cetateanul.net : Apa caldă a bucureștenilor, prilej de scandal politic.

  95
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

   Contre Liviu Dragnea-Ovidiu Raețchi

  Apa caldă de la robinetele bucureștenilor a devenit prilej de scandal politic între PSD și PNL, în avanpremiera campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Președintele PSD, Liviu Dragnea, acuză o conspirație liberală, iar penelistul Ovidiu Raețchi spune că Gabriela Firea trebuie să vină cu o soluție viabilă.

  Președintele PSD, Liviu Dragnea, susține că „partea liberală din guvernul tehnocrat” exercită o presiune asupra Primăriei Capitalei, prin „amenințările de la ELCEN”, potrivit cărora bucureștenii vor rămâne fără apa caldă și căldură.

  „Sunt deja de notrietate ameninţările de la ELCEN către Primăria Capitalei, de fapt către bucureşteni că vor fi lăsaţi fără apă caldă şi căldură. În opinia mea, este o presiune din partea părţi liberale din guvernul tehnocrat către ELCEN pentru a pedepsi bucureştenii că au îndrăznit să voteze cu PSD la alegerile locale. Se cere Primăriei Capitalei să plătească în câteva zile o datorie acumulată în zece ani, în condiţiile în care doamna primar a avut întâlniri cu ministrul Energiei şi cu conducerea ELCEN şi care au dat asigurări că nu-şi vor permite sau nu se vor gândi să pedepsească bucureştenii”, a precizat Liviu Dragnea, la începutul ședinței Biroului Permanent Național (BPN) al partidului.

  Declarația liderului socialist vine după ce Electrocentrale Bucureşti a anunţat marţi că 40% din locuitorii Capitalei vor rămâne fără apa caldă dacă societatea nu achita către Distrigaz o datorie de peste 147 milioane de lei. ELCEN a acumulat datorii din cauza că RADET nu şi-a plătit restanţele.

  Apa caldă, pe partea liberală

  Replica liberalilor nu s-a lăsat așteptată. Vicepreşedintele PNL Bucureşti, deputatul Ovidiu Raeţchi, fost candidat la Primăria Sectorului 5, a declarat că este de datoria actualului primar general, Gabriela Firea, să propună o soluţie viabilă pe termen lung pentru rezolvarea situaţiei RADET-ELCEN.

  Liberalul a punctat că PSD trebuie să-şi asume eşecul pentru starea actuală a sistemului de termoficare, în condiţiile în care a condus administraţia bucureşteană şi Executivul timp de aproape patru ani, începând cu 2012. „În doar câteva zile, jumătate din locuitorii Capitalei pot rămâne fără apa caldă, după ce Distrigaz a decis limitarea debitului de gaze naturale către ELCEN din cauza datoriilor. Din declaraţiile publice, primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, încearcă să paseze întreaga răspundere pentru situaţia financiară dezastruoasă de la nivelul RADET-ELCEN către Ministerul Energiei şi Guvernul condus de Dacian Cioloş. Aş vrea să îi amintesc doamnei Firea că PSD, partidul din care face parte, a condus Primăria Capitalei prin Sorin Oprescu din 2012 până când au început problemele sale cu legea. De asemenea, PSD a condus şi Executivul, tot din 2012 până în noiembrie 2015. Nu cred că avem nevoie de o dispută politică, aşa cum sunt convins că noul primar al Capitalei înţelege că bugetul Bucureştiului nu este un sac fără fund. Dincolo de achitarea datoriilor RADET, aştept ca Gabriela Firea să vină cu o strategie fezabilă pentru rezolvarea acestei probleme”, a declarat Raețchi la Adevărul Live.

  Deputatul liberal a adăugat că Gabriela Firea trebuie să prioritizeze rezolvarea situaţiei RADET-ELCEN fără a da vina pe „greaua moştenire”. „Situaţia care se preconizează peste câteva zile se poate repeta în câteva săptămâni, atunci când vremea se va înrăutăţi şi bucureştenii riscă să rămână în plină iarnă fără apa caldă sau căldură. În plus, sistemul de termoficare este învechit, poate ceda oricând şi necesită un plan de investiţii. Gestionarea ineficientă a banilor publici din timpul administraţiei Oprescu, în ciuda faptului că au existat propuneri şi discuţii numeroase despre rezolvarea problemei majore RADET- ELCEN a contribuit semnificativ la situaţia de criză în care ne aflăm la ora actuală. În mod cert, Primăria Generală a Capitalei condusă preponderent de PSD în ultimii patru ani trebuie să îşi asume acest dezastru şi mă aştept ca Gabriela Firea să vină rapid cu o soluţie pe termen lung. Cu siguranţă, este convenabil să fugi de răspundere, să dai vina pe Guvernul Cioloş, dar câştigarea Primăriei Capitalei presupune prioritizarea rezolvării situaţiei RADET-ELCEN”, a conchis vicepreşedintele PNL Bucureşti.

  Ce „uită” să spună Ovidiu Raețchi

  Ovidiu Raețchi spune însă doar jumătate din adevăr atunci când afirmă că Primăria Capitalei a fost condusă de PSD în ultimii patru ani.

  Adevărul istoric este că alegerile din 2012, inclusiv cele locale și inclusiv cele de la București, au fost câștigate de USL, alianță formată din PSD și PNL, partidul din care face și făcea parte Raețchi. Iar Sorin Oprescu a fost susținut de USL, chiar dacă acum, după problemele cu legea ale fostului primar, de el se dezic atât PSD (inclusiv Gabriela Firea), cât mai ales PNL.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here