Acasă Informatii Informatii Politie/Procuratura cetateanul.net : Șoc ! Parașute necertificate și salturi ilegale la Clinceni !

cetateanul.net : Șoc ! Parașute necertificate și salturi ilegale la Clinceni !

246
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Instructorul care a sărit cu handbalista Andreea Nica, cercetat pentru ucidere din culpă

handbalista
Accidentul în care a murit Andreea Nica s-a petrecut în cadrul unor salturi organizate ilegal

Surse juridice au dezvăluit, pentru Cetățeanul.net, că accidentul de paraștism în care și-a pierdut viața Andreea Nica s-a produs în circumstanțe care denotă o mare de ilegalități!

Parașutele nu aveau documente care să ateste că erau apte pentru zbor, parașutistul care a provocat accidentul nu era licențiat legal, iar parașuta acestuia a fost „sustrasă” organelor penale și reparată fără a fi fost expertizată, cu complicitatea șefului Serviciului Investigații din cadrul Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile.

Instructorul de zbor care a supraviețuit accidentului este cercetat pentru ucidere din culpă. Membrii familiei lui Gigi Boeru, proprietarii TNT Brothers sunt șui ei urmăriți penal pentru ucidere din culpă, dar și pentru evaziune fiscală.

Citește și „Culoarul morții” la Clinceni! Al doilea caz #Colectiv, la Ministerul Transporturilor! Ce vinde firma lui Gigi Boeru

Ultimul zbor al handbalistei din Slobozia

Nica
Andreea Nica nu a avut habar că parașutele nu sunt verificate și certificate legal

În urmă cu un an, pe 18.10.2015, Asociația Sportivă TNT Brothers a organizat un salt cu parașuta pe Aerodromul Clinceni, la care au participat 10 persoane, prin care și handbalista din Slobozia, Andreea Nica. Aceasta a sărit în tandem cu instructorul Adrian Constandache, urmată la scurt timp de Daniel-Alexandru Floroiu, care avea sarcina de a filma saltul handbalistei.

În jurul orei 09,20, chiar înainte de a ateriza, la o înălțime peste 40 metri față de sol, Floroiu a intrat peste tandemul format din Andreea Nica și instructorul Adrian Constandache. Parașuta folosită de Floroiu Daniel-Alexandru s-a încurcat cu aceea folosită de tandem iar cele trei persoane au intrat în cădere liberă. În urma impactului violent cu solul, a supraviețuit doar instructorul Adrian Constandache. Andreea Nica și Floroiu Daniel-Alexandru au decedat. Din partea Asociației Sportive TNT Brothers, era prezent în ziua accidentului, pe Aerodromul Clinceni, Dragoș-Marian Boeru, membru al Asociației din care mai fac parte tatăl său Gheorghe Boeru, și fratele Bogdan Eugeniu.

Saltul a fost făcut cu parașute necertificate

Nica
Cel care a provocat accidentul, Dan Floroiu, nu avea licență de parașutist valabilă în România

Ancheta efectuată de procurorii Curții de Apel București a dezvăluit fapte extrem de grave! Pentru a putea fi folosite în România, parașutele trebuie să dețină un certificat de navigabilitate. Parașutele utilizate de Floroiu și de tandemul Adrian Constandache – Andreea Nica Andreea nu dețineau certificate de navigabilitate, adică documentul care ar fi trebuit să ateste faptul că acestea îndeplineau condițiile tehnice pentru a putea fi folosite la salturi.

Potrivit Procedurii de certificare de navigabilitate pentru parașute, parașutele civile sunt admise pentru executarea salturilor numai în condițiile în care există un certificat de navigabilitate emis de Aeroclubul României și acesta este valid. Această procedură este obligatorie pentru toți deținătorii de parașute civile din România.

Parașuta care a provocat accidentul, trimisă ilegal la reparații, înainte de expertiză

Nica
Adrian Constandache, instructorul care a sărit cu Andreea Nica, este cercetat pentru ucidere din culpă

Organele de cercetare penală nu au mai apucat însă să verifice și starea tehbnică efectivă a celor două parașute. În ziua accidentului (18.10.2015), cu ocazia cercetării la fața locului, organele de poliție au ridicat parașuta single, utilizată de Floroiu Daniel Alexandru și pe cea de tip „tandem” cu care Andreea Nica a efectuat primul și ultimul zbor din viața ei și le-au predat, în vederea expertizării, șefului Serviciului Investigații din cadrul Centrului de Investigații și Analiză pentru Siguranță Aviației Civile. Deși parașutele fuseseră implicate în accident și, mai grav, nu dețineau nici certificat de navigabilitate care să ateste starea tehnică, Tecuceanu le-a restituit imediat cele două parașute reprezentanților Asociației Sportive TNT Brothers, fără să anunțe organele de poliție și fără să întrebe dacă acestea mai sunt sau nu necesare pentru cauza penală.

Astfel s-a ajuns ca parașuta utilizată de Floroiu Daniel Alexandru, cel care a provocat accidentul, să nu fie expertizată și să fie trimisă în Statele Unite ale Americii, la societatea Aerodyne, unde a fost reparată. Tecuceanu este acum urmărit penal pentru favorizarea făptuitorului.

Instructorul care a sărit cu Andreea Nica, cercetat penal

Mai mult, surse juridice ne-au dezvăluit că Parchetul a decis să continue cercetarea penală, pentru ucidere din culpă, împotriva lui Adrian Constandache, instructorul care a sărit cu Andreea Nica. Constandache e cercetat pentru că, în calitate de instructor autorizat, a acceptat să participe la saltul cu parașuta organizat pe Aerodromul Clinceni, deși acesta era efectuat în condiții periculoase (fără ca parașutele să dețină certificat de navigabilitate) și fără ca numitul Floroiu Daniel Alexandru să dețină licență de parașutist valabilă în România. Vom reveni cu detalii miercuri, 28 septembrie.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here