Acasă Opinii contributors.ro : Hoția- o virtute pesedistă ?

contributors.ro : Hoția- o virtute pesedistă ?

55
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Aveam încă din primul guvern al coaliției PSD-ALDE mulți oameni slab pregătiți, cu școală puțină, cu diplome universitare obținute după ce au depășit demult vârsta de 35 de ani la universități cu reputație îndoielnică.
Numărul acestora s-a înmulțit în Cabinetul condus de dl. Mihai Tudose, el însuși posesor al unei diplome de licență obținută pe vremea când era copt bine. Unde mai pui că fostul premier figura și pe dezonoranta listă a celor suspectați de plagiat. Reamintesc, domnul Tudose făcuse mai demultișor o cerere prin a cărei soluționare spera să scape de acuzație. Nu s-a putut fiindcă, cel puțin deocamdată, legea nu îngăduie o astfel de mașinațiune. De ce? Simplu. Plagiatul e un furt. Și așa cum, dacă furi dintr-un magazin un litru de apă minerală și pe urmă, în urma unor puternice mustrări de conștiință îl restitui, nu ești iertat de acuzație, tot la fel nu se poate să ți se treacă cu vederea că ai vrut să păcălești o lume dobândind necisntit un titlu științific și numai fiindcă nu ți-a reușit înșelăciunea încerci să te prezinți drept o persoană respectabilă.
Aveam, așadar, atât în guvernul condus de dl. Sorin Grindeanu cât și în cel al cărui prim-ministru a fost dl. Mihai Tudose sumedenie de agramați. De siluitori ai limbii române, D-na Carmen Dan, d-na Lia Olguța Vasilescu (licențiată în Filologie la Universitatea din Craiova), dl. Liviu Pop, acesta din urmă cocoțat chiar în postul de ministru al Educației Naționale. Sorin Grindeanu era ok, nici pe Mihai Tudose nu l-am prins cu mari greșeli gramaticale sau de lexic.
Noul premier, d-na Viorica Vasiica Dăncilă, se alătură semeață, plutonului de excelențe despre care mă întreb cum Dumnezeu au trecut examenul de Bacalaureat. Cine le-au fost profesori, ce calitate au avut ei, ce conștiință profesională de au scos astfel de semidocți cu diplomă. Cine i-a dat dreptul de a conduce doctorate noului ministru al Educației Naționale, dl. Valentin Popa-Pamblică.
Am urmărit la televizor deschiderea, partea deschisă presei, a ședinței de guvern de joia trecută. Doamna Dăncilă citea, cu intonație de prim-secretară PCR pe comună, un text nițelus cam lung pentru puterile domniei-sale. Mi-a asassinat urechea cu pronunțarea repetată defectuoasă a unor numerale. S-a încăpățânat să spună șaptispreze, optîsprezece.
Începând de săptămâna trecută putem consemna totuși o noutate. Avem în guvern și un condamnat, e drept, doar în primă instanță, nu cu suspendare, ci la 8 ani cu executare. E vorba despre colecționarul de tablouri și de lingouri de aur pe nume Vâlcov Darius.
Nu a trecut încă o lună de când, în disprețul opiniei publice, al oamenilor cinstiți din România, doamna prim-ministru Viorica Vasilica Dăncila l-a numit pe acest ipochimen, pe acest hot la drumul mare, pe acest bandit de mare calibru consilier de stat. Președintele PSD, dl. Liviu Dragnea, fascinat de respectivul fur, l-a proclamat „un om de o valoare rară”.
La auzul veștii condamnării primul care i-a prins de milă banditului a fost mereu nedigerabilul Codrin Ștefănescu. Produs politic al repauzatului între Domnul, Corneliu Vadim Tudor. Preluat ca atare de tot mai de slabă calitate PSD. Dl, Dragnea-Trei Dosare a lăsat-o , măcar așa, de ochii lumii, pe doamna Dăncilă să decidă dacă îl mai păstrează sau nu în Executiv pe banditul Vâlcov în vreme ce dl. Călin Popescu-Tpriceanu iar s-a făcut de tot râsul spunând că fiind vorba despre o competență nu are nimic împotriva ca acest Al Capone de Slatina să mai facă parte din Executiv. Bomboana pe colivă a pus-o însăși doamna Dăncilă. Care a venit cu argumente personal-umanitare. Nu îi stă în fire să își lase colaboratorii la greu. Așa că îl păstrează pe mai departe pe șnapanul Vâlcov în echipă și dă leafă din banii recoltați din taxele și impozitrele noastre. Pentru că poate. Pentru că PSD scoate România din Europa. Pentru că ne încalcă tuturor cu semeție demnitatea.
Ajungem astfel la concluzia că pentru șefii coaliției PSD-ALDE furtul, hoția, banditismul reprezintă ceva perfect justificat. Un lucru minuscul. Un delict fără însemnătate. Un gest de normalitate. Mai rămâne ca CNCD-ul, trecut și el cu arme și bagaje în căruța cu coviltir a coaliției PSD-ALDE, chiar să ne amendeze pe cei care suntem de altă părere și cerem eliminarea din viața publică a unor astfel de specimene.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here