Acasă Opinii contributors.ro : Ora României în funcție de ceasul lui Dragnea ?

contributors.ro : Ora României în funcție de ceasul lui Dragnea ?

84
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

Mircea Morariu

Politicieni, jurnaliști, analiști politici ne-au avertizat încă din week- end că vom avea parte de o săptămână desfășurată la cea mai înaltă tensiune. Se crede că în cursul zilelor care urmează se vor petrece o suită de evenimente unul mai important, dar și mai spectaculos ca celălalt.
Astfel se așteaptă ca în viitorul apropiat președintele Iohannis să își facă publică decizia referitoare la revocarea sau nu din funcție a procurorului șef al DNA, doamna Laura Codruța Köveși. Coaliția PSD-ALDE va trebui să ia o hotărâre fermă în legătura cu acceptarea sau nu la șefia SIE a d-lui Gabriel Vlase, propunerea-surpriză a Cotroceniului. În fine, data de 21 iunie este aceea în care se speră ca ÎCCJ să facă publică sentința în procesul angajărilor fictive de la Consiliul județean Teleorman, proces în care figurează în calitate de inculpat și dl. Dragnea.

Multe voci publice apreciază că, în funcție de conținutul sentinței, se va contura și o decizie fermă a coaliției aflate la guvernare în privința declanșării procedurii de demitere din funcție a președintelui Klaus Iohannis.
După cum lesne se poate constata, toată această serie de evenimente îl are drept protagonist pe dl. Liviu Nicolae Dragnea. De ale cărui umori se pare că ar depinde chiar și votul dat sau nu d-lui Vlase pentru șefia SIE. Piața este aglomerată de zvonuri care pretind a ști mai mult ca sigur că propunerea de la Cotroceni l-a luat total pe neașteptate pe baronul de Teleorman. De aici și schimbarea peste noapte a sentimentelor d-lui Dragnea față de dl. Vlase.
Se vorbește că președintele PSD s-ar da de ceasul morții pentru a găsi un motiv cât de cât plauzibil de natură să justifice respingerea propunerii d-lui Iohannis. De aici un plus de agitație în partid, de aici tendința de reconfigurare a taberelor. Se vorbește chiar că, în cazul în care dl. Dragnea ar cere parlamentarilor PSD și aliaților acestora din ALDE să nu îl voteze pe dl. Vlase, ar exista posibilitatea unei răzmerițe al cărei scop ar fi acela de a se obține înlăturarea mai-marelui PSD de la șefia Camerei Deputaților.
Nu știu ce fundamente în realitate are acest noian de zvonuri.Pot doar bănui că dl. Liviu Nicolae Dragnea nu are în partid doar fideli, că sunt acolo și destui nemulțumiți care privesc cu o anume doză de speranță ori posibilitatea unui puci, ori o condamnare care, în cazul în care ar ajunge să fie definitivă, ar duce la scoaterea definitivă din linia întâi a politicii a d-lui Dragnea. De al cărui pix depind încă multe. Și candidaturile la europarlamentarele de anul viitor, și posturile din Deconcentrate, și locurile eligibile la alegerile locale și parlamentare care nu sunt chiar atât de îndepărtate precum am putea crede.
Nu poate decât să mă mire cât de miraculoasă a fost cariera unui ins cu foarte puține însușiri notabile, așa cum este dl. Dragnea. Odrasla unui simplu milițian ajuns, la un moment dat, șef de post, student submediocru ( se vorbește chiar că președintele PSD ar avea în cv și o repetenție), activist al fostului PD, devenit președinte de Consiliu Județean, dl.Dragnea a izbutit, la un moment dat, să îi păcălească ba pe dl. Cozmin Gușă, ba pe dl. Adrian Năstase.
Trecerea d-lui Dragnea de la PD la PSD, episod consumat în vremea guvernării Năstase, s-a dovedit a fi o mutare câștigătoare. Exersându-se în arta minciunii, d.Liviu Nicolae Dragnea l-a păcălit mai întâi pe dl. Victor Ponta pe care a reușit să îl convingă să comită câteva greșeli ce i s-au arătat a-fi fatale, mai apoi pe acei români pe care a izbutit să îi facă să creadă în amăgirea că, după votul din 11 decembrie 2016, vor avea parte numai de lapte și miere. Dar, iată, nu mai departe decât la finele săptămânii trecute, o comunicare a FMI arăta că, în viitorii ani, românii vor avea parte de cele mai drastice măriri de prețuri dintre toți locuitorii țărilor UE. În primul rând dn cauza politicilor guvernamentale aventuriste.Or, ele își află în principal sursa în ordinele d-lui Dragnea.
Să avem răbdare. Nu e exclus ca după 21 iunie ora României să nu se mai stabilească pe mai departe în funcție de ceasul d-lui Dragnea.


Raspandeste cu incredere
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  1
  Share

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here