cetateanul.net : Au irosit degeaba banii cetățenilor !

  90
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Lia Olguța Vasilescu și Florin Cârciumaru rămân în Parlament

  Au trecut abia șase luni de la alegerile locale, în urma cărora Lia Olguța Vasilescu și Florin Cârciumaru au obținut din nou mandate de primari la Craiova, respectiv Târgu Jiu. Cu toate acestea, cei doi vor rămâne în Parlament, după cum a dictat Liviu Dragnea, irosind astfel banii cetățenilor din cele două orașe pe organizarea de noi alegeri locale.

  Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marţi că aleşii locali social-democraţi care au candidat la alegerile parlamentare şi au câştigat mandate vor rămâne în Legislativ şi vor renunţa la funcţiile de la nivel local.

  „Ei nu au candidat ca să tragă lista, că nu a tras lista nimeni dintr-un judeţ. Din moment ce au mers în campanie şi au vorbit cu oamenii şi le-au spus oamenilor să aibă încredere în ei, atunci vor rămâne aici în Parlament”, a spus Dragnea.

  Atunci când și-a anunțat candidatura la alegerile parlamentare, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, spunea exact contrariul, anume că nu va renunţa la mandatul de primar al municipiului Craiova şi că doreşte doar să atragă voturi pentru lista PSD.

  Marți, cu câteva ore înainte de anunțul lui Liviu Dragnea, vicepreşedintele PSD Lia Olguţa Vasilescu spunea, la Parlament, că deocamdată păstrează funcţia de deputat, urmând să aibă o discuţie în acest sens cu liderul partidului, precizând că va face ceea ce i se cere deoarece este ”un soldat disciplinat al partidului”.

  ”Încă nu m-am decis, am termen de 15 zile ca să îmi declar starea de incompatibilitate şi apoi încă 30 de zile ca să pot să optez. Deocamdată nu am luat nicio decizie, dar mi-am făcut toate formalităţile. Nu am decis până acum, pentru că trebuie să am o discuţie cu domnul Dragnea, eu sunt soldat disciplinat al partidului şi ce mi se va spune să fac, asta voi face”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la centrul de primire a deputaţilor nou aleşi.

  În situația edilului Craiovei se mai află și primarul din Târgu Jiu, pesedistul Florin Cârciumaru. Prin rămânerea în Parlament, cei doi primari vor căpăta și imunitate, de care au neapărată nevoie, având în vedere că sunt învinuiți în dosare penale.

  Lia Olguța Vasilescu a fost săltată de procurorii DNA chiar înainte de alegerile locale, într-un dosar care vizează finanțarea ilegală a campaniei sale electorale.

  În ceea ce-l privește pe Florin Cârciumaru, Agenția Națională de Integritate a sesizat Direcția Națională Anticorupție cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii asimilată infracțiunilor de corupție precum și a infracțiunii de conflict de interese.

  În calitate de ordonator de credite, Florin Cârciumaru a semnat mai multe documente în beneficiul SC Pres Sanitas SRL Târgu Jiu, societate de la care fiica sa, Călinoiu Eugenia Florinela, a achiziționat, în anul 2010, prin mandatar Cârciumaru Florin, un imobil la prețul de 70.200 lei.

  Imobilul fusese cumpărat anterior, în anul 2007, de către această societate comercială cu prețul de 270.000 Lei. Astfel, Florin Cârciumaru a semnat trei programe de investiții din bugetul local, prin care s-au alocat fonduri pentru lucrarea „Rețea canalizare menajeră str. Constantin Dobrogeanu Gherea, Mun. Târgu Jiu”, precum și un contract de lucrări încheiat între Primăria Târgu Jiu și aceeași Pres Sanitas SRL (11 documente întocmite pe parcursul  procedurii de achiziție, premergătoare semnării contractului de lucrări, un act adițional la acest contract, șase documente întocmite pe parcursul procedurii premergătoare semnării actului adițional precum și șase ordonanțări de plată).

  Valoarea totală a beneficiului obținut de către  Pres Sanitas SRL a fost de 133.509,7 lei (aprox. 29.446,3 euro).


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here