cetateanul.net : Se amplifică războiul matematicienilor de la USR.

  112
  1
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Sergiu Moroianu, soțul lui Clotilde Armand, exclus din partid

  Scandalul de la USR continuă. După ce a criticat public conducerea formațiunii, din cauza asocierii cu imaginea miliardarului american George Soros, Sergiu Moroianu, soțul consilierei la Sectorul 1 Clotilde Armand, a fost dat afară din partid.

  Sergiu Moroianu era membru al comisiei de arbitraj în Uniunea Salvați România și este de formație matematician, la fel ca președintele USR, Nicușor Dan. El a fost exclus din partid, în urma unei decizii luate vineri seara de Biroul Național al formațiunii politice.

  „USR a luat decizia să-l excludă pe Sergiu Moroianu din partid. Acesta a prejudiciat grav imaginea USR, fapt incompatibil cu statutul de membru. Biroul Național al USR a constatat că Sergiu Moroianu a încălcat articolul 13 litera c din Statut care prevede că un membru are îndatorirea să nu prejudicieze, prin luări de poziții publice, imaginea Uniunii Salvați România și a decis vineri excluderea lui din partid”, a informat USR, prin intermediul unui comunicat dat publicității sâmbătă.

  Decizia a fost luată după ce Sergiu Moroianu a exprimat pe Facebook o serie de critici la adresa șefului campaniei electorale al formațiunii, Matei Păun, dezaprobând modul în care au fost alocate fondurile în timpul campaniei, dar și felul în care partidul a reacționat la criticile aduse de adversarii politici, privind o posibilă apropiere de George Soros. USR a apreciat că prin luările sale de poziție, Moroianu a prejudiciat în mod grav imaginea partidului.

  „USR a constatat că intervenția publică a lui Sergiu Moroianu a fost preluată în mass-media în zeci de articole, știri și emisiuni TV, într-un context negativ pentru partid, fapt care a prejudiciat grav imaginea Uniunii și eforturile depuse de membrii și simpatizanții USR în campania electorală. Sergiu Moroianu a refuzat să se prezinte la ședința Biroului Național, la care a fost invitat cu 48 de ore înainte, așa cum prevede statutul, pentru a-și proba acuzațiile. De asemenea, BN i-a oferit lui Sergiu Moroianu posibilitatea să prezinte dovezile în scris dacă nu poate participa fizic la sedința Biroului Național, posibilitate pe care acesta nu a folosit-o”, se arată în comunicatul USR.

  USR a mai precizat că intervenția lui Sergiu Moroianu a fost „lipsită de etică și a adus prejudicii grave imaginii partidului prin lansarea unor acuzații false și calomnioase în spațiul public”, iar persoanele care afirmă lucruri „deosebit de grave, false, pe care nu le pot proba”, devin incompatibile cu statutul de membru și cu valorile USR.

  „Sergiu Moroianu s-a folosit pentru a ataca partidul de invenția propagată de adversari în campania josnică de denigrare a USR, asocierea cu George Soros. Tot pe această pseudotemă, a acuzat în mod direct și fals unul dintre vice-președinții USR, pe Roxana Wring”, a menționat USR.

  În ce privește acuzațiile lui Moroianu legate de cheltuirea netransparentă și discreționară a fondurilor destinate campaniei electorale, USR a replicat că a făcut publice veniturile și cheltuielile, precum și structura cheltuielilor, urmând ca bilanțul complet să fie făcut public după finalizarea și depunerea actelor la AEP de către mandatarii financiari. „Dovada faptului că banii au fost cheltuiți chibzuit este suma de 50.000 de lei plătită pentru sondajul de opinie comandat în campania electorală, ceea ce a reprezentat aproximativ 2% din cheltuielile totale. Cele mai mari cheltuieli din campanie au fost pentru infrastructură (corturi, pliante, servicii poștale, producție, distribuție)”, se mai arată în comunicat.

  În contextul în care Sergiu Moroianu a precizat că șeful de campanie, Matei Păun, ar urma să fie plătit cu o sumă consistentă, USR a replicat că acesta a activat voluntar și nu va fi remunerat nici pentru campania de la locale, nici pentru cea de la parlamentare. USR a replicat și acuzațiilor legate de faptul că Păun ar fi declanșat o campanie de denigrare și sabotaj la adresa lui Clotilde Armand.

  „Invitațiile media au venit cu precădere pentru candidații pentru Parlament, USR promovându-i pe aceștia. Clotilde Armand, care nu fost candidat pentru Parlament, a fost prezentă în mass-media în timpul campaniei electorale. De altfel, Clotilde Armand a fost prezentă la acțiunile filialelor locale, inclusiv la cele care implicau apariții media. În opoziție cu afirmația lui Sergiu Moroianu, Clotilde Armand a fost cea care l-a cooptat și propus pe Matei Păun în echipa de campanie, în luna februarie 2016. În ceea ce privește rezultatul alegerilor de la București, la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, USR a obținut cu 35.000 mai multe voturi decât la alegerile locale din 5 iunie 2016”, a conchis USR, în contextul în care Moroianu precizase că rezultatul USR la parlamentare este mai mic decât cel de la alegerile locale.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  1 COMENTARIU

  1. Acum urmeaza DIVORTUL! Cu tamtam mare si galagios!
   Cine nu e cu cu soros trebuie exclus, alungat, marcat cu ferul rosu si pus la zid!
   Ca e rau si nu il pupa in fund pe maretul soros asa cum face zilnic Plicusor Ban!

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here