Acasă Informatii Informatii DNA comisarul.ro : DNA, dezvăluiri EXPLOZIVE despre Secureanu !

comisarul.ro : DNA, dezvăluiri EXPLOZIVE despre Secureanu !

79
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

DNA, dezvăluiri EXPLOZIVE despre Secureanu !

 

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate corupției au dispus efectuarea urmăririi penale a suspectului

SECUREANU FLORIN – ADRIAN, la data faptelor manager al Spitalului Clinic Malaxa din București pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și delapidare, ambele în formă continuată.
În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

Suspectul Secureanu Adrian Florin a deținut funcția de manager al spitalului clinic Nicolae Malaxa din București, în perioada 2007 până la data de 29 noiembrie 2016, fiind numit în funcție de către Primăria Municipiului București, autoritate publică în subordinea căreia se află spitalul.
În perioada mai 2009 – noiembrie 2016, suspectul Secureanu Adrian Florin a conceput și a pus în aplicare o schemă prin care sustrăgea repetat (aproape zilnic) sume de bani din casieria spitalului.
Din probele administrate a rezultat că s-au emis facturi pentru un număr de 1075 zile, ceea ce înseamnă că suspectul și-a însușit, în 1075 de zile, sume de bani din patrimoniul spitalului. Suma totală delapidată este evaluată la 1.944.594 lei, ceea ce reprezintă și prejudiciu cauzat spitalului clinic Nicolae Malaxa.

Pentru a justifica în documentele financiar-contabile ale instituției publice sumele de bani astfel delapidate, suspectul Secureanu Adrian Florin a cerut personalului din cadrul serviciilor din subordinea sa (serviciul financiar – contabil, serviciul achiziții, serviciul administrativ), să întocmească în fals documente justificative (facturi și chitanțe). În acest scop, directorul spitalului s-a folosit de două societăți comerciale cu un comportament fiscal neadecvat, care figurau fictiv ca furnizori de consumabile IT și prestatori de servicii de reparații și mentenanță calculatoare ai spitalului. În realitate, aceste două societăți nu au avut niciodată contracte cu spitalul clinic Nicolae Malaxa și în consecință nu au prestat niciun serviciu și nu au livrat niciun fel bunuri instituției publice.

Totodată, în perioada 20 mai 2011 – noiembrie 2016, în mod repetat, suspectul Secureanu Adrian Florin a pretins unei societăți comerciale care avea atribuite contracte de achiziție directă cu spitalul, să îi plătească o serie de deplasări pe care el și apropiați ai săi le făceau în străinătate și în țară. Astfel, societatea comercială a plătit unei agenții de turism suma de 801.138 lei pentru un număr de 470 de deplasări ale suspectului și ale apropiaților săi.

Serviciile turistice de care a beneficiat managerul spitalului și apropiații săi, plătite de societatea care avea contracte cu spitalul, au constat în achiziționarea de bilete avion, cazare, închirieri auto, mic dejun, etc. Destinațiile au fost variate, atât în Europa, America, Asia, cât și în România.

Suspectului SECUREANU FLORIN – ADRIAN i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Citește și:

Blejnar, MITĂ URIAȘĂ primită la birou! I-au adus banii în CUTII DE COPIATOR!

Andrei Andreicuț despre mitropolia Basarabiei: Parte din clericii și credincioșii basarabeni s-au îndrăgostit de zmeu

EXPLOZIV! Ponta ÎNGROAPĂ PSD! Îndeamnă, prin SMS-uri, să se VOTEZE PRU! „Fetița” Victorița îl ajută pe „băiețelul” Sebi!

Raportul Kovesi

populare
astăzi

1 CUTREMUR / Banca lui Patriciu din Georgia parte a ȘPĂGII pentru „BINEFĂCĂTORI”? Tăriceanu și Ponta au CONTURI U…

2 Cifrele care DEMONTEAZĂ MANIPULĂRILE din SONDAJE!

3 Tolo DETONEAZĂ Lebăda Neagră pe București! Dezvăluiri INCENDIARE despre Oprescu, Firea, Secureanu și Copcă!

4 PROASTA din Caracal LOVEȘTE DIN NOU! Mai mult, ea crede că este candidată în județul „Caras”!

5 Ultimele ZVONURI! PSD câștigă ZDROBITOR Bucureștiul! UDMR NU intră în Parlament!


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here