Cu cine votez duminică

  88
  0
  DISTRIBUIȚI
  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  de Mihai Rapcea

  Duminică are loc scrutinul electoral pentru alegerea deputaţilor şi senatorilor ce vor forma pentru următorii 4 ani Parlamentul României, adică ăia care teoretic au puterea să formeze noul Guvern care să conducă ţara, şi să voteze legi ca să meargă treaba mai bine.

  Am simţit nevoia să spun toate astea ca să înţeleagă toată lumea ce se votează duminică pentru că ignoranţa e mare în rândul românilor. Însă sunt sigur că dacă ai găsit acest articol şi ai avut curiozitatea să îl citeşti până aici, ştii ce e acela Parlament, unde locuieşte el şi cu ce se ocupă.

  Însă nu la fel de simplu este să alegi pe cine să pui ştampila. Sunt unii care vor spune: alege pe cine vrei tu, că iese tot cine trebuie. Alţii spun: nu te du la vot că le faci jocul, legitimând Sistemul cu votul tău. Apoi sunt cei care reduc votul la anti: votează orice numai să nu iasă PSD-ul. Şi în fine, mai sunt şi naivi care sunt partizanii (interesaţi personal sau doar idealişti) ai unui partid sau al altuia.

  Ideea este următoarea: dacă la mine în circumscripţie aş fi văzut un candidat în poziţie eligibilă, pe listele vre-unui partid sau ca independent, care să merite votul meu, un om în care să am încredere că este onest, cu bun simţ şi bine intenţionat, aş fi votat acel partid, indiferent care ar fi el, chiar şi PSD, căci ideea de bază e că partidele sunt formate din oameni, iar cei care propun cei mai credibili candidaţi, aceia câştigă – sau aşa ar trebui.

  Problema este că la toate partidele găseşti pe liste miere cu căcat amestecate. Penalii, şmecherii şi securiştii sunt puşi în capul listei, pe locurile eligibile, în vreme ce fraierii, idealiştii şi oamenii de bun simţ sunt la coadă, pe locurile neeligibile, de umplutură. Evident, partidele respective se laudă şi îşi fac campanie cu imaginea fraierilor oneşti, uitând să spună că ăia sunt puşi pe locul coişpe pe liste, şi că tot şmecherul penal va ieşi deputat sau senator pe votul prostimii care a căscat gura la poza cu onestu.

  Aşa că o iau pe rând cu fiecare partid, arătând motivele pentru care NU voi vota acel partid. Voi, faceţi ce vreţi că de-aia e democraţie.

  PSD: cel mai mare, plin de penali. Vor să schimbe legea ca să poată ajunge Dragnea Prim Ministru după alegeri. Au votat pe repede înainte legi populiste pentru a-şi asigura în continuare votul electoratului captiv: pensionarii, bugetarii, mamele şi asistaţii social. Au furat cot la cot cu toate celelalte partide care au mai fost la guvernare, ducând România la starea în care este acum, însă se miră ca proştii, ipocrit, că de ce nu avem autostrăzi, spitale, medici, infrastructură. Merită multă muie şi un milion de ani de puşcărie.

  PNL: în afară de faptul că îl susţin pe Cioloş (care nici măcar nu e membru PNL), nu au nici un merit. Şi se folosesc la maxim de treaba asta. Au fost cu PSD-ul la guvernare, au furat de-au spart iar acum fac pe moralii. Au propus şi votat legi de căcat precum cea privind incriminarea legionarilor. Sunt la fel de falşi precum madam Gorghiu când mimează orgasmul când îl slăveşte pe Cioloş. Aş vota PNL numai în ipoteza fantastică în care Daniel Fenechiu ar candida la mine în sector.

  ALDE – un partid redus la un singur om, Tăriceanu, acest copil bătrân adoptat de PSD ca să îşi asigure majoritatea în viitorul Parlament. ALDE nu înseamnă nimic, decât un alt nume pentru PSD 2. Nu are doctrină, nu are lideri, nu are idei. Doar o denumire furată de la un grup parlamentar european, o siglă albăstrie cu norişori şi cam atât. Desigur va lua peste 5% pentru că peste tot în teritoriu PSD-ul îi face campanie, ce dreaq că altfel bate la ochi. PSD-ul nu poate să câştige alegerile fără o alianţă cu un aşa-zis democrat european, că se supără coana ieuropă că ne-am întors cu curu la ea.

  PMP – partidul lui Traian Băsescu şi al Elenei Udrea. Cu asta am spus tot. Oameni care timp de 8 ani au avut ţara pe mână şi au făcut-o praf, în schimb ei acumulând averi imense. Şi dosare penale. Aştept cu interes momentul când DNA-ul sau altă instituţie va deschide sezonul la vânătoarea de Băsescu. Momentan e prohibiţie, semn că cineva mai are nevoie de el iar specia de măcănitoare şaşie va mai rămâne pentru o vreme specie protejată de rigorile legii.

  PRU – ca şi ALDE, e doar o creaţie a laboratorului de idei PSD-ist condus de Hrebenciuc. Bogdan Diaconu ar trebui să fie un fel de Vadim mai mic, care să preia segmentul de voturi lăsat descoperit de dispariţia tribunului şi a PRM-ului. Treaba a devenit clară când Bogdănel a anunţat că el îl susţine ca Prim Ministru pe Victor Ponta, mincinosul care s-a jurat că până în 2017 o să avem autostradă pe Comarnic. Politic vorbind, Bogdan Diaconu şi partidul său de buzunar nu e decât o fâsâială, în loc să fie o băşină spectaculoasă cu iz naţionalist detonată în nasul alegătorilor de alegeri. A fost un doar o petardă detonată prea devreme, căci susţinătorii deja l-au părăsit dezamăgiţi când l-au văzut cu ce specimene s-a înconjurat la vârful partidului: doar pesedişti şi securişti.

  APR – adică Alianţa Pentru România. Cum, nu aţi auzit de el ? Era şi normal.  Spre deosebire de PRU, a fost ţinut la dospit suficient cât să detoneze la fix ca mesaj, să nu mai aibă timp să-i cadă machiajul. E partidul condus de Marian Munteanu, liderul studenţilor din 1989. Domnul Marian Munteanu are o singură hibă. Îi lipsesc cam 25 de ani din biografia recentă. Se sfieşte să spună public cum şi cu cine a făcut afaceri de a devenit un “prosper om de afaceri”, cunoscut fiind faptul că în Românica nu prosperă baban decât băieţii cu conexiuni în servicii. A mai avut câteva încercări politice ratate, ghidate din umbră de fostul director al SRI, Virgil Măgureanu, cu care se pare că a şi făcut bănuţii ăia mulţi, ca “om de afaceri”. Dovada că şi de data asta dl. Munteanu are binecuvântarea şi susţinerea serviciilor, o regăsim în lista de candidaţi: pe locurile eligibile, numai candidaţi “cu ochi albaştri”, cum e de exemplu dl. Mircea Coşea candidatul APR la Senat pe Bucureşti, cunocut ca apropiat al lui Virgil Măgureanu.

  USR – partidul lui Nicuşor Dan şi Clothilde Armand. Băieţii ăia care salvau Bucureştiul, salvau pădurile, acum vor să salveze România. La alegerile locale, dl. Nicuşor a obţinut un loc de consilier în Consiliul Primăriei Municipiului Bucureşti. Acum, o să-l piardă, pentru că va fi exmatriculat din cauză de absenţe. Pentru că din 10 şedinte de consiliu, dânsul a chiulit la 7 dintre ele. Desigur, nu-i bai, pentru că de la început el a văzut Primăria Bucureştilor ca pe o trambulină politică, nu ca pe un scop în sine, căci dânsul visează la un loc de parlamentar, iar mai târziu, cine ştie, poate chiar un loc în guvernarea Cioloş 2. Problema e de principiu: dacă n-a avut măcar bunul simţ să poarticipe la o şedinţă de 2 ore, săptămânal, la primărie, înseamnă că nu l-a interesat niciodat în realitate salvarea Bucureştiului. Adică toată imaginea pe care şi-a consturit-o e doar o imensă minciună, finanţată din banii dlui. Soroş. Căci da, de acolo vin banii, prin tot felul de ONG-uri susţinătoare. Problema e că nici Clotide nu e mai brează. Tanti asta a “ciugulit” prin firma Egis România de la CNADR imensa sumă de 213 milioane de lei (cam 50 de milioane de euro !) pentru 13 luni în care cică a “verificat” lucrările (inexistente) făcute de Bechtel. Pentru a vă reâmprospăta memoria, vă reamintesc că în noiembrie 2003, prin ordonanţă de urgenţă a Guvernului, CNADNR era împuternicită să înceapă negocierile cu firma americană Bechtel pentru construcţia Autostrazii Transilvania. Contractul a fost încredinţat direct, fără procedură de licitaţie. Preţul estimat a fost de 5,4 milioane de euro pe kilometru. Pe 30 mai 2013, statul român a reziliat înţelegerea, plătind penalităţi de 37,2 milioane de euro. A mai preluat şi datorii de 50 de milioane de euro. În aproape 10 ani, Bechtel a construit 52 de kilometri de autostradă pentru care a încasat 1,1 miliarde de euro. Deci cine îmi va spune că băieţii ăstia de la USR vin să ne scape de corupţi şi să contruiască România cu oameni “corecţi”, să se gândească cât de corect au fost câştigaţi ăia 50 de milioane de euro de madam Clotilde, şi cum de nu s-a sesizat DNA-ul pe povestea asta, că mie îmi sună a spălare de bani în toată regula.

  Desigur, o să vă întrebaţi: păi, dacă toţi sunt ticăloşi, noi pe cine să votăm ? Că trebuie să votăm pe cineva, că altfel iar iese PSD-ul. Şi eu iar vă spun: ŞI CE DACĂ IESE PSD-UL ? Să iasă !!! Nu voi mai vota niciodată “răul cel mai mic”. Căcaţii ăia de la butoane trebuie să înţeleagă că dacă nu lasă liber la partide noi să intre pe buletinele de vot, cu oameni noi, oneşti, nu îi votează nici dracu. Vreau să văd şi eu un partid naţionalist adevărat, nu doar momâi păpuşărite de alţii. Atunci o să votez. Până atunci însă, mă voi duce cu pix la mine şi voi scrie mare, MUIE, pe toate căsuţele, şi le voi ştampila pe toate, pentru anulareavotului. Şi aşa ar trebui să facă orice om care simte că nu are cu cine vota, că nu găseşte pe lista din faţa lui omul în care să creadă. La modul acesta, voturile nule se contabilizează ca neâncredere în actualul sistem aşa-zis democratic, nicidecum ca dezinteres faţă de vot.

  Părerea mea. Voi, faceţi cum vă taie capul, că doar se ştie că românul are personalitate şi “nu îi spune lui nimeni ce trebuie să facă”.


  Raspandeste cu incredere
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here