restaurare a UAP a Uniunea Artiștilor Plastici din România ; redactor al paginii de Cultură a ziarului Jurnalul Bucurestiului . 12 Noiembrie 2015.


Raspandeste cu incredere
 • 37
 •  
 •  
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
  38
  Shares

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here