Acasă Opinii contributors.ro : Paradisul PSD. Un caveat

contributors.ro : Paradisul PSD. Un caveat

94
0
DISTRIBUIȚI
Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Un lucru e limpede: calculele pesediștilor încep de la suspendarea președintelui Iohannis. Sigur că știu că el va reveni peste o lună – dar e exact luna de care au nevoie pentru a măcelări România

Alt lucru care e limpede: calculele lor se opresc acolo. Impresia lor e că, odată ce președintele interimar se asigură că legile anti-Justiție sunt promulgate, odată șefii DNA & DIICOT schimbați de același interimar, odată abrogate capitole întregi din Codul Penal și din Constituție, România va deveni paradisul lor. Paradisul hoților. Al infractorilor. Al impostorilor. Aici, imaginația lor face un stop-cadru infinit – iar ei se visează într-un fel de Paradis înghețat în timp, în care munții din teancuri de euro pot fi furați fără teamă, în care angajatele din birourile lor joacă resemnate rolul celor 72 de hurii, în care drept-credincioșii care au aruncat țara în aer se pot bucura în veșnicie de răsplata actului lor terorist.

Ei bine, PSD, aici te înșeli.

Din secunda suspendării președintelui, protestele de stradă vor exploda. Vei avea mulțimile de la OUG13 – dar multiplicate. Și ca număr, și ca anduranță. Vom sta în stradă nu cu zilele – ci cu lunile, ba chiar cu anii, dacă va fi nevoie. (Așa cum stăm deja, deci crede-ne pe cuvânt.) Vei avea de-a face cu o rezistență a spiritului civic pe care pur și simplu nu vei putea s-o înfrângi.

În afară de stradă, celălalt inamic principal îți va fi economia, PSD: tot ce ai făcut rău până acum se va face de trei ori mai rău. Vor începe să ni se alăture în stradă, din ce în ce mai mulți, chiar foștii tăi susținători, oameni care au crezut în promisiunile tale mincinoase – și care vor constata revoltați că i-ai mințit. Au început deja să iasă alături de noi. Vor fi, de la o lună la alta, tot mai numeroși. Într-un fel, de furia lor ar trebui să te temi mai mult chiar decât de a noastră, cei care am știut de la bun început cine ești.

Vei începe să înțelegi, într-un final, că nimeni nu poate guverna o țară împotriva propriilor cetățeni. Vei vedea că Paradisul tău nou-nouț începe să pârâie pe la încheieturi, că schimbările pe care le voiai ireversibile încep, la rândul lor, să se schimbe (șefi abuzivi, legi abuzive – toate pot fi, până la urmă, întoarse). Că partidul, care avea 46 de procente acum un an, iar acum are 38 (fără să mai măsurăm câte procente a mai tras în jos după sine schimbarea lui Tudose), o va lua tot mai rău la vale cu procentele.

Te vei trezi prizonier în Paradis cu termen de garanție foarte redusă, PSD. Iar prăbușirea din Paradis va fi, ca întotdeauna în istorie, o traumă majoră.

Să nu crezi că poți ține România captivă în Paradisul tău infernal. N-a putut-o ține nimeni.

Pe la 1813, vodă Caragea l-a căftănit încântat pe un boier care i-a spus că Valahia e țara lui „klepto, kleptis, klepti”. Era sigur că acela era Paradisul lui – și că va rămâne mereu astfel. Peste câțiva ani, revoluția slugerului Tudor avea să scoată țara din fanariotism.

În primăvara lui 1848, Gheorghe Bibescu declara, tot încântat, că, deși Europa fierbea din februarie încoace în revoluții, numai în Valahia nu e nici o revoluție – și nici nu e posibilă. Peste câteva luni, în iunie 1848, e măturat de pe tron – iar țara se moderniza și mai decisiv. Și Paradisul lui a avut un termen foarte scurt de garanție.

E plină istoria modernă a României de oameni care au crezut că au făcut din România Paradisul lor personal, PSD. Un Paradis al crimei nesancționate, al furtului legalizat, al impunității absolute. De oameni care erau convinși că, așa cum zicea Ceaușescu cu puține luni înaintea Revoluției, numai când va face plopul pere și răchita micșunele România va reuși să se elibereze. Iliescu, favoritul personal al lui Ceaușescu, Năstase, favoritul personal al lui Iliescu, Ponta, favoritul personal al lui Năstase – toți au crezut că și-au construit o Românie a impunității absolute, un Paradis al crimei de stat în care criminalii îi vor celebra în eternitate, iar noi ceilalți vom îndura supuși, la infinit.

Încearcă să înveți din istorie, PSD: nici un astfel de Paradis al crimei de stat n-a durat prea mult.

Așa că, înainte să declanșezi războiul tău în numele sfântului drept de a fura, ține minte acest caveat: nu va dura. Și veți plăti scump.


Raspandeste cu incredere
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here