Cetateanul.ro : Strategie! Cum vor recâștiga Firea și Dragnea,

  179
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  Strategie! Cum vor recâștiga Firea și Dragnea, de la Băsescu, majoritatea în Consiliul General al Capitalei

  PSD
  Liderii PSD, Gabriela Firea și Liviu dragnea, știu cum să recâștige majoritatea în Consiliul General al Municipiului București

  Deși pare că a pierdut majoritatea în Consiliul General al Municipiului București (CGMB), PSD are o strategie secretă pentru recâștigarea puterii absolute.

  Reporterii Cetățeanul.net au aflat care sunt planurile PSD – ademenirea cu funcții a doi consilieri PMP (foști UNPR), pentru a-i face să demisioneze.

  Manevrele „de front” ale PSD și PMP

  După alegerile din luna mai, PSD, UNPR și ALDE au format o majoritate de 28 dintre cei 55 de consilieri în CGMB. Pe partea dreaptă a eșichierului politic (am inclus aici și USB, deși doctrina formațiunii conduse de Nicușor Dan este încă „tulbure”) se putea constitui o alianță formată din 26 de consilieri: 15 de la USB, opt de la PNL și patru de la PMP.

  După anunțul fuziunii dintre PMP, partidul condus de Traian Băsescu și UNPR, fosta formațiune a lui Gabriel oprea, echilibrul pare că s-a răsturnat. Trecerea celor doi consilieri UNPR în tabăra lui Traian Băsescu pare a fi răsturnat echilibrul și aritmetica în favoarea „alianței” de dreapta, care ar totaliza 28 de consilieri, față de numai 26 ai PSD+ALDE.

  În acest context, votarea unui nou viceprimar ALDE în locul demisionarului Tudy, fostul amant al Oanei Zăvoranu, a fost amânată, alimentând speculațiile potrivit cărora PSD va face un compromnis politic, numind un viceprimar PMP, pentru a-și asigura „liniștea” în CGMB.

  PSD
  „Dominația” lui Traian Băsescu în CGMB este fragilă și vremelnică

  Desigur, ambele tabere au negat această eventualitate! „Consilierii generali ai PMP sunt și vor rămâne în Opoziție (…) anunțăm răspicat că nu vom face nicio propunere pentru postul de viceprimar”, a explicat consilierul general PMP Robert Turcescu în ședința CGMB de luni, 1 august. Președintele PSD i-a ținut isonul! „O să vedem, pentru noi e foarte importantă relația și alianța cu ALDE și nu vreau să o rupem. O să discutăm zilele acestea și cu domnul Steriu, și cu domnul Tăriceanu, și cu Gabi Firea și o să luăm o decizie împreună”, a declarat și Liviu Dragnea.

  Oferte „de nerefuzat”

  În acest context, dacă nu este dispus la o alianță sau măcar la o colaborare cu PMP, PSD are o singură strategie posibilă – aceea de a-i determina pe cei doi consilieri, foști UNPR, să demisioneze din Consiliul General. „Dacă cei doi de la UNPR – Mihăiță Vîrză și Florentina Ghergiceanu – ar demisiona, atunci în consiliu ar urma să intre următorii doi de pe lista de consilieri PSD – UNPR, care sunt, ambii, pesediști”, au declarat, pentru Cetățeanul.net, surse social-democrate. Într-adevăr în cazul demisiei celor doi, PSD ar avea 24 de consilieri plus cei patru ai ALDE și ar controla, din nou, CGMB! Cum o vor face, ne-au spus aceleași surse: „Suntem pregătiți, dacă vom lua această hotărâre, să facem oferte avantajoase de funcții executive celor doi foști uneperiști”.

  Să recunoaștem, strategia are toate șansele de reușită dacă, desigur, oferta social democraților va fi suficient de tentantă pentru a „bate” contra-oferta lui Traian Băsescu.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

  Specify LinkedIn Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for LinkedIn Login to work

  Specify Google Client ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Google Login to work

  Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

  Please enter your comment!
  Please enter your name here