Acasă Istorie Dezvaluiri Clotilde Armand ar fi plagiat lucrarea de master: Utilizatorul unui forum susține...

Clotilde Armand ar fi plagiat lucrarea de master: Utilizatorul unui forum susține că teza acesteia este 23% copiată (TEXTUL ORIGINAL AL POSTARII)

221
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Vicepreședinta USR, Clotilde Armand, este cunoscută ca și un adversar declarat al plagiatelor, ea fiind cea care a depus plângeri penale pe numele mai multe persoane acuzate de ”furt intelectual”, precum Victor Ponta, Petre Tobă sau Gabriel Oprea.

preluare B1 TV

clotilde-armand-ar-fi-plagiat-lucrarea-de-master-utilizatorul-unui-forum-sustine-ca-teza-acesteia-este-23-copiata-foto-213075

Numai că lupta sa împotriva plagiatelor s-a întors împotriva sa. Un utilizator al forumului reddit.com dezvăluie că a introdus lucrarea de master susținută de Clotilde Armand într-un soft de detectare și a descoperit că aceasta ar fi plagiat în proporție de 23%.

Un utilizator roman al REDDIT care semnează sub numele “salamdesibiu”.

Printre greșelile de redactare descoperite de aceasta se numără povestirea fără ghilimile din cărți mai vechi sau utilizarea de paragrafe fără citarea sursei.

Utilizatorul a analizat mai multe fragmente din teza susținută de Clotilde Armand, acceptată de reputata universitate americană MIT, arătând că sunt identice cu alte pasaje din lucrări publicate în trecut de alţi autori.

-213076

Plagiatorul.ro transmite:
„O postare de pe un forum descrie pasaje din lucrarea de masterat a Clotildei Armand, copiate fara ghilimele si fara mentionarea sursei. E scandalos, dat fiind ca ea nu s-a abtinut de la a comenta despre plagiatele altora.

TEXTUL ORIGINAL AL POSTARII:

LE: FELICITARI CELOR DE LA CANCAN CARE ISI CITESC MAILUL. DACA LUCREZI IN PRESA SI ASTEPTI CA PONTURILE SA ITI VINA FARA ANONIMIZARE, PRIN VREUN FACEBOOK SAU WHATSAPP, ESTI NAIV.

Sunt surprins ca am fost prima persoana care a bagat lucrarea Clotildei printr-un soft de detectare a plagiatului. Lucrarea este publicata la https://dspace.mit.edu/bitstream/handle/1721.1/42604/37145438-MIT.pdf . Softul de plagiat zice ca e 23% plagiata, desi probabil exagereaza, fiindca unele duplicate apar in lucrari ulterioare. (Altii o plagiaza pe ea.) In plus, jumatate din cele ~160 pagini sunt copiate cu ghilimele din diverse tratate si conventii, si softul nu stie ca aia e legea, nu poti sa o parafrazezi. Am selectat doar exemple din articole mai vechi, copiate clar fara ghillimele. Sunt multe astfel de pasaje, dar mai am si altceva de facut

Am scris majoritatii ziarelor, televiziunilor si saiturilor de stiri. Sper ca cineva din presa sa continue demersul. (Daca vreunul nu publica, fie nu isi citesc mailul – pierderea lor -, fie sunt aliatii Clotildei.) A fost o noapte lunga, si mai trebuie si sa ma duc la scarbici. Dar dupa cum stim chiar de la tehnocrati, nu exista plagiat pe jumatate. Chiar si o fraza e suficienta ca dovada pentru furtul intelectual. Iata, va dau 6 aliniate pentru care si articolul plagiat este disponibil public.

Intrucat softul era un trial, nu cred ca pot sa postez rezultatele complete. Ar fi trebuit sa imi dau datele personale ca sa cumpar drepturile pe acele rezultate, si nu am dispozitia necesara sa ma doxez cu datele de pe card. Orice reporter interesat poate sa cumpere softul asta (iThenticate), sau altul, sau sa caute pe Google frazele pe care softul le-a depistat. De exemplu, intr-un articol mai vechi cu ~20 de ani decat teza ( http://goo.gl/RjoI3y ), gasim cuvant cu cuvant o fraza “gandita” si “scrisa” de Clotilde Armand la pagina 28 a tezei ei, fara ghilimele:

more specifically the world’s great and growing dependence on oil and its recently developed capabilities for constructing supertankers are themselves direct products of the burgeoning world economy

Pagina 10 a lucrarii povesteste fara ghilimele, ceea ce se gaseste intr-o carte mai veche cu 4 ani decat teza ( http://goo.gl/g18FQi ):

social and economic impacts: Environmental degradation has social and economic impacts with both monetary and non monetary components. The tourism and recreation industries, and commercial fisheries will decline after an oil spill. Health can be threatened

La pagina 32 avem, fara ghilimele sau referinta, ceva ce gasim si intr-o carte care precede teza cu ~4 ani ( http://goo.gl/YaeW9q ):

There are probably no two countries in the world which have an identical scale of social values, although countries at the same stage of economic and social growth will tend to have very similar scales, for instance in Western Europe. The most fundamental of these social values are human health and safety. Safety standards, for example, reflect the value attached to human life.

Pagina 33, aceeasi carte mai veche ( http://goo.gl/Gibz5K ), aceeasi lipsa de ghilimele:

Economically speaking, there is no more unfairness in the competition of sub-standard ships than in the competition of low paid labor, so long as the price paid for the labor is at least equal to its opportunity cost in its own country. [..] Many developing countries feel that the attempts of rich countries to force identical standards of safety on all countries are a device to lower the competitive position of the poor countries; they see the insurance companies as collaborating in this effort.

La pagina 37, Clotilde trage, fara ghilimele, o concluzie cumva predestinata, deja scrisa intr-o carte mai veche cu ~20 de ani decat teza ( http://goo.gl/4YmMge ):

We have the duty to protect the international environment and inaction can be as wrong as action. From this perspective, unilateralism can be a contribution to world order, helping to overcome the obstacles inherent in a voluntaristic international legal and political system. In conclusion, political strategies that can lead to greater environmental protection with reduced chance of confrontation must be pursued.

De notat ca a doua fraza pastreaza numai jumatate din cuvintele cartii plagiate. Bravo!

La pagina 39, intre doua fraze copiate cu ghilimele apare si creatia lui Clotilde, o frazulica. Dar vai, am mai citit acea fraza, cuvant cu cuvant, si intr-o carte din 1981 ( http://goo.gl/HRd8Zn ):

Anything short of visible, immediate catastrophe is equivocal and invites equivocal response.

La pagina 68 din teza Clotildei gasim:

Indefinite delays can be caused by excessive appeals or unclear delineation of decision-making authority. Participation in a decision-making process provides the participant with a sense of ownership over resulting agreements or decisions. With this sense of ownership comes support for its implementation and, ultimately, the achievement of an efficient decision.

Deja-vu? Aceleasi cuvinte, exact aceleasi, le scria cu 4 ani inainte Martha Duffli in teza ei de la University of Toronto, pagina 29 ( https://open.library.ubc.ca/cIRcle/collections/ubctheses/831/items/1.0098813 ). Clotilde nici macar nu o mentioneaza pe Martha, care nu e la o universitate asa reputabila. Ce sa mai vorbim de ghilimele. Coincidenta! Great minds think alike!

Incercand sa aflu de pe Google daca a mai facut efortul asta cineva, am gasit ca Armand cerea demisia ministrului Toba pe motiv de plagiat. Habar n-am cine e acel Toba, dar nu critici plagiatul cand te stii cu musca pe caciula. (Asta cu musca imi aminteste de Mona Musca, cea care lupta cu securistii pana i s-a gasit dosarul de informatoare.) Bag-o pe aia cu anticoruptia, pe aia cu “sa fie bine, sa nu fie rau”.

Masteratele la MIT costa peste 40 de mii anul, numai taxele de scolarizare. Softul anti-plagiat ne arata ca de banii asta poti sa scrii ce vrei tu, ca tot absolvi. Aveam deja burghejii si beizadelele autohtone, nu era nevoie sa mai importam si de afara.

t3_5gyjff

Postarea se afla la http://goo.gl/IivB2a . Are si poze din lucrare, alaturi de imagini din cartile din care ar fi copiat fara ghilimele sau referinte”(Jean)


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here